ÖZEL HABER: Hakan AĞAR
2016 yılı içerisinde katıldığı şampiyonlarda başarılı performansıyla göz dolduran yeşil-beyazlı judocu Mert Şişmanlar, Ümitler Judo Milli Takım Kampı’na katıldı. Manisa Büyükşehir Belediyespor formasıyla elde ettiği derecelerle Manisalıların gurur kaynağı olan genç sporcu, bu yıl yapılacak olan Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası, Avrupa Gençlik Oyunları Festivali (EYOF) ve Uluslararası Avrupa Kupalarında da Manisa Büyükşehir Belediyespor’u ve ülkemizi temsil edecek. 15-25 Şubat tarihleri arasında Samsun'da olan milli takım kampına katılan  yeşil-beyazlı sporcu ardından yarışmalarına devam edecek. 
"ÇALIŞMALARIMIN MEYVESİNİ ALIYORUM"
Haber Gazetesi'ne yaptığı özel açıklamada çok gururlu olduğunu belirten genç judocu: "Ben buralara gelene kadar kulübüm olsun, hocalarım olsun, ailem ve öğretmenlerim olsun herkesin büyük desteğini aldım. Hiçbirisinin bana olan güvenini boşa çıkartmak bana yakışmazdı. Bir üst kategorim olan milli takımda da 2. kalmama rağmen önemli bir tecrübe edindim. Şimdi kendi yaş kategorim olan Ümitler'de mücadele edeceğim. Milli formayı herhangi bir kategoride giymek benim için büyük onur. Her defasında bayrağımı göndere çektirmek için daha da konsantre oluyorum. Bu formayı giymek benim için çok önemli. Çalışmalarımın meyvesini alıyorum ve almaya da devam edeceğim. "dedi.
"HEDEFİM OLİMPİYAT ALTINI"
Antalya'da ki Avrupa Kupası mücadelelerinde de başarılı olacağını belirten Mert: "Çalışmalarıma hiç ara vermeden devam ediyorum. Hayatımın büyük bölümü artık kamplarda geçiyor. Ailemden, okulumdan, memleketimden uzak kalıyorsam, bunun da hakkını vermem gerektiğini düşünüyorum. Bu kamplara öylesine gelmiyoruz. Milli forma altında kaybetme düşüncesi beni daha da iyi olmaya itiyor. Her sene üzerine koyarak gidiyorum. Geçen seneden daha iyi bir Mert Şişmanlar olduğunu düşünüyorum. Bunu da tek başıma yapmıyorum elbette. Milli Takım antrenörleri, kulübüm ve oradaki antrenörlerim, ailem olmadan bu noktada olamazdım. Daha önce de söylemiştim, bu yarışmalarda istediğim ilerlemeyi yapabilirsem hedefim 2020'de bir olimpiyat altını alabilmek. Manisa'ya ve kulübüme bu altını getirmenin ne kadar zor olduğunu, oralarda nasıl rakiplerle karşılaşacağımı biliyorum ancak ben gözümü hedefime diktim ve vazgeçmeye de hiç niyetim yok. Bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum, burada yaptığım çalışmaları sadece kendim için değil, ülke sporu ve milli formam için de yapıyorum. Benden daha çok başarı haberleri alacağınıza emin olabilirsiniz." şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilişim