Alt sıralarda oynayan rakiplere gol yağdırıp aslan kesilen Yeşil-Beyazlılar, şampiyonluğa oynayan rakiplere karşı kuzu oluyor… Bu sezon da zirveyi isteyen takımların tümüne puanlar verdik

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Özellikle son iki yılda futbola büyük paralar harcayan, Manisa’nın profesyonel liglerdeki takım ihtiyacını karşılama projesiyle yola çıkan Manisa Büyükşehir Belediyespor, harcadığı yüksek paraların karşılığını maalesef alamıyor… Yeşil-Beyazlılar, özellikle son iki sezonda şampiyon adaylarına karşı pek üstünlük kuramazken, taraftarlarına büyük hayal kırıklığı yaşattı… Belediyespor, bu sezon da yüksek maliyetli takım kurmasına rağmen zirvedeki rakiplerine puanları saçtı.

HEP AYNI SENARYO

2012-2013 sezonunda 4. Haftada Sadettin Dülger ile yollarını ayırıp göreve Hakan Şapçı’yı getiren Yeşil-Beyazlı yönetim, 3. Lig hedefine ulaşamadı. O sezon Balçova Belediyespor şampiyon olurken, İzmir İl Özel İdarespor, Manisa Belediyespor ve Salihli Belediyespor’da 55’er puanla sıralanmıştı. Belediyespor, zirvedeki üç takımla berabere kalmış, büyük fırsat tepmişti… Geçen sezon da tablo ne yazık ki değişmedi. Tire 1922, 60 puanla zirvede yer alırken, Belediyespor 59 puanla ikinci olmuştu. Belediyespor o sezon sadece Tire’yi bir maçta yenerken, İzmir’deki maçta ise berabere kalmıştı. En kritik haftada Kütahyaspor’dan 4 yiyen Yeşil-Beyazlılar, Somaspor ile iki maçta eşitliği bozamazken, kendisi gibi 59 puan toplayan Somaspor ile lig sonunda baraj maçı oynamak zorunda kalmış ve oldukça yıpranmıştı. O maçta en önemli kozu Cüneyt’in sakatlığı ile sarsılan Belediyespor, ‘Cüneyt’siz İzmir’deki Play-Off finalinde Çine Madran’a son 10 dakikada yediği basit gollerle 3-2 yenilerek 3. Lig vizesini kaçırmıştı.

SAHAYA YANSIYAN FUTBOL UMUT VERİCİ DEĞİL

Bu sezon daha da güçlenen ve geçen sezon ki oturmuş kadrosunu koruyan Belediyespor, 10’un üzerinde yaptığı transferle de rakiplere gözdağı vermişti… Zayıf rakibi Karabiga’yı 5-0 yenerek lige başlayan Belediyespor’un 3. Lig hedefi bu sezon da uzakta görünüyor. Çünkü Belediyespor, tıpkı geçen senelerde olduğu zirveye oynayan rakiplerine puan kaptırmaya devam ediyor. Alt sıralardaki takımları parçalayan lime lime doğrayan Belediyespor, iş kendisi gibi dişli takımlara gelince, beklentilere cevap veremiyor. Belediyespor, lider Atillaspor ile 1-1 berabere kalırken, üçüncü sıradaki Didim Belediyespor ile Somaspor’u da yenemedi. Liderin iki puan gerisinde yer alan Belediyespor’un kendi ayarındaki takımlara karşı futbolu, gelecek için oldukça endişe veriyor.

2012-2013 SEZONU SIRALAMA

1-Balçova Belediyespor 59 puan

2-İzmir İl Özel İdarespor 55 puan

3-Manisa Belediyespor 55 puan

4-Salihli Belediyespor 55 puan

2012-2013 SEZONU NOTU: Şapçı yönetiminde; Balçova, İzmir İl Özel İdarespor ve Salihli ile berabere kalındı…

2013-2014 SEZONU SIRALAMA

1-Tire 1922 60 puan

2-Manisa Belediyespor 59 puan

3-Somaspor 59 puan

4-Kütahyaspor 55 puan

2013-2014 SEZONU NOTU: Şapçı yönetiminde; Tire’yi bir kez yenerken, Somaspor ile iki maçta berabere kalındı. Kütahyaspor’la ilk maç berabere biterken, rövanşta 4-0 mağlup olundu. Play-Off finalinde Çine’ye kaybedildi.

2014-2015 SEZONU 9. HAFTA SIRALAMA

1-Atillaspor 21 puan

2-Manisa Büyükşehir Bld 19 puan

3-Didim Belediyespor 17 puan

4-Somaspor 16 puan

2014-2015 SEZONU 9. HAFTA NOTU: Şapçı yönetiminde; Manisa’da Atillaspor’dan puanı zar zor kurtardı. Didim ve Somaspor deplasmanlarında kazanamadı.

Editör: TE Bilişim