Teknik Direktör Levent Eriş’in kararıyla yolların ayırdıklarını belirten tecrübeli golcü, “Bu bir tercih meselesi. Saygı duymak gerekir. Ama sanki ailemden ayrılmış gibi hissediyorum. Tam da daha çok verimli olacağımı düşündüğüm dönemde yuvadan ayrılmak üzüntü verici” dedi

RÖPORTAJ: MUSTAFA TATLI

Erken yaşta Süper Lig gören ve bu sezonla birlikte futbolun neredeyse her ligini tatmış olan etkili santrfor Engin Memişler, 3 yıllık maceranın ardından çok sevdiği Manisa Büyükşehir Belediyespor’a veda etti. Attığı kritik gollerle belki de bu kulübün bu noktaya gelmesinde pay sahibi olan deneyimli oyuncuyla yolların ayrılması yönünde karar alındı. Teknik Direktör Levent Eriş’in yeni yapılanmada kadroda düşünmediği Engin Memişler ile uzun bir söyleşi gerçekleştirdik. Verilen karar sonrası ilk kez konuşan Engin, böyle bir kararı beklemediğini aksine takıma daha çok verimli olmayı düşündüğü bir zamanda verilen kararın, içinde burukluğa neden olduğunu söyledi. Başarılı futbolcu, Mustafa Tatlı’nın sorularına içtenlikle yanıt verdi. İşte Engin’in şok ayrılıkla ilgili düşünceleri…

“AYRILIK TAMAMEN TERCİH MESELESİ”

Levent Eriş’le yaptığı görüşme sonrasında ayrılığının herhangi bir nedene bağlı olmadığını kaydeden Memişler, “Hocam bir nedeninin olmadığını, bunun benim için daha iyi olacağını, bu kararın bir tercih meselesinden kaynaklandığını söyledi. Aramızda sorun da yoktu. Gayet iyiydi. Herhangi bir tartışmamız dahi yoktu. Oynayıp oynamamak benim futbol hayatım boyunca hiç problem olmadı. Yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalıştım. O da böyle bir karar aldı. Saygı duymak gerekir. Beklemediğim bir karardı” dedi.

“AİLEMDEN AYRILMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUM”

Kulüpte uzun süre oynadığını ve alınan karar sonrasında aileden ayrılmış gibi hissettiğini anlatan tecrübeli oyuncu, “Bu kulübe gelmem hal hatır işiyle tesadüfen gelişti. İyi ki de gelmişim. Büyük başarılar elde ettik.  Profesyonel yaptık. Sonuçta futbolda olan şeyler. Ayrılık vakti geldi. Ama takımdan değil de bir aileden ayrılmış gibi hissediyorum. Yönetimimiz hepsi sağolsun, çok yardımcı oldular. Abi kardeş gibiydik. Herkes birbirine samimiydi ve bunun neticesinde de başarı geldi. Yeni bir yapılanmaya gidildi. Üzüntülüyüm. Sanki rüyada gibiyim. Sanki bir parçam kopmuş gibi. Ama buradan gitsem de dostlukların her zaman baki kalacağına inanıyorum. İnşallah bundan sonra hem benim için hem Büyükşehir Belediyespor için daha hayırlı olur. Bir futbolcunun bir yerden bir yere gitmesi belki de en büyük zorlandığı şeylerden bir tanesi. Hedefler çok büyük. Bu hedefler için süreç gerekiyor. İyi ayarlamak lazım. Bu kulübün iyi yerlerde olmasını gönlüm inanılmaz derecede istiyor” diye konuştu.

“BAMBAŞKA BİR ENGİN OLABİLİRDİ”

Engin Memişler, sezona pek iyi başlamamasına rağmen devrenin sonlarına doğru form tuttuğunu kaydederek. “Sezon başında yaşadığım sakatlık performansımı etkiledi. Hakan hocanın gitmesi Levent hocanın gelmesiyle o ara iyileşmiştim ve oynamaya başladım. İyi form yakalamıştım. Ufak bir sakatlık geçirdim. Sonradan tekrar toparladım ama devre arası bana çok çok iyi gelecekti. Tabi her hocanın yoğurt yiyiş şekli farklıdır. Bambaşka bir Engin olabilirdi. Daha uzun bir kariyer düşünüyordum. Geçen sezon devre arası Karşıyaka’dan teklif gelmişti. Oturup konuşuldu ama ben kalmayı tercih ettim. Bazı şeyler para pulla ölçülmüyor. Burada çok huzurluydum ve sonunda da şampiyonluğa ulaşmıştık” dedi.

“LEVENT HOCA TAM BANA BİR ŞEYLER KATACAĞI ANDA…”

Levent Eriş’in donanımlı bir hoca olduğunun altını çizen Memişler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilgilerini tecrübelerini bize aktarmaya çalıştı. Oyunu okuyabilen bir hoca. Tam bana bir şeyler katacağı zaman ayrılık oldu. Birbirimize daha çok verimli olacağımız anda ayrıldık. Kırgınlığım yok. Sadece biraz duygusalım. Benim için daha iyi olacağını düşündüğüm şey ise buraya katacaklarım daha bitmemişti. O yüzden buruklaştım. Konuştuğum herkes aynı tepkiyi verince demek ki burada misyonum bitmemişti diye düşünüyorum. Mutsuz olduğumu, performansımın yetersiz olduğunu hissettiğim an zaten ben kendim giderim. Zaman zaman kaptanlık da yapmıştım.”

“TÜRK FUTBOLCUSUNDA DUYGUSAL BAĞ FAZLA”

Hakan Şapçı’nın gönderilmesinin takıma ne derece etki yaptığını sorduğumuz Memişler,  “Hakan hocanın bu kulüpteki geçmişi daha uzun sürece dayanıyor. Tanımadığımız bir ligdeydik. Çok çabuk başarı elde edilmek istendi. Hedefe ulaşmamızın en büyük sebeplerinden biri de birbirimizi sevmemizdi. Birbirimizin için savaşıyorduk. Profesyonellik başka bir şey. Ancak Türk futbolcusunda duygusal bağ biraz fazla. O süreç biraz sıkıntılı geçti. Hoca değişikliği genelde oyuncuların performansına olumlu etki yapar. Şans bulamayanlar için genç oyuncular için şanstır. Levent hocamızın gelir gelmez bir şeyleri düzeltmeye çalışması, düzeltilecek bir şey var mıydı orası ayrı. Bu değişim oyuncuları aşırı derecede etkiledi. Duygusal bağlardan dolayı bazı problemler yaşandı. Bazıları kendi gitmek istedi, bazıları yeni hocayla uyuşmadı. Bizzat takım arkadaşlarımı uyardım. Sonuçta hepimiz profesyoneliz. Yanlış karar aldılar. Özellikle Şerif Ali ile çok konuştum. ‘Gençsin, takımın sana ihtiyacı var’ diye. ‘Abi gelirsem seninle ömür boyu konuşmam’ dedi. Bende ‘gel yine de konuşma’ dedim. Ama çok aşırı duygusal davrandı. Yüzlerce insanla futbol oynadım, onlarca hoca ile tanıştım. Bu duygular zamanla azalacak. Futbol biraz menfaat işi. Suat’ın da oyuna girip tekrar oyundan alınması bir futbolcu için çok zor bir durum. O an psikolojiye hakim olabilmek çok önemli. Bunu büyütmemek lazım. Süper Lig’den bu yana uzun bir kariyerim var. Bende ilk defa böyle bir ligde oynadım. Burası tam bir mücadele ligi. Lig yükseldikçe kendi mevkilerimizdeki görevlerimizi yapmak yeterli kalıyor. Bu ligde karışıklık çok. Levent hocanın da ilk defa tanıdığı bir lig. O da alıştı. Son üç haftada alınan sonuçlarla bu belli oldu” şeklinde konuştu.

“KURULAN TAKIM DİREKT ŞAMPİYONLUK İÇİN YETERLİ DEĞİLDİ”

“Hakan hoca olsaydı belki daha kötü olacaktı, belki de bundan daha iyi olacaktı” diye devam eden Engin Memişler, “Hakan hocaya sabır gösterilmeliydi diye düşünüyorum. 4 hafta yeterli değildi. Yeni takımdık. 4 hafta futbol için çok kısa bir dönem. 9 hafta galip gelemedik, üç galibiyetle zirveden kopmadık. Kurulan takım şampiyonluk için yeterli değildi. Ligde çok tecrübeli oyuncular var. Bizde iyi oyunculardan kurulu bir takımdık ama uyum olmadıktan sonra ne kadar iyi olursan ol, sahaya yansımayabiliyor. Uyum sorunu bir süreçti ve bu sürecin son üç haftada atlatıldığını düşünüyorum” dedi.

“KARMAŞIKLIK SAHAYA YANSIDI”

Memişler, amatörlükten profesyonelliğe geçiş sürecinde kulübün karmaşıklık içerisine girdiğini ifade ederek, “Kulüp bir karmaşıklık içerisindeydi. Antrenman sahamız olsun, maç yaptığımız sahamız olsun bakımdaydı. Bu da etkiledi. Hedeften ziyade karmaşıklık içerisindeydik. Profesyonelliğe geçiş sürecinde sancılar yaşandı. Maçlara tam verimli olarak hazırlanamıyorduk. Arkadaşlarımızın takımdan ayrılması, levent hocamızı tanımamız, onun bizi tanıması, karmaşıklık yarattı. Bu da sahaya yansıdı diye düşünüyorum. Şampiyon olduğumuzda bir aile havası vardı, daha sonra profesyonel bir hava oldu. Mesafeler kondu. Her şey profesyonelce düşünülmeye başlandı. Levent hocanın da kendi kuralları oldu.  Şu anda da bu mesafelerin aşıldığını düşünüyorum” diye konuştu.

 “PTT 1. LİG DÜZEYİNDE İMKANLAR VAR”

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un Türkiye’nin konuştuğu bir kulüp düzeyine geldiğini kaydeden Engin, “Büyükşehir Belediyespor imkanlar olarak 3. Lig’i geçtim, PTT ayarında bir kulüp haline geldi. Para ve tesis olarak inanılmaz bir kulüp olabilirsiniz ama başarı olmadıktan sonra bunlar pek konuşulmaz. Çok iyi bir altyapı var. Orası da belli bir seviyeye geldi. Bu kulübün daha üst liglere yakışacağına inanıyorum” dedi.

“CENGİZ BAŞKANI BİR ABİ GİBİ BİR BABA GİBİ SEVERİM”

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü bir abi gibi bir baba gibi sevdiğini belirten Engin Memişler, “Cengiz başkan bazen bana kızardı ederdi ama beni sevdiğini bilirdim. Kendisiyle vedalaşmadan gitmeyi düşünmüyorum. Cenk başkanım da her zaman yanımda oldu. Sadece futbol değil ailesel konular olsun bilinmeyen her sorunumla ilgilendiler. Tekrar kendimi bulmam ve futbola geri dönmemde payları büyük. Onların el atmasıyla bu noktalara geldim. Bunun dışında yöneticilerimiz de yakından ilgilendiler. Hepsi tek tek arar, şuan bile oturur görüşürüz. Burasıyla bağım kopmayacak” şeklinde konuştu.

“2. VE 3. LİG’DEN TALİPLERİM VAR”

Engin Memişler, “en verimli dönemlerimden birini yaşıyorum” deyip şöyle konuştu:  “İnsan bir zamandan sonra olgunlaşıyor. Tam da olgunlaştığım dönemdeyim. Şuan açıkçası BAL Ligi’ne dönmeyi düşünmüyorum, aksine daha yukarılarda oynamayı düşünüyorum. Arayan soran çok gerçekten. Birçok menajer arıyor. 2. ve 3. Lig’den çok talipler var. Geçmişten bazı dostluklarımız var, duyanlar da arıyor. Yusuf Şimşek ile 17 yaşımdan beri kuvvetli bir bağım var. Onunla irtibata geçiyoruz. O da Antalyaspor’dan ayrıldı. ‘Al beni’ demek huyum değil. Benim için en hayırlısı ne ise o olsun.”

“SOMASPOR’A KATKI SAĞLAMAYI İSTERDİM”

Somaspor ile adının anılmasıyla ilgili de konuşan Memişler, “Çok erken yaşta bazı şeyleri yaşadığımız için Erman hocam ile de oynamışlığımız vardır. Futbolcu abilerim şimdi hocalık yapıyorlar. Bu konuyla ilgili bizzat konuşmadık. Somaspor ile ilgili ne olur ne biter şuan için hiçbir fikrim yok. Somaspor’da senelerdir profesyonel lige çıkmaya çalışan bir kulüp. Geçmişte biraz bizimle başı ağrıyan bir kulüp. Baya bir çekişmemiz oldu. Soma’nın profesyonel bir takıma ihtiyacı var diye düşünüyorum. İnşallah bir üst lige çıkarlar. Katkı sağlamayı isterdim ama bu işler nasip!” dedi.

 

Editör: TE Bilişim