İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda 200 kadar siyah-beyazlı taraftar tarafından meşalelerle karşılanan Beşiktaş kafilesi, daha sonra karayoluyla Manisa’da konaklayacağı otele hareket etti.

OLCAY ÜÇLÜ ÇEKTİRDİ
Taraftarlar teknik direktör Slaven Bilic’e çiçek verirken, taraftarların ısrarlarına dayanamayan Bilic, takım otobüsünden inerek siyah-beyazlılarla öz çekim yaptı. Demba Ba ve Gökhan Töre’ye yoğun ilgi gösterilirken, Olcay Şahan da taraftara üçlü çektirdi.

TOLGA DA GELDİ
Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin de yer aldığı kafilede, bireysel çalışmalarını sürdüren file bekçisi Tolga Zengin de yer aldı. Sakatlığı bulunan Veli Kavlak’ın yer almadığı Beşiktaş kafilesinde şu oyuncular bulunuyor: "Cenk Gönen, Günay Güvenç, Veysel Sapan, Ersan Gülüm, Pedro Franco, Tomas Sivok, Atınç Nukan, Serdar Kurtulu, Ramon Motta, Daniel Opare, Necip Uysal, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan, Kerim Frei, Gökhan Töre, Olcay Şahan, Jose Sosa, Cenk Tosun, Mustafa Pektemek, Demba Ba."

Süper Lig'deki 6'ncı kez karşılaşacak olan iki takımın bugüne kadar oynadığı 5 müsabaka, gol düellosu şeklinde geçti. Önceki karşılaşmalarda 22 gol atıldı. Maç başına gol ortalaması 4.4 olurken, iki takım arasındaki en gollü karşılaşma, geçen sezonun 9'uncu haftasında Manisa'da oynandı ve 3-3 sona erdi.

Akhisar'ın Süper Lig'e çıktığı ilk sezon olan 2012-13'te ilk yarıda İstanbul'daki maçı Beşiktaş 3-1 kazanırken, ikinci yarıda Manisa'daki müsabakada Akhisar Belediyespor 4-1 üstünlük sağladı. Geçen sezon iki ekip ilk devre Manisa'da 3-3 berabere kaldı, ikinci yarıda İstanbul'daki müsabakayı Beşiktaş 4-1 kazandı. Bu sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan karşılaşmayı Beşiktaş 3-1 galip bitirmeyi başardı.

AKHİSAR BELEDİYESPOR'DA İKİ EKSİK
Akhisar Belediyespor'da yarın Beşiktaş'la oynanacak zorlu maçta sakatlığı devam eden Ricardo Vaz Te ile sarı kart cezalısı Custodio forma giyemeyecek. Vaz Te'nin yerine Scapolan'a görev vermeyi planlayan teknik direktör Roberto Carlos, Custodio'nun yokluğunda ise ön libero pozisyonunda Merter ya da Zokara'yı sahaya sürecek. Bülent Yıldırım'ın yöneteceği karşılaşmanın bilet fiyatları maraton 65, kapalı 80, VIP tribünü ise 100 TL. Beşiktaşlılar müsabakayı 60 TL ödeyerek izleyecek.

Editör: TE Bilişim