ÖZEL HABER: Hakan AĞAR
Geçtiğimiz hafta 1 aylık hazırlık döneminin ardından ilk hazırlık maçına Rota Koleji karşısında çıkan Manisa Büyükşehir Belediyespor, zorlu mücadeleden 97-78 galip ayrılarak doğru yolda olduğunu göstermişti. Ligin en zorlu takımlarından olan Rota Koleji'ne karşı keyifli ve rahat bir oyun sergileyerek önündeki sezon için sinyaller veren Belediye'de, çalışmalar hiç hız kesmeden devam ediyor. 5 sene önce Vestel'de oynayan ve Manisa basketbolunu tanıyan takımın 2. kaptanı ve oyun kurucusu İlker Türel, önümüzdeki sezonla ilgili özel açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:
"MEYVESİNİ SEZON SONU TOPLAYACAĞIZ"
Kadronun kaliteli isimlerden kurulu olduğunu belirten İlker Türel: "Geç kurulmuş bir kadro olmamıza karşın çok da kaliteli isimler burada. Üst ligleri oynamış, zirve takımlarda yer almış oyuncular boştaydı. Güzel transferlerle, güzel bir takım olduk. Sezona da yoğun girdik ve iyi çalıştık, hala da çalışıyoruz. Verimli bir yaz dönemi geçirdik diyebilirim. Bunun da meyvesini sezon sonunda toplayacağımızı düşünüyorum." dedi.

"TRİBÜNLERİ DOLDURACAĞIMIZA İNANIYORUM"
Manisa'da basketbola ilgi olduğunu belirten Türel: "5 sezon önce Vestel'de forma giymiştim. Şehir olarak basketbola çok aç bir konumda Manisa. Ancak o dönem takım olarak başarısız bir dönem geçirmiş ve seyirci olarak istediğimiz desteği alamamıştık. Bu sefer çok daha hedefli ve iyi bir takımla güzel bir sezon geçireceğimizi ve tribünleri dolduracağımıza inanıyorum." dedi. 
"MORAL AÇIDAN ÖNEMLİYDİ"
Hazırlık maçını değerlendiren Türel: "İlk hazırlık maçında galibiyet almak güzel ancak yenilseydik de bu çok bir önem taşımıyordu. Biz eksiklerimizi görmek için bu maçları oynuyoruz ancak iyi bir prova yapmak moral açıdan çok önemliydi. Bu sene hedefim takımımın bir üst lige çıkmasına yardımcı olmak olacak. Takımım performans olarak iyiyse, senin de oyunun öne çıkar. Takımın o performansa yükselebilmesi için rol üstlenip, yardımcı olmak istiyorum." dedi.
"O YETENEK VE TECRÜBEYE SAHİBİZ"
Burada olmaktan keyif aldığını belirten tecrübeli guard: "Burada gerçekten çok güzel bir oranizasyon var. Kulübün basketbola bakış açısı çok güzel. Tecrübeli ve tepeye oynamış oyuncularla, yetenekli genç oyuncuların bir araya gelmesi bir hedef takım olmamız açısında güzel. Geçen sezon lig çıkmasına yardımcı olduğum Karesispor'da da güzel bir uyum vardı. Maçlar ilerledikçe hedefimize yaklaştıkça rakipler bize karşı daha motive olacaktır ancak bunu atlatabilecek yetenek ve tecrübeye sahibiz." dedi.
"ÖNÜMÜZDE ENGEL DURAMAZ"
Manisa halkının desteğine ihtiyaç duygularını belirten Türel: "Vestel dönemimde şehirle kulüp çok iç içe değildi. Belki başarısız bir dönem geçirdiğimizden, belki de organizasyondan olabilir. İnşallah bu sene Manisa Büyükşehir Belediyespor olarak Manisa halkı bizi sahiplenir ve Manisa Merkez'deki tek basketbol takımına sahip çıkar. Ben tribüne gelenlere heyecan vereceğimize ve evlerine keyifli yollayacağımıza inanıyorum. Onlar iyi zaman geçirdikçe birlikteliğimiz ve destek artar. Arkamıza halkımızı da aldığımızda önümüzde bir engelin duramayacağını düşünüyorum." dedi. 
Editör: TE Bilişim