İllerarası Kick Boks Teşvik Müsabakaları, 10 kulüpten 105 sporcunun katılımıyla Çok Amaçlı Spor Salonu’nda yapıldı. Müsabakalarda Jeet Kune Do Spor Kulübü, madalyaları silip süpürdü.

Türkiye Kick Boks Federasyonu Manisa İl Temsilciliği 2014 yılı faaliyet programında bulunan İllerarası Kick Boks Teşvik Müsabakaları, 10 kulüpten 105 sporcunun katılımıyla İl Müdürlüğü Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Müsabakalara 15 sporcu ile katılan Manisa Jeet Kune Do Spor Kulübü, rakipleri karşısında şov yaptı ve madalyalara ambargo koydu.

KAVAK: “YÜZDE 98 BAŞARI”

Kulüp Yetkilisi Üzeyir Kavak, bazı nedenlerden dolayı iki yıldır katılmadıkları Kick Boks branşında bu yıl katılma kararı aldıklarını belirterek, 15 sporcudan 14’ünün madalya elde ederek büyük bir başarı oranını ortaya çıkardığını söyledi. Müsabakalardaki yüzde 98 oranındaki başarının gelecek için kendilerini oldukça umutlandırdığını kaydeden Kavak, “Spor kulübümüzün Muay Thai ve Wushu Kungfu’da ki başarıları aşikardır. Bazı sebeplerden dolayı iki yıldır Kick Boks maçlarına katılmama kararı almıştık. İl Temsilcimiz Sayın Özgür Özaydın’ın nezaretinde organize edilen bu şampiyonaya iki yıl aradan sonra 15 kişilik bir sporcu grubu ile katıldık müsabaka sonunda 4 birincilik, 8 ikincilik ve 2 üçüncülük madalyası alarak yüzde 98 başarı gösterdik” dedi.

“RAKİPLERİ NAKAVT ETTİK AMA…”

Turnuvada Muay Thai branşında sürekli maç yaptıklarından dolayı Kick Boks kurallarına adapte olmakta sıkıntı çektiklerini anlatan Kavak, “Yarı Final ve Final müsabakalarında 9 sporcumuz rakiplerini nakavt etmiş, 7 sporcumuz hakem kararıyla sert teknik uyguladıkları gerekçesi ile diskalifiye edilmiş, bir üst tura geçemeyerek 2. ve 3. olarak madalya almaya hak kazanmışlardır. 15 sporcu ile katıldığımız şampiyonada 14 madalya ile dönmek ciddi bir başarıdır. Müsabaka videoları bu hafta içerisinde kulüp web sitemiz olan “www.jkd.com.tr” adresinde yayınlanacaktır. Manisa Jeet Kune Do Spor Kulübü Antrenörlerimiz Hüseyin Akgün, Ediz Barış ve Selahattin Akay’ı tebrik ederim. Ayrıca başarılı bir ev sahipliği yapan Kick Boks İl Temsilcimiz Özgür Özaydın’a, Hakemlerimize, Ege Bölge Başkanımız Recep Ece’ye emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

 

Editör: TE Bilişim