Giresun maçıyla başlayan ikinci yarıda şu ana kadar oynanan 7 maçta en etkili oyununu oynayan Siyah-Beyazlılar, taraftarlarına umut verdi. Kazanmak gibisi yok ancak bir galibiyetle lig bitmedi. Doğruları yanlışları iyi analiz edip Karşıyaka derbisini de kazanmak zorundayız

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisaspor, 1-0’lık Elazığspor galibiyetiyle düşme hattından kurtulma adına kritik bir adım attı. İkinci yarının başlamasından bu yana aradığı oyun ve sonuç bir türlü yakalayamayan Tarzan, bu kez ilk adımı attı ve hem iyi oynadı hem de iyi oyununu sonuca yansıttı. Bu galibiyet, Karşıyaka derbisi öncesinde büyük moral katarken, sahaya yansıyanlar, seri galibiyetlerin habercisi oldu.

HAKAN TURAN’LA BAŞLAMAK ARTI YAZDI

Teknik Direktör Taner Taşkın, ideal bir 11 sahaya sürdü. Orta sahada haftalar sonra Hakan Turan’a nihayet forma vererek ‘Hakan’ları buluşturdu. Hakan Barış’a hücumda ekstra görevler verdi. Galibiyette büyük rol oynayan Gökhan Sazdağı’na cezası biter bitmez güvendi ve beklentilerinin karşılığını aldı. Sazdağı, nitekim galibiyet golünün asistini yaparken, Elazığspor savunmasına oldukça zor anlar yaşattı. Sahanın en iyilerinden Berk’e sol bekte görev vererek ideal bir geri dörtlü oluşturdu. İsmail Köse-Oğuzhan Kayar hamleleriyle kontradan pozisyonlar üretti.

DEPLASMANA DA YANSITMAK GEREK

Tarzan ikinci yarının başlamasından bu yana Giresunspor (2-1), Alanyaspor (3-2), Boluspor (1-2), Kayserispor (2-1), Adanaspor (2-1), Antalyaspor (1-0) maçlarının aksine oldukça etkili oynadı. Elazığ karşısında devredeki en iyi futbolunu sahaya yansıtıp üç puanı almasını bildi. Rakibe de net bir pozisyon vermedi. İkinci yarının sonlarında gerilimli anlar yaşasa da çok da iyi bir takım savunması yapıp sonuca gitti. Şimdi Manisaspor’un zorlu Karşıyaka derbisi var. Bu maçı kazanıp arzulanan seriyi yakalayabilirsek daha güzel günler görebiliriz.

MAÇIN DOĞRULARI

1-MAÇA MENTAL-FİZİKSEL-TAKTİKSEL ANLAMDA İYİ HAZIRLANMAK

2-EN İDEAL 11’İN SAHAYA SÜRÜLMESİ

3-İLK SANİYEDEN İTİBAREN ÇILGINCA KAZANMA İSTEĞİ

4-ETKİLİ BİR TAKIM SAVUNMASI

5-RAKİBE NET POZİSYON VERMEMEK

6-CEFAKAR TARAFTARIN MAÇ ÖNCESİ KONVOYLU-MEŞALELİ MORALİ

MAÇIN YANLIŞLARI

1-AZ POZİSYONA GİRİP YETERİNCE NET VURUŞLAR YAPAMAMAK

2-İKİNCİ YARI GERİYE ÇEKİLİP “RAKİBİ BEKLEME OYUNU”NU UZATMAK

3-1-0’LIK OYUNU YETERİNCE AKILCI OYNAYAMAMAK

4- GENÇ VE TECRÜBESİZ OLUŞUN SAHAYA OLUMSUZ ETKİSİ

5-KENTİN TAKIMINA YETERİ KADAR SAHİP ÇIKMAMASI

Editör: TE Bilişim