Hep yazıyoruz, hep altını çiziyoruz “Spor Dostluk ve Kardeşliktir” diye… Özellikle futbol müsabakalarında iki takımın kavga görüntüleri alışılageldik görüntülerdi. Rakibinin sırtına tekme atanlara, sahayı adeta savaş alanına çevirenlere, hakeme dahi yumruk atanlara hep şahit olmuşuzdur. Bu görüntüler, “sporun dostluk ve kardeşlik” ruhuna zarar veren görüntülerdi. Ancak bu kez bir futbol müsabakasında görmek istediğimiz bir tabloyla karşı karşıya kaldık…

RAKİP OYUNCUYA SEDYE OLDULAR

Son derece gergin geçen ve karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona eren Sanayispor-Donatımspor Süper Amatör Lig 11. hafta müsabakasına gelenler, maç sonrası yaşanan dostluk örneğine tanık oldular. Sanayispor alt sıralardan kurtulmak istiyordu. Donatımspor ise zirvede iddiasını güçlendirmek istiyordu. Bu bakımdan stresi yüksek önemli bir maçtı. Son derece sert geçen ve itirazların havada uçuştuğu karşılaşmada hakem Metin Tamtekin’in son düdüğüyle iki takım oyuncuları ve hakem triousu soyunma odasına doğru yöneldi. Ancak tam o esnada Donatımsporlu Hasan Köylü bir pozisyon sonrası yere yığılmış acı içinde kıvranıyordu. Bunu fark eden Sanayisporlu Uğur Özdemir ile Oğulcan Akduman, genç oyuncunun yanına gitti ve ona ilk müdahaleyi yaptı. İki oyuncu daha sonra Hasan’ı kucaklayıp ona adeta sedye oldu. Bu görüntüye şahit olanlar, önce şaşkınlıklarını gizleyemezken, yapılan örnek davranıştan dolayı Uğur ve Oğulcan’ı kutladı.

ASKF “FAİR PLAY ÖDÜLÜ” VERMELİ

Bu tarz davranışların futbol sahalarında artması demek, futbolun önce bir oyun olduğunun hafızalara kazınması demek… Biz de Manisa Manşet Gazetesi olarak futbolun “kavga” olarak olarak algılandığı şu dönemde bu tarz örnek davranışların ödüllendirilmesini, temenni ediyoruz. Bugün Oğulcan ve Uğur bunu yaptı. Yarın da bir başkası yapsın. Bu çağrımızın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından dikkate alınacağına inanıyoruz.

Editör: TE Bilişim