Belediye Meclis Toplantısında Fatih, Cumhuriyet, Atatürk ve Hafsa Sultan mahalleleri için hazırlanan revizyon imar planı oylandı. Revizyon İmar Planı CHP, AK Parti ve bağımsız meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

Oylama öncesinde çeşitli konuşmalar yapıldı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, hiçbir partinin öneri getirmediğini, yapılmak istenen hizmetleri de engellediğini ifade etti. Ergün, imar planının reddedilmesi durumunda kaybedenin Manisa olacağını vurguladı.

MHP grubu adına söz alan Mehmet Güzgülü, dört mahalleyle ilgili revizyon imar planının tekrar komisyona havale edilmesini, detayların tekrar görüşülmesini talep etti.   

Ak Partili Ömer Faruk Çelik, “Usul noktasında temennide bulunmak istiyorum “ diyerek şunları söyledi:  “Meclisimizde siyaseten tansiyon bundan sonra daha da yükselir. Bence burada bir prensip kararı alalım. Burada siyaset yapmayalım. Meclisi hizmet için sürdürelim. Politik çekişmeleri son güne kadar dışarıda bırakalım.”  

Revizyon İmar Planına halkın çok büyük tepkisin olduğunu iddia eden Çelik, “Zaten bu tepkiler sonrasında bu meclis planı reddetti. Biz hep yöntem ve usule ilgili fikirlerimizi sıraladık. Biz dedik ki planı isteyen Fatih mahallesinde plan uygulansın. Diğer mahalleler beklesin. Fatih Mahallesinde pilot uygulama olsun. Ancak siz ’Cumuhuriyet mahallesini çıkarırsak plan bozulur’ dediniz. Bu madde mahalle mahalle görüşülsün. Fatih mahallesi onaylansın diğerlerinde eski plana dönülsün.” dedi.

CHP’li Hüseyin Erkenci de CHP olarak plana red oyu vereceklerini söyledi.

ÖNERİMİ GERİ ALIYORUM

Konuşmalar üzerine MHP’li Güzgülü tekrar söz alarak,  “Planın komisyona gitmesini önermiştim. Ancak görüyorum ki Ak Parti ve CHP kararını vermiş.  Teklifimi geri aldım. Plan oyansın” dedi.

Belediye Meclis Toplantısında Fatih, Cumhuriyet, Atatürk ve Hafsa Sultan mahalleleri için hazırlanan revizyon imar planı oylandı. Revizyon İmar Planı CHP, AK Parti ve bağımsız meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.  MHP’li üyeler ise kabul oyu verdi.

KİMSE BİR ÇİVİ ÇAKAMAYACAK

Oylamanın ardından toplantıyı takip eden bazı muhtarlar ve vatandaşlar kararı alkışladı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kararın Manisa adına talihsizlik olduğunu belirterek, “Bundan sonra bu mahallelerde tek bir çivi çakılamayacak. Yazık. Manisa birkaç yıl daha kaybetti. Bunu da bilin” diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim