Yuntdağı’nda geleneksel olarak düzenlenen futbol turnuvası bu yıl renkli görüntülere sahne oldu. Osmancalı köyü futbol sahasında yapılan turnuvada köy muhtarları hakemlik yaptı. Yan hakemler ise azalardan seçildi. Zaman zaman gergin anlar da yaşandı. Kışlaspor ile Durasıllıspor arasında oynanan karşılaşmada bitime 17 dakika kala maç durdu. Futbolcular arasında çıkan kavga yatıştırılamayınca maçın orta hakemi Bağyolu köyü muhtarı Feridun Yılmaz 4 futbolcuya kırmızı kart çıkardı. Turnuvanın Komite Başkanı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Gürler ve yardımcısı Mehmet Apaydın diğer üyeleri de toplayarak olayları çıkartan Kışla takımı ile olaylara neden olan Durasıllı takımlarını turnuvadan ihraç etti. Karara kızan futbolcular arasında gergin anlar yaşandı.

İhraç kararını duyan her iki takımın oyuncuları bu kez de turnuva tertip komitesine yöneldi. Maça gelenlerin araya girmesiyle birlikte yatıştırıldı.

Turnuvanın Komite Başkanı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Gürler şunları söyledi: “Turnuvanın belli hedefleri var. Onların başında köylerinin birbiriyle olan diyalogunu sağlamak. Bunu da bu tür futbol turnuvaları ile sağlamayı hedef edinmiştik ki bu tatsız olaylar çıktı. Bizde turnuvanı kurulu olarak bu tür futbolda şiddete kesinlikle prim veremezdik.Acilen toplanarak her iki takıma gerekli en ağır cezayı ihraç ederek verdik. Bundan sonra turnuvamız 7 takım üzerinden devam edecektir. Bundan sonra diğer takımların centilmenlik çerçevesinde maçları yapmalarını temenni ediyoruz.”  

Olaylı maçın hakemi Ferudun Yılmaz ise “Maç dostluk çerçevesinde başlamıştı. Fakat Durasıllıspor’dan İbrahim, Kışlasporlu  Kasım’a saldırdı daha sonra olaylara diğer futbolcuların karışmasıyla ortalık ana baba gününe döndü.Maçın hakemi olarak önce ortalığı sakinleştirdik sonra gerekli kartları peş peşe çıkarttım” dedi.

 

Editör: TE Bilişim