HABER: MUSTAFA TATLI

Manisa Bilardo İl Temsilcisi Ali Rıza Talan, bilardoya olan ön yargıları kırmak için proje üstüne proje geliştiriyor. Talan, okullara eğilerek genç kızların bu sporla tanışmasını sağlarken, 60’a yakın kız öğrencinin bilardo eğitimi almasını sağladı. Manisa Şehzadeler Bilardo Spor Kulübü’nde önceki akşam düzenlenen etkinlikte yer alan genç kızlar, gösterdikleri performansla profesyonel bilardoculara taş çıkarttılar.

“TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA ÖRNEK OLAN BİR ÇALIŞMA”

İl Temsilcisi Ali Rıza Talan, böylesi bir çalışmanın Türkiye’de ve dünyada örnek teşkil ettiğini belirterek, “İl temsilciliği görevimi aldığımda ‘bilardoda devrim yapacağız’ demiştim. Bugün bu devrimin adımlarını atmaya başladık. Kızlarımız da bilardo öğreniyor. Keyifli bir organizasyon yapıyoruz. Hem bilardo oynuyorlar hem de birbirleriyle tanışıp kaynaşıyorlar. Daha düne kadar erkek sporu olarak adlandırılan bilardo ile ilgili yaptığım çalışmalarda bu spora merakı olan kızlarımızın sayısı 60’ı buldu. Şu anda yapmış olduğumuz bu çalışma, Türkiye’de ve dünyada büyük bir örnek teşkil etmektedir. Buna benzer organizasyonlarla kızlarımızı biraz daha bu sporun içine çekeceğiz. Bununla ilgili okullarda seminerlere başladık. Kızlarımızın hepsi birer pırlanta ve çok yetenekliler. 1.5, 2 saatlik bir eğitimle profesyonel bir bilardocunun vurduğu çok önemli sayıları, kızlarımıza attırabiliyorum. Bu benim için büyük gurur ve mutluluk. Kulüpleşme yolunda çalışmalarımız hızla sürüyor. İlerleyen yıllarda Türkiye’de ve uluslararası alanda yarışmayı hedefliyoruz. İnşallah bu gururu Türkiye’ye yaşatmak istiyoruz” dedi.




KÜBRA ŞAHİN: “BİLARDO BAMBAŞKA BİR SPOR”

Bilardo ile tanışan sporculardan Kübra Şahin, “Bilardo erkek sporu ve kahvehane sporu olarak biliniyor ama Ali abi bu yargıyı tamamen kırdı. İnsanlar hobilerini gerçekleştirirken kendilerini bambaşka bir dünyada hissedeler, ben de bilardo oynarken kendimi öyle hissediyorum. Benim için bilardo bambaşka bir spor. Eminim diğer arkadaşlarım için de öyle” diye konuştu.

RAVZA ÇİÇOLAR: “GİTTİKÇE GELİŞİYORUZ

Sporculardan RavzaÇiçolar da,“Bilardoyu ilk başlarda erkek sporu olarak biliyordum ancak Ali hocadan beni eğitmesini istedikten sonra çok farklı bir spor olduğunu gördüm. Ben bu spora yöneldikçe çevremdeki arkadaşlarımın da ilgisi oldu. Gittikçe sayımız artıyor. Gittikçe gelişiyoruz. Bu spora olan önyargının kırılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 
Editör: TE Bilişim