ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Spor Toto 3. Lig’de Play-Off mücadelesi veren Manisa Büyükşehir Belediyespor’un ara transferde yılların deneyimi İlker Avcıbay’ı renklerine bağlaması, bir takım iddiaları da beraberinde getirdi. İlker’in Teknik Direktör Levent Eriş’ten daha fazla rakama imza attığı ve yüksek maliyetle transfer edildiği yönündeki söylentilere Başkan Cenk Ergün açıklık getirdi.

“EN DÜŞÜK MALİYETLİ TRANSFERLERİMİZDEN BİRİ”

İlker Avcıbay’ın en düşük maliyetli transferlerden biri olduğunun altını çizen Başkan Ergün, “İlker Avcıbay buraya geldiğinde bir kuruş para ağzından çıkmadı. Sözleşmesine ne yazdıysak onu kabul etti. İkinci senesine rakam bile yazmadı. Bu sene en düşük maliyetli transferlerimizden biridir. Biz ticaret adamıyız. Cengiz başkan hesap adamı. Biz o uçuk rakamları vermiyoruz. Yüksekten uçmuyoruz. İlker’e çok para vermedik, elbette emeğinin karşılığını alacak. Ama kesinlikle para ile işi olmayan bir oyuncu” diye konuştu.

“BURAYA HATIRIMIZ İÇİN GELDİ”

Başkan Ergün şöyle devam etti: “İlker buraya bu takıma abilik yapmak için bizi sevdiği için hatırımız için geldi. Elbette ‘belediyenin parasını harcıyorlar’ gibi algı var her yerde. Bu dedikoduların olması normal ancak biz öyle har vurup harman savurmuyoruz. Çünkü Cengiz Başkan’ın bize belirlediği bir şey var ve biz bunu aşamıyoruz. O şekilde kullanıp hata yapmamaya çalışıyoruz. Biz Manisa’yı temsil ediyoruz, bir spor kulübü yönetiyoruz. Altyapıya önem veriyoruz. Eleştirilecek çok bir şey yok aslında. Türkiye’de belediyeler olmazsa hiçbir spor faaliyeti yapılamaz. Devlet desteği önemli bir faktör. Federasyonumuz zaten bize 1.5 milyon liraya yakın para veriyor. Sadece belediye destekli yönetmiyoruz. Reklamlar buluyoruz, yöneticilerimiz kendi ceplerinden veriyor” dedi.

“HER ŞEY PARA DEMEK DEĞİL”

Ergün ayrıca transferde daha çok gelecek vaat eden oyunculara yöneldiklerini kaydederek, “Çok tecrübeli oyuncuları çok paralar vererek almak illa başarılı olacaksın anlamına gelmiyor. Bunun örnekleri var. Erzurum Büyükşehir Belediye her sene devre arası bir sürü tecrübeli oyuncu ile anlaşıyor ama olmuyor. Takım olmak önemli. Bu sene olmazsa önümüzdeki senenin iskeletini oluşturabilmek önemli. Eksiklerimiz var. Devre biterken,

transferini düştüğümüz oyuncuların ligleri 15 gün daha devam etti. Kupa maçları devam ediyor. Biraz da beklemedeyiz. Transferde sonuca götürebilecek oyuncuları bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim