Sart Sahası’nda 500’e yakın taraftarının desteğiyle Salihli Belediyespor engelini tek golle aşan Horozköyspor, grubunu şampiyon bitirip tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi. Davul eşliğinde kente giriş yapan Mor-Beyazlılar, Manolya Meydanı’nda bu tarihi zaferi kutladı

Süper Amatör Lig Play-Off Grubu’nda merakla beklenen maçlar tamamlanırken, Horozköyspor, tarihi bir başarıya imza atarak taraftarlarını sevince boğdu. Mor-Beyazlılar, zorlu maratonu zirvede bitirerek şampiyonluğunu ilan etti ve Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi.

İŞİ ŞANSA BIRAKMADAN ZAFERE UÇTULAR

Horozköyspor, 500’e yakın taraftarının desteğiyle Sart Sahası’nda Salihli Belediyespor’un konuğu oldu. Ramiz Turan’da ise aynı saatte Kocaçeşme, Donatım’ı ağırlıyordu. Mor-Menekşeler’e Salihli karşısında beraberliğin ve mağlubiyetin bile yetme ihtimali söz konusuydu; ancak Horozlar, işi şansa bırakmadan kendi işini kendi gördü. Maça kontrollü başlayan Horozlar, 35’te şampiyonluk golünü attı. Halil’in nefis pasında topu boş ağlara gönderen Enver’in golüyle devre 1-0 bitti. İkinci yarının başında kaleci Serhat’ın iki önemli kurtarışıyla Horozköy, direncini artırdı ve kalan dakikalarda rakibine pozisyon şansı vermedi. Üstelik son dakikada Tuncay’la yüzde yüzlük bir gol fırsatını kaçırdı. Bitiş düdüğünün ardından büyük sevinç yaşandı. En yakın rakip Kocaçeşme’nin Donatım’ı 4-1 yenmesi ise ev sahibine Play-Out tesellisi oldu.

HER ŞEY O AN İÇİNDİ

Başkan Osman Yıldırım sahaya koştu ve oyuncularıyla bu tarihi zaferi kutladı. Davullar çaldı, halaylar çekildi. Futbolcular, tribünleri dolduran taraftarlarıyla şampiyonluğu kutladı. Teknik Patron Nejat Fenli, yardımcısı Serdar Bilen gözyaşlarını tutamadı. Futbolcular, Başkan Yıldırım’ı havaya atarak, “Büyük Başkan” tezahüratları yaptı.

KUTLAMALAR MANOLYA’DA SÜRDÜ

Konvoylar eşliğinde kente giriş yapan Mor-Beyazlılar, şampiyonluğun coşkusunu Manolya Meydanı’nda yaşadı. Meşaleler yakıldı, “Şampiyon Horozköyspor” tezahüratlarıyla cadde inledi. Vatandaşlar da Horozköyspor’un bu başarısını kutladı. Başkan Osman Yıldırım, şampiyonluğu Manisa’ya armağan ederek, “Bizleri destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Teknik heyetimizin, oyuncularımızın alnından öpüyorum. Bu şampiyonluğu hak ettik” dedi.

Editör: TE Bilişim