HABER: Oğuzhan Mert Özsoy

Manisa Müftülüğü ve Diyanet Gençlik Spor Kulübü, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla badminton turnuvası düzenledi. Şehzadeler Şube Müdürü Halit Kartal, Diyanet Gençlik Spor Kulübü Başkanı Murat Emgener ve Manisa İl Gençlik ve Spor Müdürü Savaş Duman’ın bulunduğu turnuvaya çok sayıda sporcu katıldı. Turnuvanın açılış töreninde konuşan Kulüp Başkanı Murat Emgener, “Hepinizin bildiği üzere 20 Nisan 571, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin doğum tarihi. Bu nedenle her yıl 14-20 Nisan arası Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanır. Biz de bu vesileyle bir badminton turnuvası düzenledik. Sizler genç sporcularsınız. Hayatınız boyunca daha birçok turnuvaya katılacaksınız. Ancak Peygamber Efendimizin doğum günü vesilesiyle katıldığınız bu turnuvanın, katıldığınız diğer turnuvalara göre kalplerinizde daha farklı bir yer etmesini temenni ediyoruz. Bize olan desteklerinden dolayı İl Gençlik ve Spor Müdürümüz Savaş Duman Bey’e sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Turnuvaya katılan öğrencilerin antrenmanlarını daha önceden takip ettiğini söyleyen Manisa İl Gençlik ve Spor Müdürü Savaş Duman, “Murat Bey’in de dediği gibi, hepiniz bizim gönlümüzde şampiyonsunuz. Bugün burada güzel bir etkinlik düzenleniyor. Amacımız sizleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp sporun hayatınızda önemli bir yer etmesini sağlamak. Hepinizi tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Şehzadeler Şube Müdürü Halit Kartal, “Bu yıl Kutlu Doğum Haftası’nın teması ‘Hz. Muhammed ve Birlikte Yaşama Ahlakı’. Bugünkü etkinlik de bu temaya uyuyor.  Çünkü sporda paylaşım ve birliktelik söz konusudur. Hepinizin zeki ve ahlaklı gençler olarak yetişmenizi istiyoruz.” İfadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından sporculara Hz. Muhammed’in hayatını anlatan birer kitap ve gül dağıtıldı. Sporcular maç yaparken velilere lokma ikramı yapıldı.

Editör: TE Bilişim