Yıllardır beklenen Turgutluspor ruhu bu sene yeniden bulundu. Küllerinden doğan ve profesyonel liglere 1 senelik reklam arasının ardından dönmek için gün sayan kırmızı şimşekler gözünü Cumartesi'ye çevirdi. 22 Nisan'da Erokspor'la Spor Toto 3. Lig'e yükselmek için mücadele edecek Turgutluspor, gözünü alacağı zafere çevirdi. Takımın geçen seneki içler acısı halinden eser kalmazken, birçok isim de kendisini buldu.
EFSANE GERİ DÖNDÜ
BAL Lig'lerinde bir efsaneye dönüşen Hakan Şapçı, Turgutluspor için aranan kan olmayı başardı. 44 yaşındaki teknik adam, antrenörlük kariyerine Manisaspor altyapısında geçirmiş ve birçok yetenekli futbolcunun A Takım'a çıkmasına önderlik etmişti. 2009-2010 sezonunda Manisaspor'la Süper Lig maçına da çıkan Şapçı, o maçta da Ankaragücü'nden 1 puanı kopartmıştı. 2012-2013 sezonuna kadar siyah beyazlıların bünyesinde kalan Şapçı, daha sonra Manisa Büyükşehir Belediyespor'a adım attı. Yeni takımında ilk sezonda 23 maçta 13 galibiyet, 8 beraberlik alan Şapçı, 13-14 sezonundaysa 26 maçta 16 galibiyet, 8 beraberlik ve 2 mağlubiyet almasına karşın profesyonel liglerin kapısından dönmüştü. 14-15 sezonunda istenen başarıya ulaşan Şapçı'nın takımı 26 maçtan 20 galibiyet, 5 beraberlik ve tek mağlubiyetle ayrılarak 3. Lig'e yükselmeyi başardı. Ancak geçen sene Şapçı'nın kariyerini yavaşlattı. Manisa BŞBS'nin üst lige çıkmasıyla beraber baskının artması ve transferlerin çoğalmasıyla istediği süreyi bulamayan Şapçı, kendisine şans tanınmadan sezonun 4. maçında mağlup olunca görevinden alındı ve yerine Levent Eriş getirildi. Bunun ardından bir süre boşta kalan genç teknik adamın sonraki durağı Utaş Uşakspor oldu. Burada da 9 maça çıkıp, 5 galibiyet alan Şapçı, tanımadığı takımını istediği noktaya çekemeyince Uşak'tan da ayrıldı. Sezon başında Turgutluspor amatör liglere dönünce gözünü BAL Ligi'nin yıldız teknik adamlarından Hakan Şapçı'ya çevirdi. Bu sezon takımıyla 24 maçta 19 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan genç teknik adamın tek amacı, BAL Ligi'nde kariyerindeki 2. şampiyonluğu Cumartesi günü yaşayıp kupayla Turgutlu'ya dönmek olacak. Oyuncularıyla olan bağıyla da sivrilen teknik adam, Manisalı oyuncularını da parlatmayı başardı. 
OYUNCULAR SİVRİLDİ
Hakan Şapçı'nın altyapıdan öğrencileri Samet Samancı ve Berkay Velivar da hocalarıyla beraber müthiş bir çıkış yaşadı. Bol alternatifli kadronun hücumda belirleyici isimleri olan Samet ve Berkay, takımlarını golleri ve asistleriyle taşıdı. Samet sadece 771 dakika forma giymesine karşın 6 gol atarken, Berkay da 2 gol atmasına karşın hücumdaki hareketi ve asistleriyle takımın önemli itici güçlerinden oldu. 33 yaşındaki Ferdi Başoda 23 maçta 11 gol atarak 2007-2008 sezonundan beri en skorer olduğu dönemi geçirip, önemli katkı sağlarken, 29 yaşındaki Kaan son 2 seneye göre rakam olarak daha az gol atsa da takımını sırtlayan isimler oldu. Orta sahanın dinamosu olan İsa da 5 gole ulaşarak kariyerinin en verimli zamanını yaşadı. Şimdi Hakan Şapçı'nın öğrencilerinin tek amacı kupayı Turgutlu'ya getirip, bu başarıyı taçlandırmak olacak. 
Editör: TE Bilişim