20 yıl önce Şırnak’ta meydana gelen çatışmada iki gözünü kaybeden Gazi Selami Pazar, her şeye rağmen mücadelesine devam ediyor. Yüzme sporuyla ilgilenen Selami Pazar, 30 Ağustos’ta Çanakkale Boğazı’nı geçen ilk görme engelli yüzücü olmak istiyordu ancak, destek bulamadığı için bunu gerçekleştiremedi. Pazar, Haziran ayında İstanbul Boğazı’nda rekor denemesinde bulunmak için hayırseverlere çağrıda bulunuyor. 1993 yılında Şırnak’ın Silopi ilçesinde askerlik yaparken, çıkan çatışmada atılan roketatar sonucu iki gözünü kaybeden Altı Nokta Spor Kulübü Başkanı Gazi Selami Pazar (40), hayata sımsıkı sarılmaya devam ediyor. Selami Pazar, Adıyaman’da 26-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Görme Engelliler Kısa Kulvar Yüzme Türkiye Şampiyonası’nda 200 metrede altın madalya kazanırken, 100 metrede 3. ve 50 metrede 4. olarak Manisa’nın gururu oldu.

İLK ŞAMPİYONADA 2 MADALYA
Altı Nokta Spor Kulübü Başkanı Gazi Selami Pazar, elde edilen derecelerin azimli çalışmaların sonucu olduğunu belirterek, “Türkiye Şampiyonası’nda en yaşlı sporcuydum. Diğer yarışan arkadaşlarımızın yaşları 20 ila 25 arasındaydı. Ama bu azme Barkın hocam sayesinde kavuştum. Barkın hocamız bizi 8 ay çalıştırıyor. Katıldığım ilk resmi yarışmamdı. 200 metrede Türkiye 1.si, 100 metrede 3. ve 50 metrede 4. oldum. Çocukluğumdan beri yüzmeyle uğraşıyorum. Çocukluğumda derede, çayda yüzüyordum” dedi.

HAYALİNDEN VAZGEÇMİYOR
Gazi Selami Pazar, dünyada hiçbir görme engellide bulunmayan kıtalar arası rekoru kırmak istiyor. Bu rekoru kırmak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Pazar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda 2 bin 680 metrelik Çanakkale Boğazı’nı geçmek istediğini, bunun içinde çok çaba harcadığını ancak sponsor bulamadığı için bu hayalini gerçekleştiremediğini söyledi. Bu hayalinden asla vazgeçmediğini vurgulayan Gazi Selami Pazar, Haziran ayında sponsor bulursa İstanbul Boğazı’nda rekor denemesinde bulunabileceğini kaydetti. Pazar, “Biz müracaatlarımızı yaptık, ancak hiçbir çaba gösterilmedi. Dünyada ilk defa görme engelli bir Türk kıtalararası rekor denemesinde bulunacaktı. Ama kimse destek olmadı. Bu hayali gerçekleştirmek için hayırseverlerden destek bekliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim