Manisa Büyükşehir Belediyespor sezonun ilk yarısında deplasmanda 2-0 mağlup olduğu Derince’ye evinde geçit vermedi. Zorlu mücadelenin son 25 dakikasında Berkin’in kırmızı kart görmesi nedeniyle 10 kişi mücadele eden yeşil-beyazlılar, buna rağmen sahadan 3-2 galibiyetle ayrılarak Play-Off hattına bir adım daha yaklaştı. Temsilcimize galibiyeti getiren goller Berkin, Süleyman Kapan ve İlyas’tan geldi. Konuk ekibin gollerini ise Ahmet ve Ömer Faruk kaydetti.

Spor Toto 3. Lig 2. Grupta mücadele eden temsilcimiz Manisa Büyükşehir Belediyespor, Kocaeli ekibi Derincespor ile karşı karşıya geldi. Mümin Özkasap Spor Tesisleri’nde oynanan karşılaşmayı Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Eryılmaz, Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Cenk Ergün, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda futbolsever izledi. Mücadelenin ilk yarısında her iki takımda tehlikeli ataklar geliştirdi. Maçın 22. Dakikasında defansın arasına atılan topla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan ev sahibi ekipten İsmail vurdu, Derincespor kalecisi Ömürcan gole izin vermedi.  Mücadelenin 37. Dakikasında konuk Derincespor gole çok yaklaştı. Sol kanattan ceza sahası içine yerden gönderilen topla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Ekrem sert vurdu İlker gole izin vermedi. Maçın 44. Dakikasında Manisa Büyükşehir Belediyespor golü buldu. Süleyman Çarıkçı’nın sol kanattan ortasında ceza sahası içinde oluşan karambolde top Berkin’in önüne düştü. Önünü boşaltan Berkin topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı ev sahibi ekibin üstünlüğü ile geçildi.

Konuk Derincespor ikinci yarıya golle başladı. Korner atışını paslaşarak kullanan konuk ekipte ceza sahası içine açılan ortaya Ahmet kafayla dokundu ve skoru 1-1 yaptı. Mücadelenin 58. Dakikasında Manisa Büyükşehir Belediyespor yeniden öne geçti. Olcay’ın serbest vuruşta ceza sahası içine gönderdiği top Süleyman Kapan’ın önünde kaldı. Kalecinin öne çıktığını gören Süleyman aşırtma vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi. Öne geçtikten sonra ataklarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyespor 62. Dakikada İsmail ile gole bir kez daha yaklaştı. İlk yarıda olduğu gibi defansın arasına atılan topla yine kaleciyle karşı karşıya kalan İsmail topu kalecinin üzerine yolladı. Temsilcimiz 65. Dakikada oyunda 10 kişi kaldı. Maçın hakemi Gökhan Esen, yapılan faulün ardından kendisine itirazlarda bulunan Berkin’e direk kırmızı kartını göstererek oyun dışına gönderdi. Mücadelede 10 kişi kalmasına rağmen oyundan düşmeyen yeşil-beyazlılar 70. Dakikada farkı ikiye çıkardı. Oyuna 68. Dakikada İsmail’in yerine giren İlyas, Olcay’ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kaldı. İlyas şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 3-1 yaptı. Skor anlamında geriye düşmesine rağmen oyundan düşmeyen konuk ekip 75. Dakikada farkı bire indirdi. Ceza sahası içine kullanılan serbest vuruşta topu önünde bulan Ömer Faruk topu ağlara göndererek durumu 3-2 yaptı. Konuk ekipte Onur yaptığı faulün ardından 90. Dakikada ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Maçın son dakikalarında sağ kanattan ceza sahasına giren Kaan mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Geriye kalan dakikalarda başka gol olmayınca Manisa Büyükşehir Belediyespor sahadan 3-2 galibiyetle ayrılarak puanını 31 yaptı ve Play-Off hattına bir adım daha yaklaştı.

Zorlu mücadelenin ardından açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Eriş, güzel bir galibiyet elde ettiklerini söyledi. Rakiplerin kaybettiği haftada kendilerini daha da yukarılara taşıyacak olan önemli bir üç puan kazandıklarını ifade eden Eriş, “Maçın son 25 dakikasında 10 kişi oynadık. Çok basit iki duran toptan gol yedik. Bunları çalışmamız gerekiyor. Yediğimiz goller bize yakışmadı. Oyuna sonradan dâhil olan oyuncuların önemli katkısı oldu. Takımımızın kazanma arzusu bizi memnun etti. Ligin sonuna kadar daha çok maç var. Her defasında söylüyoruz. Bizim günü kurtarma değil geleceği kurtarma adına çabalarımız var. Takımımızda çok genç oyuncular var. Daha iyi yerlere geleceğiz. Hatalarımız tabiki olacaktır. Oyuncularımıza bu hataları anlatacağız” diye konuştu.

Maçın hakemi ile ilgili konuşan Eriş, “Maçın hakemine parantez açmak istiyorum. 3. Lige geldiğim günden bu yana oyuna hâkim olan, son derece başarılı biz çizgi çizen bir hakeme denk geldik. Kendisini maçtan sonrada tebrik ettim. Maçın geneline hâkim bir görüntü çizdi. Bu nedenle 90 dakika boyunca maçın içinde olan hakemlerimizi kutluyorum” dedi.

Stat: Mümin Özkasap Stadı

Hakemler: Gökhan Esen, Serkan Ayan, Sefa Özcan

Manisa Büyükşehir Belediyespor:   İlker, Semih, Şemsettin Ender, Berkin, Süleyman Numan Çarıkçı, Ahmet Kaan (Dk. 57 Olcay), Süleyman Kapan, Özgür (Dk. 82 Serhat), Kaan, İsmail (Dk. 68 İlyas), Mustafa

Derincespor A.Ş: Ömürcan, Ömer Faruk, Ferit, Onur, Zafer, Fatih (Dk. 66 Hakkı), Ahmet (Dk. 81 Gökhan), Fatih, Ekrem, Serhat, Aykut

Sarı Kartlar: İlker, Semih, Şemsettin Ender, Özgür, Mustafa (Manisa BBSK), Serhat, Ferit Aykut (Derincespor A.Ş)

Kırmızı Kartlar: Dk. 65 Berkin (Manisa BBSK), Dk. 90 Onur (Derincespor A.Ş)

Goller: Dk. 44 Berkin, Dk. 58 Süleyman Kapan, Dk. 70 İlyas (Manisa BBSK), Dk. 50 Ahmet, Dk. 75 Ömer Faruk (Derincespor A.Ş)

Editör: TE Bilişim