Teleset Mobilya Akhisarspor için yapılmakta olan Akhisar Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu'nda koltuk montajlarının tamamlandığı öğrenildi. 12 bin kişilik misafir kapasitesi olan dev stadyumun yapım çalışmaları ise hızla sürüyor.

AKHİSAR SPOR TOTO AKHİSAR BELEDİYE STADYUMU
Akhisar Arena Spor Kompleksi, Akhisar'ı simgeleyecek çağdaş high-tech bir yapı olarak Mimar Adnan Kazmaoğlu tarafından tasarlandı. Kompleks 12.000 kişilik stadyum, 2.000 kişilik kapalı spor salonu ve 600 araç kapasiteli kapalı otoparktan oluşmaktadır. Yapının kullanım alanları ve tribünler betonarme sistem olarak tasarlanmış; tribün çatı örtüsü çelik konstrüksiyon ve membranla kompoze edilmiştir. Çelik konstrüksiyon strüktürü ve formu, Akhisar'ın simgesi sayılan zeytin ağacının yaprak formundan hareketle, yaprak biçimli çelik modüllerin yan yana gelmesiyle şekillendirilmiştir.
 
Akhisar Belediye Spor'un renklerini içeren bu örtü, spor kompleksinin ana görsel karakterini oluşturmaktadır. Yapıların etrafı adeta bir kent meydanı niteliğinde düzenlenerek, aydınlatmalı sert zemin peyzajı yapılmıştır. Kapalı otoparklardan, doğrudan bu meydana çıkılmaktadır. Merdiven ve araç rampalarının üst kısımları aydınlatma öğeleri olarak değerlendirilmiştir. Spor kompleksinin giriş hattında, üstünde dijital reklam panosu (aynı zamanda skorboard) taşıyan iki adet yüksek totem-direk yeralmaktadır. Zemindeki fıskiyeli havuzlar meydan atmosferini zenginleştirmektedir. Kapalı spor salonu çok maksatlı salon olarak tasarlanmış; spor karşılaşmaları dışında çeşitli aktiviteler için kullanılabilecek şekilde düzenlenmiştir. Basketbol, voleybol ve hentbol sporları yanı sıra fitness center, yoga-pilates ve dans salonları kullanımı çeşitlendirmektedir. Ayrıca, spor salonu giriş fuayeleri sergi salonu olarak kullanılabilecektir. Akhisar Arena Spor Kompleksi'nin mimarisi; nitelikleri, teknik kapasitesi ve çeşitli kullanım imkanlarıyla Akhisar sporunu, sporcularını ileri hedeflere taşıyan, sporun yanı sıra aktif bir sosyal merkez oluşturmayı amaçlayan bir yaklaşımla tasarlanmıştır.
Kaynak: Akhisar Arena

Editör: TE Bilişim