Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği Liseler arası Türkiye Genç Erkekler A takımı voleybol müsabakaları il elemeleri başladı. Müsabakalarda Kula’yı temsil eden Yunus Emre Anadolu Lisesi ilk maçında geçen yıl Türkiye elemelerinde Manisa’yı temsil eden Salihli Ahmet Yesevi Ticaret Meslek Lisesini yenerek iddiasını ortaya koydu.

Kula Yunus Emre Anadolu lisesi voleybol takımı sporcuları, Salihli’de oynanan ön eleme maçında, gruplarındaki en güçlü rakibi olarak gördükleri, Salihli Ahmet Yesevi Ticaret Meslek Lisesi’ni 2-1 yendi. Düzenlenen müsabakalara katılmak için oldukça önemli maçta kazanmayı bilen Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri, geçen sene Manisa’yı Türkiye’de temsil eden Salihli Ahmet Yesevi Ticaret Meslek Lisesi karşısında takım oyununu koruyarak gruptaki en zorlu maçını geride bıraktılar. Toplam 4 maç oynayacak olan Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri, en zorlu maçını geride bırakarak kalan 3 maça hedeflendiler.


Kalan maçları da galibiyetle tamamlayarak finale çıkmayı hedefleyen öğrenciler adına konuşan takım kaptanı İbrahim Kuru, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği müsabakalar kapsamında geçen sene kıyasıya mücadele ettiğimiz ve finale adını yazdırmayı başaran Salihli Ahmet Yesevi Ticaret Meslek Lisesi ile ilk oynadık. Takım olarak dostluk çerçevesi içerisinde çıktığımız maçta, geçen sene Manisa’yı Türkiye’de temsil eden rakibimizi 2-1 yendik. Takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Önümüzdeki 3 maçı da kazanarak finale adımızı yazdırmak ve Manisa’yı Türkiye’de temsil etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim