Manisa 19 Mayıs Stadı’nda yarın Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak ve tüm gelirinin Soma’daki maden şehitlerinin ailelerine bağışlanacak olan Süper Kupa Finali öncesi, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Galatasaray Takım Kaptanı Selçuk İnan ve Fenerbahçe Takım Kaptanı Emre Belözoğlu düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Basın toplantısı öncesi takım kaptanları kupayla birlikte poz verdi.
Yarınki maçın öneminin kendileri için çok büyük olduğunu kaydeden Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Yarınki kupa finali Soma’da hayatını kaybeden şehitlerimiz için olacak. Yarın oynayacağımız futbolla elimizden geldiğince şehit ailelerimizi bir nebze de olsa mutlu etmeye çalışacağız. Her iki takım futbolcuları ve teknik adamları olarak fair-play çerçevesinde, elimizden geldiğince centilmence ve futbolun güzelliklerini yansıtarak kazanmaya çalışacağız. Prandelli ve Galatasaray camiasına da iyi sezonlar diliyorum” dedi.

"MORALLE BAŞLAMAK İSTİYORUM"
Gazetecilerin saha zemini ile ilgili soruları üzerine Kartal, "Biz biraz erken geldik. Sahayı gezip görme fırsatımız oldu. Tabii ki daha iyi şartlarda oynanması güzel olurdu ama bu bölgede oynanması da bu bölgeyle örtüşmesi adına düzenlendiği için yapacak bir şey yok. Şartlar buysa bu şartlar altında her iki takım sahada elinden geleni yapacak. Ben kendi adıma Galatasaray derbilerine, futbolculuk ve yardımcılık hayatımda alışkın bir insanım. İlk resmi maçımda Süper Kupa'yı kazanarak, moralle başlamak istiyorum“ cevabını verdi.

“DIEGO HAZIR OLMADIĞI İÇİN KADROYA ALMADIM”
Kartal, Brezilyalı yıldız Diego Ribas'ın kadroda yer almaması ile ilgili olarak ise, "Diego yüzde yüz hazır olmadığı için kadroya almadım. Kendisiyle de görüştüm. Diego bizim oyuncumuzdur. Zamanı geldiğinde kadroda yerini alacaktır” diye konuştu.

BELÖZOĞLU: "HAK EDENİN KAZANACAĞI BİR MAÇ OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM"
Süper Kupa mücadelesini bu statta oynamanın kendileri için ayrı bir görev olduğunu dile getiren Fenerbahçe Takım Kaptanı Emre Belözoğlu, "Soma’da büyük acı yaşayan ailelerin biraz daha mutlu olabilmeleri adına bu iki büyük takım sahada olacak. İnşallah hak edenin kazanacağı bir maç olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

"GÜZEL BİR FUTBOL ORTAYA ÇIKACAKTIR"
Belözoğlu, karşılaşmanın sonuçta bir futbol maçı olduğunu ifade ederek, "Büyük bir rekabet ama oyuncular bu anlamda en büyük desteği verecekler. Maçın mutlaka bir kazananı ve bir kaybedeni olacak. Günün sonunda inşallah kazanan Soma olacaktır. Elbette tansiyonun futbol kuralları gereğince yükseldiği anlar olacaktır. Günün sonunda inşallah güzel bir futbol ortaya çıkacaktır” açıklamasında bulundu.
Manisa 19 Mayıs Stadı'nın zeminini de değerlendiren tecrübeli futbolcu, "Maalesef çok iyi zeminde oynayamayacağız. Ne yazık ki güzel bir zemin yok. Türkiye’nin en önemli kupasını daha iyi bir zeminde oynamak isterdim. Son iki kupayı rakibimiz kazandı. Bu bizim için ayrı motive olacaktır. Sonuçta futbol içinde kaybetmek de var. İnşallah yarın kazanan taraf biz oluruz” ifadelerini kullandı.

PRANDELLI: "MANİSA'YA SADECE FUTBOL OYNAMAYA GELMEDİK"
Manisa’ya sadece futbol oynamaya gelmediklerini kaydeden Galatasaray Teknik Direktörü Cesera Prandelli, şunları söyledi:
"Biz buraya futbolun yanı sıra Soma için geldik. Bütün sorumluluklarımızı alarak maçı fair-play çerçevesinde oynamaya çalışacağız. Şehit ailelerine ve yetimlerine güzel bir maç seyretmek istiyoruz. İsmail Kartal ve oyuncularına da başarılar diliyorum."
Sahanın zeminiyle ilgili olarak da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prandelli, “Maça polemiklerle başlamamamız gerekiyor. Bu stadı seçtiler. Daha iyi konsantre olmamız. Gerekiyor. Biz Soma için buraya geldik. Ufak detayları bir kenara bırakabiliriz” şeklinde cevap verdi.

“SNEIJDER YARIN İLK 11’DE OLACAK”
Prandelli, basın mensuplarının Sneijder'in ilk 11'de yer alıp almayacağını sormaları üzerine, "Sneijder Dünya Kupası'nı sakatlıkla bitirmişti. Biz kendisini özel bir programla takip ettik. Yarın ilk 11’de olacak. Kendisini izleme imkanımız olacak. Kendisi futbola aç bir oyuncu. Bizim için bu maç bir avantaj. Ben Süper Kupa maçıyla başlıyorum. Atmosferi bir an evvel görmek istiyorum. Umarım güzel bir maç çıkaracağız“ diye konuştu.
'Hazırlık maçlarında ciddi takımlarla oynamamış olmak bir dezavantaj oluşturabilir mi?' sorusunu da yanıtlayan Prandelli, “Programda birkaç değişiklik yaptık. Açıkçası daha çok antrenman yapmak istedim. Bir takımı oturtmadan maç yaptırmak zaman kaybıdır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İNAN: “FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇLARI BAŞKA OLUYOR”
Galatasaray Takım Kaptanı Selçuk İnan da, Fenerbahçe - Galatasaray maçlarının atmosferinin her zaman başka olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
“Yarın bir takım kazanacak, bir tanesi kaybedecek. Yarınki maçın sonucu ne olursa olsun Soma kazanacak. Elbette kupayı kaldırmak istiyoruz ama yarın Soma’da hayatını kaybeden şehit ailelerine yapılacak yardım bizim için bir o kadar önemli.”
Her iki takımın maçta birliktelik mesajları verip vermeyeceği ile ilgili soruyu da yanıtlayan İnan, “Bizim için hiçbir zaman sorun olmaz. Gereken ne ise yapmaya hazırız. Bizim amacımız gelen insanları güzel bir maç seyrettirmek. Sadece futbolun konuşulduğu hak edenin kazandığı bir maç izletmek istiyoruz” dedi.
Sahanın zeminiyle ilgili de konuşan İnan, “Sağlıklı ortamda oynayamayacağız anlaşılan. Biz futbolcular bunun farkındayız. Hava da çok sıcak oluyor ama Soma için değer” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim