Birçok profesyonel kulüpte olmayan imkanlar çerçevesinde Manisaspor altyapısına son 3 yılda 35 oyuncu kazandırıldı. Öyle bir kulüp düşünün ki Türkiye’nin önde gelen altyapı imkanlarına sahip olsun. Öyle bir kulüp düşünün ki donanımlı antrenör kadrosuyla altyapıda birbirinden değerli genç yetenekleri yetiştirsin. Öyle bir kulüp düşünün ki A Takımı’ndan önce imkanları kısıtlı olan kentin en büyük futbol takımına yetiştiricilik rolü üstlensin. Vee öyle bir kulüp düşünün ki yetiştirdiği değerlerine, birçok profesyonel kulüpten gelen astronomik teklifleri reddedip vizyonundan asla taviz vermesin. Öyle bir kulüp düşünün ki yönetimi teknik kadrosu ve personeliyle bir bütün olsun… Daha saymakla bitmez. İşte tüm bu saydıklarımızın hepsi Manisa Belediyespor’da mevcut.

SAYGI VE SEVGİ KULÜBÜ
Manisaspor’un altyapı lokomotifi haline gelen Manisa Belediyespor’un işleyişini yerinde inceledik. Fikri Bayrıl Spor Tesisleri’ne yaptığımız ziyarette Belediyespor’un bu başarısının bir tesadüf olmadığını gözlemledik. Personelinden futbolcusuna kadar güler yüzün eksik olmadığı, saygı ve sevgi kulübü olmuş Belediyespor… Başarının sırrını da aynen böyle özetliyorlar.

A’DAN Z’YE KADAR DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR SİSTEM
Tesis Sorumlusu Mehmet Haktan Tunç’un odasına girdiğimizde, profesyonel işleyiş hemen gözümüze çarptı. Her grubun işleyişi A’dan Z’ye kadar dosyalanmış, kulübün tüm faaliyetleri bir düzen içerisinde raflardaki yerini almış. Tunç, ne sorsam hemen belgesiyle yanıt veriyor.  Tesis mükemmel. Futbolcular için her şey düşünülmüş adeta. Soyunma odasından, sıcak duşuna ,yemeğine ve servisine kadar… Kısa zamanda analiz odası bile hazır hale getirilecek. Antrenörlerin odası da var. Malzemeler, birçok profesyonel kulüpte olmadığı kadar var. Mehmet Haktan Tunç,  1995-2004 doğumlululara kadar her akşam 350’nin üzerinde futbolcunun 16.00 ile 23.00’e kadar çalışma yaptığını özetliyor bizlere…

CENGİZ ERGÜN FAKTÖRÜ
Kulüp Altyapı Sorumlusu Fikri Yenigelen de sorulularımızı içtenlikle yanıtladı. Altyapıdaki en büyük atılımın tesis olduğunu söyledi ve UEFA standartlarında yapılan tesislerin semeresini son üç yılda aldıklarının altını çizdi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Belediyespor Başkanı Cenk Ergün ile yönetim kurulunun altyapıyı ihya ettiğini kaydeden Yenigelen, “1994 yılından bu yana bu kulübün içerisindeyim. 20 yıllık süreçte altyapıda en altın çağımızı yaşıyoruz. Bir dediğimiz iki edilmiyor. Hocalarımızla uzun vadeli çalışıyoruz. Okullara büyük önem veriyoruz. Yaz okulumuza 1200’ün üzerinde katılım oldu. Son üç yılda Manisaspor’a 35 futbolcu kazandırdık. Bunun 8 tanesi profesyonel oldu. Bu sezon da 15 futbolcuyu Manisaspor’a verdik. Bu oyuncuların tümünü Manisaspor bizden istedi. Sadece iki oyuncumuzu ailevi sebeplerinden dolayı Beşiktaş ve Gençlerbirliği’ne vermek zorunda kaldık. Birçoğuna Türkiye’nin önde gelen kulüpleri talip oluyor; ama bizim önceliğimiz Manisaspor!” dedi.

“AH KEŞKE AKADEMİ LİGİ OYNAYABİLSEK…”
Yenigelen ve ekibinin en büyük derdi bu… BAL Ligi’nde oynayan takımlarına odaklı kalmaları daha iyi iş yapmaları için engel demek. Yenigelen’e “Neden Manisa Belediyespor A Takımı’na değil de Manisaspor’a oyuncu veriyorsunuz? diye sorduğumuzda, “A Takımımız 3. Lig’e çıktığında Akademi ligi oynamaya hak kazanıyoruz. Amatörde olduğumuz için buna izin verilmiyor. Tesisimiz, futbolcu grubumuz ve imkanlarımız bu ligde oynamak için yeterli. Elimizdeki yetenekleri zaten Manisaspor’a veriyoruz. Dolayısıyla A Takım’a verecek oyuncumuz kalmıyor. Akademi liginde oynayabilsek o zaman Manisaspor’a bazı şartlar sürebiliriz. Bu kesinlikle maddi şart olarak anlaşılmasın. Hem oyuncu kendini geliştirip önünü görebilecek hem de antrenörlerimiz daha da gelişim kat edecek” yanıtını verdi.

“HERKESİN GÖZÜ ÜZERİMİZDE”
Altyapıda çok iyi bir ahengin yakalandığına dikkat çeken Yenigelen, “Yenilikçi altyapı turnuvalarına imza atıyoruz. Uluslararası futbol turnuvasından tutun birçok projemiz şuan hazırlık aşamasında. Birçok Süper Lig kulübünün altyapısında turnuva daveti alıyoruz. Geçenlerde bir altyapı grubumuz, onlarca profesyonel kulüp arasında tek amatör kulüp olarak turnuvaya katıldı. Sürekli oyuncularımızı soran menajerler var. Belediyespor oyuncu satarak kasasını doldurabilirdi; ancak biz Manisaspor diye diye tüm Türkiye’ye mesajımızı verdik. Daha önce amatör olup da Akademi ligine katılan takımlar var. Biz de artık Akademi Ligi’nde oynamak istiyoruz. Tesisimiz olduğu için 4 büyüklerin olduğu elit ligde oynayabiliriz” dedi.

İŞTE O EKİP

U-19 (Niyazi Küçüker-Altyapı Antrenörler Sorumlusu)

U-17 (Namık Çelenk-Yard. Ant. Fatih Yılmaz)

U-16 (Namık Çelenk-Yard. Ant. Fatih Yılmaz)

U-15 (Niyazi Küçüker)

U-14 (Fatih Yılmaz)

U-12 ve U-13 (Hikmet Savran)

U-11 (Aykut Gürler-Elit Grup Sorumlusu)

U-10 (Fatih Yılmaz)

 

 

Editör: TE Bilişim