Vestel'in basketbol şubesini kapatmasından bu yana Manisa'da oluşan basketbol yokluğu bu sene çözüldü. Manisa Merkez'de hiçbir profesyonel takım barındırmayan şehrin artık bir takımı var; Manisa Büyükşehir Belediyespor. Yeni gelen yönetimin girişimleri sonuç verdi ve Manisa Büyükşehir Belediyespor Erkek Basketbol Takımı Türkiye Basketbol 2. Ligi B Grubu'nda mücadele verecek. Takımın kadrosu hemen kısa bir süre içerisinde bir araya getirilirken, koçluğa da geçtiğimiz sezon P. Karşıyaka A Takımı'nın yardımcı antrenörlüğünü yapan Ceyhun Cabadak getirildi. Antrenmanlarını Muradiye'deki yeni salonda sürdüren Belediyespor'da, Genel Menajer Turan Işık takımını değerlendirdi. Haber Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Işık, takımın umut verdiğini söyledi. İşte o açıklamalar:

"UZUN VADEDE BAŞARI İÇİN ÇABA SARF EDECEĞİZ"

Lige çok kısa süre kalmasına karşın iyi bir takım kurmayı başardıklarını belirten Işık: "Ligin katılım süresine çok kısa süre kala yönetimimizin özverisi ve motivasyonuyla katılmayı başardık. Bu kadar kısa bir süre içinde olabilecek en iyi kadroyu kurduk. Bu kadronun ilk hedefi bir marka şehir olan Manisa'mıza güzel basketbol izlettirip, bütün kamuoyunun ve seyircinin zevk alacağı, sahasında ve dışarıda devamlı kazanmayı hedefleyen bir takım olmak olacak, biz böyle bir takım istiyoruz. Tabii ki basketbolda ilk senemiz. Basketbol şubesinin komple organizasyonunu yapmaya çalışıyoruz. Altyapısıyla, A takımıyla bir takım eksikler olacak ancak bunlar tamamlanır. Biz başarılı olmak istiyoruz. 2 grup ve 25 takım var. İlk hedefimiz grubumuzda ilk 8'e kalıp, karşı gruptan eşleşeceğimiz rakibimizi eleyip, son 8'e kalmak olacak. Hedefimiz yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve uzun vadede başarı için çaba sarf edeceğiz." dedi.

"İYİ BİR OYUNCU GRUBU VAR"

Takımın kalitesine güvendiğini belirten Turan Işık: "Buraya getirdiğimiz oyuncular hem karakter, hem duruş hem de tecrübesi ve oynadığı takımlarla güvendiğimiz bir oyuncu topluluğu. Zaman içinde elbette değişimler olabilir ancak ilk etapta bu oyuncu grubuyla çalışacağız. Ligin ve rakiplerin durumuna göre yönetimin desteği ve onların bilgisi doğrultusuna küçük ekleme, çıkartmalar olabilir, bunlar her takımda oluyor. Şu anda oyuncu kadromuz bu ve teknik kadromuz da çok seçkin basketbol kişileri, bu güzel kadroyla yolumuza başlıyoruz. "dedi.
"HERKESİ MAÇLARIMIZA BEKLİYORUZ"
Maçlarını 19 Mayıs Stadyumu'nu karşısındaki Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapacaklarını belirten Işık: "Muradiye Salonu Gençlik Spor'a bağlı ve çok güzel bir salon. Buna karşın biz maçlarımızı stadın karşısında Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda oynayacağız. İdmanlarımız da hangi taraftar imkan varsa orada gerçekleşecek. Atatürk Salonu'nun ambiyans olarak daha küçük ve sıcak olduğundan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Orada taraftar daha büyük baskı yaratabilir.Ulaşımın daha kolay olduğu, ailelerin çocuklarıyla beraber haftasonu gelebilecekleri, akademi öğrencilerini rahatlıkla uğrayabilecekleri bir salon. Eğer bu sene bir üst lige çıkılır, ilgi de artarsa elbette önümüzdeki sezon Muradiye'deki bu harika salona da geçilebilir. Öyle bir durumda kulübümüz servis olsun, ulaşım olsun bunları sağlayabilir. Yeni sezonda tüm basketbolseverleri Atatürk Kapalı Spor Salonu'na maçlarımıza davet ediyorum. Herkesin keyif alacağı ve basketbol heyecanını yaşayacağımız bir takımımız var, hep beraber destekleyelim istiyorum. Herkes maçlarımıza davetlidir. Bizleri çok güzel bir sezon bekliyor." dedi. Hakan Agar
İşte Manisa BBSK'nin kadrosu:
Guard
Kağan Kavraal- Antalyaspor
İlker Türel- Karesispor
Selahattin Akyol- Ankara DSİ
Zafer Sezer Alp- Bursaspor
Forvet
Orkun Şenel- Fethiye Gençlik
Mustafa Ünlü- Ormanspor
Melih Sevda- Artvin Gençlik
Haluk Türkyılmaz- Fethiye Gençlik
Uzunlar
Cihad Şahin- Final Gençlik
Enis Bayrak- Boluspor
Onay Yıldırım- Mersin Belediyespor
Recai Öztürk- Mersin Belediyespor- 3X3 Milli Takım oyuncusu
Teknik Kadro
Coach- Ceyhun Cabadak
Yrd. Antrenör- Levent Demirci
Yrd. Antrenör- Göktuğ Dilbazer


 
Editör: TE Bilişim