Türkiye Badminton Federasyonu tarafından ilimizde düzenlenen 19 Yaş Altı Balkan Badminton Şampiyonası’nda heyecan başladı. Bugün Çok Amaçlı Spor Salonu’nda yapılan seremoniyle başlayan turnuvaya Manisalılar büyük ilgi gösterdi. Şampiyonanın açılış seremonisine Vali Abdurrahman Savaş, Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı ve Manisa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Murat Özmekik, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nurettin Aytekin, ASKF Başkanı İsmail Aydın ve daire müdürleri de katıldı. Turnuvada açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Özmekik, Manisa’da başarılı sporcu sayısının artacağını ifade etti. Sözlerine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’a ve teşekkür edere başlayan Özmekik, “Badminton sporunu bütün okullarımıza yayıp Manisa’yı badminton şehri yapmak hedefimiz. Özellikle Manisa’da başarılı sporcu sayısının ve lisanlı sporcu sayısının arttırılması için çabalıyoruz. Bunun yanında ulusal ve uluslar arası müsabakalarda ilimizi başarıyla temsil eden sporculara desteğimiz devam edecek” dedi.

İLK DEFA TÜRK KIZIMIZI OLİMPİYATLARA GÖNDERDİK
Aynı zamanda Federasyon Başkanı olan Özmekik, Badminton Federasyonu’nun faaliyetlerinden de söz etti. Özmekik şunları söyledi: “Lisanlı sporcu, antrenör sayısını arttırdık. Şuanda en fazla antrenörü bulunan 2. federasyonuz. 2004 yılından bu yana ülkemize madalya kazandıran ilk 5 federasyondan biriyiz. Sosyal sorumluluk projesi hazırlayan ve hayata geçiren ilk federasyonuz. Doğuda spor açılımını ilk defa federasyonumuz gerçekleştirdi. 2009-2011 yılları arasında Avrupa Şampiyonları’nda 3.lük elde ettik. 2012 yılına ilk defa Türkiye’den öz ve öz Türk kızımızı olimpiyatlara gönderdik. 2013 yılında Akdeniz Oyunları’nda 2 altın ve 2 gümüş madalya aldık. Yine 2013 yılında İslam Oyunları’nda altın madalya aldık” diye konuştu.

BU ORGANİZASYON “DÜNYA BARIŞI”NA HİZMET EDİYOR
Turnuvada Milli takımı ve farklı ülkelerden gelen sporcuları yalnız bırakmayan Vali Abdurrahman Savaş, sporun önemine dikkat çekti. Savaş şunları söyledi: “Milli Takım sporcularımıza ve komşu Balkan ülkelerinden gelen sporcularımıza hoş geldiniz diyorum. Manisa tarih boyunca çok farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptı. İnsanların barış içinde yaşadığı bir il. Spor sayesinde bireyler hem fiziksel, psikolojik ve ahlaki anlamda kendilerini geliştiriyorlar. Bu tür organizasyonlarla farklı kültürleri de tanıma fırsatı buluyorlar” Sporun barışa verdiği katkıya da dikkat çeken Savaş şunları ekledi: “Badminton sporu barış içinde yapılan sporumuz. Rakibi zarar verme imkanı olmayan bir spor dalı. Spor organizasyonlar bugünlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz dünya barışına hizmet ediyor. Badminton sporunun Manisa’da gençlerimiz arasında daha çok rağbet görmesini arzu ediyorum. Müdürümüzün aynı zamanda Badminton Federasyonu Başkanı olması Manisa için bir şans.”

SAVAŞ VE ÖZMEKİK MAÇ YAPTI
Yapılan konuşmaların ardından Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ve Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik, turnuvanın başlangıç maçını yaptı. Savaş ve Özmekik maçta gösterdikleri performansla Milli sporculara taş çıkardı.

FİNAL PAZAR GÜNÜ
Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan ve Makedonya’nın mücadele ettiği şampiyona Pazar günü yapılacak olan final müsabakalarının ardından sona erecek. 100 sporcunun yer aldığı şampiyonada 14 uluslar arası hakem görev alıyor.

SPORCULARA MESİR İKRAMI
Yarışmaya katılan sporculara Manisa’nın tanıtılması amacıyla şifalı mesir macunu dağıtıldı. Özellikle yabancı sporcular mesir macununu ilk defa tattıklarını ve hayran kaldıklarını belirttiler. 

Editör: TE Bilişim