Hakan Agar- Türkiye 3. Lig 1. Grup'ta liderliğini sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyespor, Cumartesi 15.00'da oynayacağı HAESK çalışmalarını sürdürüyor. 6 maçtır kalesini gole kapatarak 6 haftalık galibiyet serisinin baş mimarlarından olan file bekçisi Yusuf Balcıoğlu manisahaberleri.com'a özel açıklamalarda bulundu. İşte Yusuf'un açıklamaları:
"MEYVESİNİ TOPLUYORUZ"
Takımının şampiyonluk gayesiyle kurulduğunu belirten Yusuf: "Ben takıma 2. kampta dahil oldum. Tabii ki öncelikle hedefimizin şampiyonluk olduğunu söyleyeyim. Bu takım imkanlar, bütçe, teknik heyet, oyuncu grubu olarak tamamen 2. Lig'e çıkmak için kuruldu. Hocam beni arayıp böyle bir oluşum olduğunu söyleyince memnuniyetle karşıladım ve hemen Manisa'ya geldim. Ligin ilk 2 haftasında beraberlik aldık, bunu her takım yaşar. Uyum sorunu olur, bu ligde oynamamış birçok oyuncumuz vardı. Tek mağlubiyeti aldığımızdaysa göz alan bir oyun oynadık. Bence oyun disiplinimizin meyvesini yavaş yavaş topluyoruz. 6'da 6 gidiyoruz ve bu maçlarda hiç gol yemedik. Bu ligde kolay kolay yapılamayacak bir iş yaptık. Bundan sonra tek hedefimiz sezon başında olduğu gibi şampiyonluk olacak. Buradan sonra bu takımın hedefi hep üst liglere tırmanmaktır, bu gayede kulübümüze yardım edebiliyorsak ne mutlu bize. Bireysel olarak Türkiye'de Şenol Güneş'in 12 maç gol yememe rekorunu egale etmek istiyorum. Bu benim açımdan harika bir başarı olur." dedi.

"HİÇBİR ZAMAN KÜSMEDİM"
Sezona yedek kulübesinde başlamasının kendisini yaralamadığını söyleyen Yusuf: "Bu bir forma yarışıdır. Kampa sonradan dahil oldum ve hocamızın kararlarına hiçbir zaman küsmedim. Çalışmaya devam ettim ve şans geldiğinde de iyi değerlendirdim. 7 maçtır sahadayım ve sadece 1 gol yedim, iyi performans gösterdim. İlk oynadığım maçta yenilmemiz bizi strese sokmadı, oynadığımız oyun kendini anlattığından üzerimizde baskı oluşturmadı." dedi.
"TAKIMIMIZ YENSİN YETER"
6 maçtır gol yememesinin kendisinde baskı yaratmadığını belirten genç kaleci: "Baskıdan ziyade takımımız galip gelsin, bu seri devam etsin derdindeyim. Her kaleci gol yer, yemeyen de kaleci değildir. Takımımız seriyi sürdürürken gol yemeyince benim için ekstre bir mutluluk oluyor." dedi.
"AİLE ORTAMIMIZ VAR"
Burada aile ortamını bulduğunu belirten Yusuf: "Elbette memleketimde oynamak gibisi yok. Antrenmanın, maçın bitiyor annenin, babanın yanına gidiyorsun. Gurbet kolay değildir ancak burada samimi bir ortam var. Yöneticiler, başkan, personel, hocalarımız, arkadaşlarımız aile ortamı yarattık ve yadırgayacağım bir durum yok. Çok mutluyum, bundan sonra da inşallah böyle devam eder." dedi.
"HERKESTEN BİRŞEYLER KAPMAYA ÇALIŞIYORUM"
Her kaleciden bir şeyler kaptığını belirten Balcıoğlu: "Dünyada birçok kaleciyi takip ediyorum ve hepsinden bir parça almaya çalışıyorum. Mesela Neuer'in ayaklarının iyi olmasını, özgüvenini, Buffon'un tecrübesini, bu tarz herkesten birşeyler almaya çalışıyorum. Boş zamanlarında tüm maçları takip eden bir insanım. Herkesten bir tutam almaya çalışıyorum". dedi.
"ÜZÜLMEKTEN BAŞKA BİRŞEY GELMİYOR"
Eski takımı Kayseri Erciyesspor'un durumuna üzüldüğünü belirten genç kaleci: "Ben o kulüpte 14 sene bulundum. İlk göz ağrım, çocukluk takımım, yedek de kaldım, kaptan da oldum. Bu hale düşmesine üzülüyorum. Orada genç çocuklar oynuyor, onlarla konuşuyorum. Tesiste elektrik, su, doğalgaz, duş imkanı yok, antrenman istekleri yok. Bu saatten sonra da ne yapılabilir bilmiyorum, büyüklerimiz daha iyi bilir. Bizim elimizden üzülmekten başka birşey gelmiyor." dedi.
"O SENE BU SENE"
Seneyi şampiyon tamamlamanın kendisi için çok önemli olduğunu belirten yetenekli file bekçisi: "Bu sene inşallah kendi apoletime bir şampiyonluk yazdırmak istiyorum. İnşallah nice galibiyetler alır, nice rekorlar kırarız, bize de güvenenleri mahçup etmeyiz. O senenin bu sene olduğuna inanıyorum." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim