ÖZEL RÖPORTAJ: MUSTAFA TATLI 
Manisaspor’da üç yıllık serüvenini noktalamak zorunda kalan takım kaptanlarından Barbaros Barut, röportajımızın ilk bölümünde saçmalıklara katlanarak sıra dışı bir şampiyonluğa imza atarken, yönetimsel sorunların kendilerini son derece zora soktuğunu belirtmişti. Barbaros ikinci bölümde ise takım arkadaşlarının TFF’ye yaptıkları şikayetin Manisaspor’a takınılmış bir tavır olmadığını, kimsenin Manisaspor’dan yana mutsuz olmadığını, asıl sorunun mevcut yönetimin göreve devam etme isteğinden kaynaklandığını kaydetti. İşte röportajımızın ikinci bölümü; 
“AĞIR SAKATLIKLAR YAŞADIM AMA…” 
Bu sezonki performansını daha iyiye götürmek için çalışacağını belirten Barbaros, “İyi futbolcuysanız her zaman daha iyisini yapmak istersiniz. Dünyanın en başarılı futbolcuları da bu şekilde hareket eder. Ağır sakatlıklar yaşadım. Çapraz bağım kopuk maçlara çıktım. Futbolu bırakabilirdim. Bu takımda benimle aynı kaderi paylaşan 6-7 arkadaşım daha var. Onlarda ağır sakatlıklar yaşayarak bu acıları yaşadılar. Bunca acılardan sonra gösterdiğim performansı şampiyonlukla taçlandırmak beni acayip derecede mutlu etti. Bu şampiyonluğu hiçbir zaman unutmayacağım” dedi. 
“SAHA İÇİ VE SAHA DIŞI KIRILMA ANLARI” 
Barbaros Barut, bu sezon saha içi ve saha dışında yaşadıkları kırılma anlarını şöyle özetledi: “Saha içinde kırılma anları olarak, ilk devredeki Kocaeli Birlik mağlubiyeti bizi ciddi anlamda kendimize getirdi. Tarsus maçında kötü oynayıp kazanmak önemliydi. Tekrar özgüvenimizi yerine getirdi. İçerdeki 3-0 kazandığımız Kocaeli Birlik maçı ve Gümüşhane maçı çok kritikti. Saha dışında ise herkesin çekleri devre arasında kabul etmesiydi. Devre arasında transfer yasağının gelmesi. Cengiz Ergün’ün prim desteği, kadro dışı kalmamdan sonra takım arkadaşlarımın yönetime giderek ‘Barbaros’u geri istiyoruz’ demesidir.” 
“MANİSASPORLU OLAN HERKES BAŞIMIN ÜSTÜNDEDİR” 
Barbaros, Manisa’yı ve Manisaspor’u çok sevdiğini ifade ederek, “Ben bu takımı ve bu şehri en çok seven futbolculardan bir tanesiyim. Hala daha öyleyim. Çarşıda dolaşırken, Manisaspor’a gönül veren herkes benden imza, fotoğraf alıyor. Hiçbir şekilde rahatsız olmuyorum. Üstünde Manisaspor atkısı olan arabasında Manisaspor amblemi yapıştırmış herkes benim başımın üstündedir. Kimin kiminle husumeti var-yok beni ilgilendirmez. Çünkü ben bu takımı temsil eden bir futbolcuyum. Hatta kaptanlık bile yaptım” diye konuştu. 
“SAMİMİ OLANA HER TÜRLÜ KOLAYLIĞI SAĞLARIZ” 
Hak ettikleri ücretleri alamamaları nedeniyle kulübe borç yüklenildiğini kaydeden Barbaros, “Kulübe ciddi miktarda borç yüklendi. 2 yıllık alacaklarım var. Ancak bundan sonrası için Manisaspor’un iyiliğini düşünen, iyi niyetli, samimi ve dürüst olan herkese her türlü kolaylığı sağlarım. Çözüm bulmaya ve ortak noktada buluşmaya çalışırım. Hatta yeni bir sözleşme yapabilirim. Bu başkan ve yönetimle çalışmam. Sözleşmemi feshederken mutlu değildim ama mevcut başkanın kulübü yönetme şekli, devam etme isteği, asla devam edilemeyecek türdendi. Ben bu kadar dayanabildim. Bu başvuruyu sadece ben yapmadım. Neredeyse tüm takım yaptı. Bu başkan ve yönetime kolaylık sağlanmayacağı ile ilgili takım arkadaşlarım da aynı şeyi düşünüyor. Kimse Manisaspor’dan mutsuz değil. Herkes burayı çok seviyor. Yapılan yanlışlar var ve birçok kişinin bu yanlışlara dayanabilecek gücü kalmadı. Kongrede başkan olacak iyi niyetli bir yönetime bu takımdaki herkesin kolaylık sağlayacağını biliyorum. Bir yıl boyunca benim ve arkadaşlarımın hakkı verilmeden hareket etmeyeceğiz denildiği yerde hoca ve futbolcu transferlerinin yapılıyor olması son derece şaşırtıcı” dedi. 
“ERGÜN’E SARILMAM MİNNETTARLIK DUYGUSUYDU” 
Şampiyonluk kutlamalarında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e sarılışı sonrasında mevcut yönetimin rahatsızlığı ile ilgili de konuşan Barbaros, “Bir girdaptaydık. Cengiz başkan, bize en umutsuz olduğumuz dönemde sahip çıktı. Bize şampiyonluk primi dahil prim sözleri verdi. Ben üç yıldır buradayım. Bazı insanların sözlerinin gerçek olduğunu duyduk gördük. Cengiz Ergün de bunlardan bir tanesi. Kendisinin reklamını yapmıyorum. Bize bu parayı dağıtacağım dendiğinde o paranın altında bir rakam dağıtılmadı, tam tersine o rakam arttı. Hepimiz çok mutlu olduk. Güven ortamı oluştu. Biz bu durumları yaşamasaydık belki şampiyonluk çıkmaza girebilirdi. Benim de Sayın Ergün’e bu konuda sarılmam, minnettarlık duygusuydu” dedi. 
“ŞAMPİYON KADRO KORUNMALI” 
Yeniden kadro yapmanın futbolda başarı getirmediğinin altını çizen tecrübeli futbolcu, “Mevcut kadronun dağılması bana göre çok büyük bir zarar. İyi bir ekip kurmak sadece parayla alakalı değil biraz da şans işidir. Manisaspor’un önünde böyle kemik kadro varken, bu kadronun tamamını kaybetmesi, çok büyük bir faciadır. Bu kadro korunup transferler yapılsaydı daha iyi olurdu. Gözümüzün önünde çok net bir Alanyaspor örneği var. Bu zararın sorumlusu futbolcular değildir. Bunun sorumlusu olan insanlar bellidir. O insanlar da gereğini yapmalıdır. Hayatın gerçekleri vardır” şeklinde konuştu. 
“LEVENT HOCA İLE BİR GÖRÜŞMEMİZ OLDU” 
Manisa Büyükşehir Belediyespor’un kendisiyle ilgilendiğini doğrulayan Barbaros, “Manisaspor ile sözleşmemi feshettikten sonra Levent hoca ile bir görüşmemiz oldu. Levent hoca zaten benim eskiden görüştüğüm, beraber çalıştığım bir hocam. Sevdiğim bir insan. Abi-kardeş gibiyiz. Manisa Büyükşehir Belediyespor ile anılmam benim için bir onurdur. Çünkü ben bu şehirde mutluyum. Üç sene Manisa halkını mutlu etmek için de ter döktüm. Büyükşehir belediye başkanımızın onursal başkan olması, Levent hocamızın takımın başında olması, böyle bir ihtimali daha çok güçlendirir. Rakamla ve süre alakalı bir görüşme henüz yok. PTT’den 2. Lig’den de birçok teklif aldım. Ancak huzurun olduğu yerde çok fazla sağa sola gitmeyi aramamak gerekir. Sakin kafayla bunları 
düşünüyorum. Manisaspor’un ikinci kaptanıydım. Daha farklı bir yönetimden PTT’de bana ihtiyaç duyuluyorsa da elimden geleni yaparım” dedi.
Editör: TE Bilişim