Mustafa Kocatürk'e ait olan Kocatürk Kolejinde Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Belediye Başkan Yardımcısı ve Turgutluspor 2'nci başkanı Hakan Sezer bir araya geldi. Yapılan toplantı sonunda Mustafa Kocatürk işlerinin yoğunluğundan dolayı bu görevi sürdüremeyeceğini ifade etti. Kocatürk'ün yerine olağanüstü kongre yapılmadan yönetim kurulu içerisinden bir başkan çıkarılacağı belirtilirken bu ismin 2.başkan Hakan Sezer olması bekleniyor.

Yapılan üçlü zirve hakkında açıklamayı yapan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Mustafa Kocatürk ile görüşmeden bir izahat vermek istemedim. Çünkü oda geçen dönem özveriyle bedenini taşın altına koydu, çaba gayret gösterdi. İşte son maça kadar gelinen bu süreçte bildiğiniz gibi maalesef Turgutlu’yu kahreden bir final yaşadık. Ama bu bizi yeni dönem konusunda da bir o kadar kamçıladı. Yaşanan süreçte tabi biz belediye olarak da, kişisel olarak da elimizden geldiği kadar destek vermeye çalıştık. Yani sonuçta Turgutluspor’u sahipsiz bırakmamız mümkün değil. Orada görev alan arkadaşlarımıza her türlü desteği verdik. Vermeye de devam edeceğiz. Bugün yapmış olduğumuz toplantıda görüşmeler sonrasında sayın Mustafa Kocatürk, işlerinin de yoğunluğu nedeni ile sanırsam ben biraz dinleneyim diyor. Ve görevinden affını istedi. Ama tabi neticede karşılıklı mutabık kaldığımız husus Turgutluspor’a her türlü desteği vermek olacak. İşte bu süreçte bir belirsizliğin ortadan kalkması adına, ama geldiğimiz noktada, önümüzde ki dönem Turgutluspor’a bir zararı olmaması için bir kongre sürecine girmeden, artık yeni yönetimin alacağı bir kararla başkanlık atanacak. Ve yeni yönetim çok hızlı alacağı kararlar ile hem hoca hem de futbolcu yönüyle bir yapılanmaya gider. Ama biz bu süreçte her şekilde kulübümüzün arkasında olacağız. Yani gelinen noktayı kamuoyuyla paylaşmak istedik" ifadelerini kullandı.


İşlerinin yoğunluğundan dolayı görevinden ayrıldığı belirten Mustafa Kocatürk, “Kimsenin umudu kalmamışken zor bir dönemde, belediye başkanımızla birlikte Turgutluspor’un başına geçtik. Ligde umudu dibe vurmuş bir takımın umudunu son haftaya kadar taşımayı başardık ancak son maçta olmadı ve çok üzülerek bir alt lige düştük. Büyük özveriyle işimizden, gücümüzden, zamanımızdan, her şeyimizden fedakârlık ederek son maça kadar sorumluluğu üzerimiz de büyük bir yük olarak hissettik. Ama olmadı, hiç kimse bu sonucun olmasını istemezdi. Ben zaten takım ligde de kalsa, küme de düşmüş olsa da başkanıma takımı emanet olarak alacağımı ifade etmiştim. O süreçte kimse bu taşın altına elini koymadı ve kimse sorumluluk almadı, biz takımımızı sevdiğimizden dolayı bu süreci yaşadık. İşlerimin yoğunluğundan dolayı bu görevi teslim etmek istedim, Turgutluspor’un da bir an önce yapılanıp yeni sezona hazırlanması için geç kalınmış bir sürece girdiğinin farkındayım. Bu süreçte Turgay başkanıma rica ettim, başkanım ben affınıza sığınarak bu görevi 2. Başkan Hakan Sezer’e devredeyim ifadelerini kullandım. Hakan Başkan bu süreçte bu işleri yapabilecek potansiyelde. Hakan Başkanın hoca ve kadro konusunda ki sıkıntıları giderebileceğini söyledim. Sürecin hızlı ilerlemesi için bu şekilde karar aldık. Biz Turgutluspor’u gönülden seviyoruz. Turgutluspor’un yine yanındayız ve her türlü desteği vermeye razıyız. Bu şekilde bir karar almamız gerekiyordu. Böyle bir karar aldık bu karar Turgutlu’ya ve Turgutluspor’a hayırlı olsun" şeklinde konuştu.  Yeni oluşumda kulüp başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Hakan Sezer ise;“Kongre sürecine girmiyoruz. Yönetim kurulu olarak toplanıp karar alacağız. Birkaç gün içinde yönetim kurulu olarak toplanacağız. Akabinde hem teknik heyeti hem de transferlere başlayacağız. Mustafa Kocatürk’ün kulüpten alacağı var ama kendisi alacaklarını almayacağını bana bildirdi” dedi.

Editör: TE Bilişim