TFF 1. Lig'de 3 hafta öncesinde küme düşmenin en büyük adayı haline gelen ve ateş hattıyla aynı puanda bulunup, averajla üstte kalmayı başaran Manisaspor için 3 maçta her şey değişti. Önce evinde Mersin İdman Yurdu'nu 2-0 mağlup ederek hem rakibine karşı ikili averajı eline geçiren Tarzan, bir yandan da büyük bir 3 puan almıştı. Ardından Samsun'da beklenmeyen gerçekleşti ve inanılmaz bir dönüşe imza atan siyah beyazlılar, haftalardır kaybetmeyen rakibinden deplasmanda 3 puan alarak rahata kavuşmuştu. Bu hafta da ligin ilk devresinde son saniye golüyle yıktığı Denizlispor'u evinde ağırlayan Manisaspor, 2-1 geriye düştüğü maçın 94. dakikasında Gökhan Sazdağı'nın attığı golle galibiyete ulaştı ve bu sezon ilk kez 3 maçlık bir galibiyet serisi yakaladı. 
İLK KEZ GALİBİYET SERİSİNİ 3 YAPTI
3 direkt rakibini de mağlup etmeyi başaran Tarzan, kümede kalma yolunda çok büyük bir adım attı ve bu sezon için ilk kez böyle bir başarı yaşadı. Manisaspor'un en son galibiyet serisi Eskişehir ve Ümraniyespor maçlarında alınan art arda galibiyetlerle olurken, daha uzun bir galibiyet serisini geçen sene de yaşayamamıştı. Geçen sene Taner Taşkın yönetiminde şampiyonluğu kucaklayan Tarzan, sezon boyunca 4 kez art arda 3 maç kazanırken, hiç 4. maçı yanına ekleyememişti. TFF 1. Lig'e döndüğü ilk senede beklentilerin altında kalmasına karşın son 3 haftada aldığı galibiyetlerle ateş hattından uzaklaşan Tarzan, uzun süredir yaşamadığı 4 maçlık galibiyet serisine Antep'te ulaşmak istiyor. 
ANTEP KURTULMAK İSTİYOR
Manisaspor'un bir dönem çok daha üst sıralarında bulunan Gaziantep BB, müthiş düşüşüyle beraber ateş hattına girmişti. Ocak ayından beri galibiyet dahi alamayan Antep, oynadığı son 10 maçta 3 puanla tanışamazken, sadece 4 kez berabere kalabilmiş ve 6 kez sahadan mağlubiyetle ayrılmıştı. En büyük hücum güçlerinden Gökhan Sazdağı'nı Manisaspor'a kiraya veren Antep, bunun pişmanlığını da hücum alanında yaşadığı durgunlukla yaşıyor. Sezon başından beri 4. teknik adamıyla çalışan mavi beyazlıların, şu anda teknik patronluğunu Hüseyin Kalpar yapıyor. Ondan önce takımın başında olan Oğuz Çetin 6 maçta takımının 4 kez mağlup olmasına engel olamayınca görevinden ayrılmıştı. Hüseyin Kalpar geldiğinden beri en azından berabere kalan Antep, formda bir Manisaspor'u evinde mağlup ederek çıkış yaşamak isteyecektir. Kalan son 5 haftada mutlak galibiyetlere ihtiyacı olan Antep'in en yakın hedefi, kendisinin 4 puan üzerindeki Şanlıurfaspor'u yakalamak olacak. Ateş hattıyla üst grup biraz koparken, Mersin ve Bandırma 25, Antep 26, Urfa 30, Samsun 31 ve Manisaspor 33 puanda kümede kalma yarışında bulunuyor. Bu kritik maçtan Manisaspor'un alacağı galibiyet kümede kalmayı büyük oranda garantileyecekken, bu maç için özel prim açıklanması bekleniyor. Bu sene sayısı az ya da çok olsa da takımını deplasmanlarda yalnız bırakmayan Manisaspor taraftarı da Antep'e takımına destek olmaya gidecek. 


 
Editör: TE Bilişim