Süper Amatör Lig A Grubu’nda Play-Off’a kalacak son takımın belirleneceği maçta Yunusemre Belediyespor, Manisa Sanayispor’u son 5 dakikada bulduğu gollerle 2-1 mağlup etmiş, Play-Off biletini almıştı. Hüseyin Gökberk Arslan, Gökhan Özkan, Okan Gündüz hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmada 90. dakikada Sanayispor aleyhine verilen penaltı kararı sonrası, ortalık karışmıştı. Haklarının yendiğini belirten Sanayisporlu yöneticiler, dün Yunusemre Belediyesi önünde eylem yaparak kulübün anahtarları ile sezon başında Yunusemre Belediyesi’nin kendilerine verdiği malzemelerini teslim ederek maçta yaşananları protesto ettiler. Protestodan önce Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar ile tartışma yaşandı.

“28 ŞUBAT TARİHE KARA LEKE OLARAK GEÇTİ”

Ligde belediye takımlarına karşı mücadele ettiklerini ifade eden Başkan Ogün Şen, “Artık belediye takımları ile yarışmanın mümkün olmayacağını anladık” derken, 28 Şubat tarihinin amatör futbol tarihine kara leke olarak geçtiğini söyledi. Başkan Şen, “Kurum takımlarına karşı mücadele eden Sanayispor olarak dün gördük ki futbol sadece sahada oynanan bir oyun değil. Maçın başında lehimize verilen penaltının ardından bu pozisyondan daha net penaltımızın verilmemesi daha maçın başında akıllara soru işareti getirdi. İlerleyen süreçte rakibimizin saha içinde sinirli hareketlerine hakem tarafından maalesef prim tanındı. Maçın içinde sakatlık geçiren futbolcumuzun rakip takım futbolcusu tarafından tartaklanarak yerde sürüklenmesine gerek yardımcı hakem gerekse orta hakem seyirci kalmıştır. Hakemin ikinci yarı tüm takdir haklarını rakibimizden yana kullanması, maçın 90. dakikasında aleyhimize verilen penaltı pozisyonunda yerde topa sırtı dönük olarak müdahalede bulunan sporcumuzun sırtına çarpan topu penaltı olarak değerlendirmesi ve önünde meydana gelen bu olaya yardımcı hakemin seyirci kalması ve bu dakikadan sonra maçın kaderinin değişmesi akıllardaki en büyük soru işaretidir. Oyunun sonuna eklenen 5 dakikalık uzatmanın sadece 1.5 dakikasının oynatılması ve bu dakikalarda rakibimizin attığı ikinci golden sonra santraya dahi gerek duymadan maçı bitirmesi, futbolun sadece sahada oynanmadığının bir göstergesidir” dedi.

“BELEDİYE BASKISI BAŞARIMIZI İMKANSIZLAŞTIRDI”

Başkan Şen sözlerini şöyle tamamladı: “Yunusemre Belediyesi’nin geleceğin sporcuları olması adına oluşturduğu altyapıdaki gençlerin, maçın başından sonuna kadar küfürlü tezahürat etmesi ve maçın hakemine soda şişesi atmasına rağmen başlarında bulunan Yunusemre zabıta müdürünün olaylara seyirci kalması, anlaşılacak bir tutum değildir. Özellikle altyapı sorumluların maça getirdiği gençlere

sahip çıkamaması, son derece üzücü bir durumdur. Böylesine hayati önem taşıyan maçlara daha kıdemli hakemlerin atanması gerekliydi. Maçın tüm delilleri, sezon başından bu yana tuttuğumuz kamera kayıtlarında mevcuttur ve ilgili makamların istemesi durumunda paylaşılacaktır. Amatör futbola gönül veren taraflı tarafsız tüm seyircilerin ortak paydası dünkü maçta hakkımızın yendiği şeklindedir. Bugüne kadar her türlü sıkıntı ve zorluklara rağmen onuru ve şerefi ile mücadele eden bizler anladık ki amatör liglerde belediye baskısı olduğu sürece başarı gelmesi imkansızlaşmıştır. Sanayispor’da Yunusemre ilçesinin bir takımıdır.”

Editör: TE Bilişim