Sezona vasat bir başlangıç yapan Büyükşehir, Levent Eriş’in gelişiyle devrenin son üç haftasına kadar sancılı bir süreç geçirdi. Ancak son üç maçta kazanılan 9 puan, umuda yolculuğun kapılarını açtı

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Manisa Büyükşehir Belediyespor, ilk yarıyı 24 puanla 12. sırada bitirdi. Yeşil-Beyazlılar, 18 maçta 6 galibiyet, 6 beraberlik 6 yenilgi aldı. 16 gol atıp 17 gol yedi, İç sahada 9 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik 2 yenilgi ile 6 atıp 6 yedi, 13 puan topladı. Deplasmanda ise 3 galibiyet, 2 beraberlik, 4 yenilgi aldı, 10 atıp 11 yedi, 11 puan topladı. Hakan Şapçı ile ilk 4 haftada 5 puan toplayan Büyükşehir, Levent Eriş ile 14 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Play-Off’un 5 puan gerisinde devreyi bitiren Yeşil-Beyazlılar, ikinci yarıya umutla bakıyor.

GOLLERİN NEREDEYSE YARISI İSMAİL’DEN

Yeni transferlerden İsmail Düzgün, gol yükünü fazlasıyla çeken isim oldu. 19 maçta 1035 dakika süre alan golcü futbolcu, 7 gole imza attı. Kupada da toplam 4 gol atan Yeşil-Beyazlılar’da Cüneyt Turan 4 gol atarken, Kadir Arı 3, Engin Memişler ve Tahir Kurt 2’şer, Şemsettin Ender ve Samet Samancı 1’er gole imza attı.

EN FAZLA MAÇI CÜNEYT OYNADI

Üçüncü kaleci konumundaki Aydın Bağ dışında tüm oyuncular şans buldu. Semih Durmuş 18 maçta 1620 dakika ile en fazla süre alan oyuncu olurken, Şemsettin Ender Kılıç 18 maçta 1576 dakika süre aldı. Cüneyt Turan 20 maçta en fazla maç oynayan oyuncu olup 1555 dakika süre aldı. Altyapıdan yetişip devrenin sonlarına doğru profesyonel yapılan Ferdi Yeşilışık ise 20 dakika ile en az süre alan isim oldu.

EN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI TAHİR KURT

Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Tahir Kurt ise beklentileri karşılayamadı. Büyükşehir’in gol yollarında en büyük hayal kırıklığı olan Tahir, yeterli süre bulamadığını bahane edip devre bitmeden şehri terk etti. 11 maçta 507 dakika süre alabilen Mülayim Erdem de beklentilerin çok altında bir grafik sergiledi.

EN HIRÇINI AHMET KAAN

Büyükşehir Belediyespor’un yeni transferlerinden Ahmet Kaan Ergün, toplam da gördüğü 10 sarı kartla takımın en hırçını oldu. Serhat Cengiz, Şemsettin Ender Kılıç ve Hakan Çakır 1’er kırmızı kartla dikkat çekti. İlyas Sarı ise 5 sarı kartla oynadı.

AYRILIKLAR VE SAKATLIKLAR ETKİLEDİ

Yeşil-Beyazlılar’da Teknik Direktör Levent Eriş’in göreve gelmesiyle Kaptan Suat Avcı, Engin Ün, Şerif Ali Eğilmez ve Serhat Çiçek ile yollar ayrıldı. Kadro derinliği sarsılan Büyükşehir’de sol bekin önemli ismi Süleyman Numan Çarıkçı, santrfor Samet Samancı, Tufan Kelleci ağır sakatlık yaşadı. Mülayim Erdem de uzun süre gribal enfeksiyon ile boğuşmuştu.

 

İLK DEVRE PERFORMANSI

Manisa BBSK-Sancaktepe: 1-0

Yomraspor-Manisa BBSK: 0-0

Manisa BBSK-Ofspor: 0-0

Derincespor-Manisa BBSK: 2-0

Manisa BBSK-Bodrumspor: 1-0

Zara Bld-Manisa BBSK: 1-2

Manisa BBSK-Sakaryaspor: 0-0

Manisa BBSK-Sultanbeyli: 2-2

Orhangazispor-Manisa BBSK: 2-0

Manisa BBSK-Adliyespor: 1-2

Kemerspor 2003-Manisa BBSK: 2-1

Etimesgut Bld-Manisa BBSK: 0-0

Manisa BBSK-Payasspor: 0-0

Diyarbekirspor-Manisa BBSK: 1-0

Manisa BBSK-Kahramanmaraş: 1-2

Denizli BBSK-Manisa BBSK: 1-2

Manisa BBSK-Ayvalıkgücü: 1-0

Gaziosmanpaşa-Manisa BBSK: 2-5

 

 

 

Editör: TE Bilişim