Manisaspor’un Türk futboluna sunduğu yeteneklerden biri olan, PTT 1. Lig ekibi Balıkesirspor’da forma giyen Eray Ataseven, alacaklarından dolayı Manisaspor’un kupalarına haciz konulmasıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Eray, “1.5 yıldır verilen sözler tutulmadı. Hukuki yollara başvurdum ama kupalara haciz olayını sonradan öğrendim” dedi

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI
Manisaspor’un altyapısından yetişen ve geçen sezon başında Balıkesirspor’a transfer olarak altyapısından yetiştiği kulübüne yüklü miktarda bonservis bedeli kazandıran Eray Ataseven, Abdülkadir Özgen ile birlikte kulüpten alacağından ötürü Manisaspor’un kupalarına haciz konulmasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

“46 BİN LİRA BAĞIŞ YAPTIM!”

Manisaspor’dan ayrılırken, Emre Hasgör döneminden kendisine 101 bin liralık çek kesildiğini, altyapıdan çıktığı için 2 yıl içerisinde oynayan futbolculardan en az alacağı olanın kendisinin olduğunu kaydeden Eray Ataseven, buna rağmen Başkan Mergen’in indirim isteğine olumlu yanıt vererek 46 bin lirayı kulübe bağışladığını söyledi.  Balıkesirspor’a transfer olduğu dönemde yönetimin değiştiğini hatırlatan Eray, “Transfer olurken Manisaspor’a yaklaşık 2 milyon liraya yakın bonservis bedeli kazandırdım. Manisaspor’a olan görevlerimi alnımın akıyla yaparak ayrıldım. Sonra Abdullah Mergen başkan oldu ve beni yanına çağırdı. Manisa’nın çocuğu olduğumu belirtip Süper Lig’e gittiğimi ve alacaklarımla ilgili benden yardımcı olmamı istedi. 55 bin liraya anlaştık. Bana bu parayı iki hafta içinde ödeyeceğinin sözünü verdi. İki hafta sonra bu paranın ödenmesi şartıyla bende 101 bin liralık çeki değiştirttim ve 46 bin lirayı kulübe bağışladım. Normalde çeki değiştirtmesem tam para üzerinden alacağım olacaktı. Ama başkana güvendim. Şuan itibarıyla iki hafta, oldu 1.5 yıl. Defalarca aradım, ‘merak etme, ödeyeceğiz’ dedi. Sezon bitti, Manisaspor düştü. Ben yine yanına gittim. ‘Kardeşim ben seni unuttum’ dedi. Hakan Barış’ın satılacağının altını çizip para olunca ödeme yapacağının sözünü verdi. Samimiyetsiz bir hava olunca verilen sözler tutulmayınca bende hakkımı hukuki yollardan aramaya karar verdim” dedi.

“KUPA HACZİNİ SONRADAN ÖĞRENDİM”

Kupa haczini sonradan öğrendiğini ifade eden Eray Ataseven, “Avukatıma tüm yetkiyi vermiştim. Avukatım da sonradan öğreniyorum, bundan üç ay önce kulübe gidip kupa haczi yapıyor. Başkan avukatıma ‘Eray’a ayıp ettik, ödemesini yapacağız’ diyor. Haciz yapılıyor ama kupalara dokunulmuyor. Bu süreçte yine verilen sözler tutulmayınca geçtiğimiz cuma günü avukatım en sonunda kupaları haczetmek zorunda kalıyor. Sadece benim değil Abdülkadir Özgen’in de avukatıymış. Onu da sonradan öğreniyorum.  Önceden bilseydim, ‘kupalarla ilgili bana bir çalışma yapma, beni çıkar’ derdim. Her yer tıkalı olunca tek sonuca gidebileceği şey kupaymış. Kupa haczi benim haberim olmadan gelişti. Haberim olsaydı buna engel olmaya çalışırdım. Ama gerçek Manisasporlular bazında üzdüğüm insanlar varsa zaten beni bilen biliyor, onları üzdüysem haklarını helal etsinler” diye konuştu.

“MANİSA’NIN ÇOCUĞU NEDEN BU MUAMELEYİ GÖRÜYOR?” 

Karşısında muhatap bulamadığını sözlerine ekleyen Eray, “55 bin lirasında değilim. Hem muhatap bulamıyorum hem de neden Manisa’nın çocuğu bu muameleyi görüyor? Dışardan gelen bir sürü insan o takımdan parasını aldı. En az benim alacağım olduğu halde indirim yaptım ve ben aldığım parayı Manisa’da harcıyorum. Bu kulüp sayesinde buralara geldim. Her yerde de bunu söylüyorum. Manisaspor çok şükür iyi gidiyor ve inşallah da şampiyon olurlar. Manisaspor’un hak ettiği yerler buraları değil. Ben sadece dürüst olmayan bir yaklaşıma tepki verdim. Eğer bu saygısızlık olarak değerlendiriliyorsa bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim