Manisa Balıkesirliler Derneği Başkanı İsa Özdemir, dernek binası yeni açılan 1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği’ni ziyaret ederek cumartesi günü oynanacak Manisaspor-Balıkesirspor maçı öncesinde dostluk çağrısı yaptı. Manisaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Altan Çakıcı ise dostluk yanlısı olduklarını belirterek, “Balıkesirsporlu taraftarlarla bir sorunumuz yok. Yeter ki Karşıyaka demesinler” dedi. Manisaspor ile Balıkesirspor arasında cumartesi günü saat 14.00’te Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynanacak kritik maç öncesinde nefesler tutulurken, iki taraf da bu zorlu mücadelede öncelikle dostluğun kazanmasını temenni ediyor.

ÖZDEMİR; “BALIKESİR-MANİSA KARDEŞTİR”
Balıkesirliler Derneği Başkanı İsa Özdemir ile yönetim kurulu üyeleri, yeni dernek binası açılan 1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği’ni ziyaret etti. Manisaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Altan Çakıcı ve yönetim kurulu üyelerine çiçek takdim ederek bu hafta oynanacak önemli maçın dostluk havasında geçmesini temenni eden Balıkesirliler Derneği Başkanı İsa Özdemir, iki şehrin de kardeş şehirler olduğunu ifade ederek, “İki ili ayrı düşünmüyoruz. İnşallah bir olay çıkmadan güzel bir maç olur. Balıkesir’deki derneğimizle görüştük. Bu işe çok sevindiler. Temennimiz güzel bir şekilde maçın geçmesidir. Balıkesirliyiz ama Manisa’da yaşıyoruz. Ve Manisaspor’u tutuyoruz” dedi.

ÇAKICI; “KARŞIYAKA DİYEREK TAHRİK ETMESİNLER”
Geçmişte bazı olayların yaşandığını, bu olayları unuttuklarını söyleyen 1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği Altan Çakıcı ise “Geçmişte Karşıyaka ile maç seyretmişler. Karşıyaka’nın dostu bizim düşmanımız değil. Dünya bir araya gelecek ama Karşıyaka ile işimiz olmaz. Bizde maçın dostça geçmesini istiyoruz. Güzel bir dostluk kurarız. Gelen misafirleri en iyi şekilde karşılarız. Balıkesir 800 bilet talebinde bulunmuş. Küfrün olmasını istemiyoruz. Özellikle tahrik edici Karşıyaka sloganlarının atılmasını istemiyoruz. 35. dakikada yaşanan durumları istemiyoruz. Yaparlarsa engel olamayız. Bazı düşmanlarımız 35. dakikada Kaf-Kaf diye bağırıyor. Biz 10. dakikada Balıkesir diye bağıralım, Balıkesirliler 45 dakikada Manisa diye bağırsın. Biz buralarda kimleri alkışlamadık ki. Tribün lideri arkadaşlarımız küfrün kaldırılması için yoğun çaba sarf ediyorlar. Kötü tezahüratta bulunanlara, yanıcı madde taşıyanları yanımıza almamaya çalışıyoruz. İlk başlarda 750 kişiydik. 250 kişiyi bu kötü alışkanlardan dolayı gönderdik. Maçın dostluk havasında geçmesi için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Tahrik edici unsurlar bizim tarafımızdan da yapılmayacak. Ben tribün liderlerine, taraftarlara hakim biriyim. Onlara olay çıkarmayın diye uyarıda bulunurum. Dediğimiz gibi tahrik edici bir unsur olmadığı sürece bu maçta bir olay olmaz. Bizim tek düşmanımız Karşıyaka. Gerisi bizim dostumuzdur. Karşıyaka bizi 3-2 sahamızda yendi. Sahaya bir koltuk atılmadı. 2-3 yıl öncesini düşünmüyorum. O zaman böyle bir şey olsaydı sahada koltuk kalmazdı. Balıkesirspor bizim kardeşimiz. Elimizden geldikçe en iyi şekilde ağırlayacağız” dedi. Konuşmaların ardından Balıkesirliler Derneği Başkanı Özdemir, Balıkesirspor taraftar grubu liderleriyle görüşeceklerini ve bu konuya hassasiyet gösterileceğini kaydetti. 

Editör: TE Bilişim