ÖZEL RÖPORTAJ: MUSTAFA TATLI
Manisaspor doğrudan şampiyon olarak PTT 1. Lig’e yeniden dönerken, takım kaptanı Erdi Öner, maddi zorluğa rağmen elde edilen başarıyı ‘fedakarlık, inanmışlık ve samimiyet” olarak nitelendirdi. Birçok zorluğa ve engele rağmen şampiyonluktan bir an olsun şüphe duymadıklarını belirten Kaptan Erdi, takım arkadaşlarından övgüyle bahsetti.

“EN BÜYÜK PAY FUTBOLCULARIN”
Maddi sorunların uzun zamandır olduğunu ancak buna rağmen takımca kenetlenerek mucizevi bir başarı elde ettiklerini kaydeden Erdi, “Bu kadar soru işaretlerinin olduğu bir ortamda şampiyon olmak çok zordu. Bu zorluğun üstesinden gelmek için takım kaptanı olarak futbolcular olarak herkes elinden geleni yaptı. Teknik heyet de elinden geleni yaptı. Yönetimin adamı olmadan takımın menfaatini savunduk. Yönetimin hiç payı olmadı demek benim profesyonellik anlayışıma yakışmıyor. Muhakkak olmuştur. En büyük pay tabi futbolcuların, teknik heyetin, personelin ve taraftarın oldu” dedi.
“İLK GÜNDEN İNANMIŞTIK”
Sezon başında daha ilk günden şampiyonluk günü nasıl bir kutlama yapacaklarını arkadaşlarıyla konuştuklarını anlatan tecrübeli stoper, “Gerçekten herkes bu inançla sezona başladı. 10 puan fark atarken de inanmıştık. İki hafta kala Kocaeli Birlikspor’un arkasında kalmışken de inanmıştık. Hiç şüphemiz olmadı. Bu çok nadir bir şey. İleri derecede takım arkadaşlarına saygı duyan bir grubun başarabileceği bir şeydi bu. Sağolsun tüm arkadaşlar bu birlikteliğin sağlanmasında çok yardımcı oldu. Takımda fedakarlık, inanmışlık ve samimiyet vardı. Çünkü ne tür zorlukları yaşadığımızı herkes biliyor. Takım olarak ortak paydada buluşabildik. Çok büyük fedakarlıklar yapıldı ve herkes birbirini en zor zamanda ‘sonu çok iyi bitecek’ diye motive etti. Bırakıp gitmek en kolayıydı. Ama iş ahlakıyla hareket ettik. Bırakmak için bir sürü bahanemiz vardı. Elimize ne geçecekti? Şuan geriye dönüp baktığımızda ne kadar doğru bir karar verdiğimizi görüyoruz. Kimse birbirinden kopmadı. Yoksa bu başarının gelmesi mümkün değildi” diye konuştu.
“HERKESTE TEPKİYİ GÖSTERME İSTEĞİ OLUŞTU”
Şampiyonluk maçından önce “Abdullah Mergen’e rağmen şampiyonluk” bildirisini yayınlamalarının takım halinde alınmış bir karar olduğunu ifade eden Erdi, “Gümüşhane maçında takıma vaat edilen bir prim, istenilen şekilde gelmeyince arkadaşlar doğal olarak çok kızdılar. Artısı ve eksiğini düşünerek toplantı yaptık. Birinin yönlendirmesiyle değil tamamen futbolcuların aldığı bir karardı. Herkeste
tepkiyi gösterme isteği oluştu. Hocamızın gerçekten bundan haberi yoktu. Bunu başka tarafa çekmenin bir anlamı yok” dedi.
“SÖZLEŞMEM BİTTİ AMA…”
Erdi Öner, Başkan Abdullah Mergen’le bir görüşme yaptığını ancak takımdaki geleceğiyle ilgili bir konuşma yapmadıklarını ifade ederek, “Şuanda kulüpteki geleceğimi bilmiyorum. Sözleşmem bitti ama alacaklarımız var. Şartlar düzelmediği sürece kongreyi ne kadar bekleyebiliriz orası muamma. Beklemedeyim. Bende ne yapacağıma karar vermedim. Kulüpte düzgün bir mali durum olmadığı açık. Manisa’yı ve Manisaspor’u seviyorum. Kendim de İzmirliyim. Burada olmak güzel. Bu sezon çok büyük sıkıntılar çektik. Bu sezon o sıkıntıları çekmeyeceğimizin sözü verilirse kalmak isterim. Görüşmeler vaatler üzerine olmamalı. Sonuçta biz bu işi yapıyoruz. Somut bir şey olmalı. Tüm takım arkadaşlarımızda aynı şeyi düşünüyor. Kendi açımdan zor sene geçirdim. Bu kadar maddi sorunları olan bir kulüpte takım kaptanlığı yapmak takdir edersiniz ki çok zor. Başkanla şahsi sorunum olmadı. Benimle devam edip edilmeyeceği konusunda bir bilgim yok” dedi.
“TARAFTARLARIMIZ YANIMIZDA OLDU”
Taraftarların hiçbir zaman takımı yalnız bırakmadığını kaydeden Erdi, “Karda kışta maçlarımıza geldiler. Bazen onlarla da fikir ayrılıklarımız olsa bunu aştık. Bazı dönemlerde manevi anlamda onlara istediklerini verememiş olabiliriz. Ama onlarla birlikte birçok maç aldık. Bütün bu zorlukların sebebi şampiyonluktu. Bu şehirde taraftarların biraz daha işin üzerine düşmesi lazım. Çünkü bu şehirde potansiyel var. Bunun farkındayız. Biz oluruz veya olmayız daha büyük desteklerle seneye daha büyük başarılar gelir diye düşünüyorum” diye konuştu.
“SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Cesur yazılarıyla Manisaspor’un yanında yer alan yazarımız Mustafa Tatlı’ya teşekkür eden Kaptan Erdi, “Tüm yazılarınızı takip ediyorum. Kulübün sorunlarıyla ilgili bu kadar doğru şeyler yazdığınız için teşekkür ediyorum. Sizinle ilgili algı çıkıyor. ‘Yalan yanlış şeyler yazıyor’ diye. Ben öyle olduğunu düşünmüyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim