ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Süper Amatör Lig’de şampiyonluktan başka bir düşüncesi olmayan Yunusemre Belediyespor, geçen sezon kaçırdığı Bölgesel Amatör Lig’e bu sezon ulaşmak istiyor. Hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren Mavi-Beyazlılar, Afyon kampını tamamlarken, hazırlık maçlarıyla da eksiklerini görüyor. Genç teknik patron Tansu Yanık, takımın gidişatından memnun olduğunu belirtti.

“AFYON’DA SÜPER BİR KAMP GEÇİRDİK”

Afyon’da gerçekleşen kampın son derece verimli geçtiğini anlatan Yanık, “Afyon’da inanılmaz güzel tesisler yapmışlar. 8 gün kamp yaptık. Keşke imkanımız olsa da 20 gün kalsaydık. 13 saha yapılmış, 5 tane de ekstra saha yapılıyor. Öyle sahalar var ki halı gibi. İki saat yağmurda idman yaptık, su birikintisi olmadı. Darbe girişimi olmasa Avrupa’dan takımlar da gelecekmiş. Antalya gibi bir kamp ortamı vardı. 7-8 otel vardı. 2-3 yıldır bu tesisleri yapmışlar. Hepsi de ışıklandırmalı. Havası da güzeldi. Çok fazla takım yoktu. 1 tane hazırlık maçı yapabildik. Orada Süper Amatör Lig takımı sıkıntısı yaşadık. Bize artıları ile dönen bir kamp dönemi yaşadık” dedi.

“TAKIM OLABİLMEK ÖNEMLİ”

Her geçen gün takım olmaya çalıştıklarını kaydeden Yanık, ayakları yere sağlam basacaklarını kaydederek, “En ciddi şampiyon adaylarından biriyiz. Bunun bilincindeyiz. Fakat ‘en büyüğüyüz, kesin çıkarız’ yorumlarına katılmıyorum. Bunun Türkiye’de çeşitli örnekleri var. Her şey para değil. Evet biz para harcadık mı harcadık. Rakiplerimize göre daha iyi bütçelerle lige hazırlandık. Ancak takım olabilmek çok önemli” diye konuştu.

“SOMASPOR BİZE İYİ BİR DERS VERDİ”

Somaspor ile oynadıkları hazırlık maçında ortaya çıkan tablonun kendilerine ciddi anlamda ders verdiği anlatan Yanık, “BAL Ligi takımı Somaspor’dan çok ciddi bir tokat yedik. 4-0’lık bir yenilgi aldık. Bizim için müthiş bir geri dönüş oldu bu maç. Biz o maçtan sonra nerede oynayacağımızı, kimlerle oynayacağımızı daha net düşünmeye başladık. BALLigi takımı değiliz. Gerçekten çok yetenekli oyuncu grubuna sahip olsak da Süper Amatör Lig futbolunu oynamak zorundayız. Bu lige göre plan program yapmalıyız. Hiçbir rakibimizi küçük görmüyorum. Hepimizi için güzel bir tecrübe olacak ve çok da güzel bir lig olacak diye düşünüyorum.  Rakiplerimizi mümkün olduğunca izliyorum.Çok ciddi rakiplerle oynayacağız. Teknik direktörlük anlamında ilk deneyimim. Üzerimde baskı hissetmiyorum. Serkan Gaşi’nin trafik kazasında uyluk kemiğinin kırılması beni çok üzdü. Bunun haricinde çok şükür bir sıkıntımız yok. İlk hedef grubu lider bitirmek” dedi.

 
Editör: TE Bilişim