Geçen hafta evinde Alanyaspor'un 3-0 yenerek şu ana kadar Süper Lig'de hiç ulaşamadığı 5 maçlık galibiyet serisine ulaşan Akhisar Belediyespor, sezonun son deplasman mücadelesinde Atiker Konyaspor karşısına çıkacak. Ligin şu anda en iyi serisine sahip olan Akigo, bu rakamı 6'ya çevirerek sezon sonunu en yüksek puan rekoruyla tamamlamak istiyor. Şu anda Süper Lig'de sadece Akhisar, Galatasaray, Antalyaspor ve Beşiktaş'ın galibiyet serileri bulunurken, bu 3 takımın serisi sadece 2 maçtan oluşuyor. Bu formda grafiğe rağmen, Akhisar'ın Konya'dan kolay bir 3 puan alacağını söylemek zor. Her ne kadar kupadaki finale odaklansa da, Konyaspor'un rotasyonlu kadrosu Akhisar karşısında rakibinin serisini bitirmeye odaklanacak.
KONYA TARİHİ ZAFERE ODAKLANDI
Aykut Kocaman'ın önderliğini yaptığı Atiker Konyaspor için bu sezon deyim yerindeyse büyülü geçti. Tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'ne katılarak Avrupa sahnesine adım atan Konya, 6 grup maçından sadece 1 beraberlik alarak elenmekten kurtulamamıştı. Geçen sezonu 66 puanla 3. bitirerek büyük başarı kazanan yeşil beyazlıların performansı bu sezon aynı seviyeye çıkmamasına rağmen, yine de başarılı bir sezon geçirildiği söylenebilir. 32 haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig'de, Akhisar Belediyespor'un 2 puan arkasında 43 puanla 9. sırada bulunan Konya, ligde kalan maçlarını prestij olarak gördüğünden buna çok ağırlık vermiyor. Son 4 maçında inişli çıkışlı bir performans gösteren ve rotasyonlu kadrolar tercih eden yeşil beyazlılar, son hafta sahadan 3 puanla ayrılırken, 2 kez mağlup oldu, 1 kez de berabere kaldı. Kupada Avrupa Kupası'na katılma şansını kenara atmak istemeyen ve tüm konsantrasyonunu Kupa Finali'ne veren Konya, Akhisar Belediyespor karşısında yine rotasyonlu bir kadroyla oynayacaktır. Bu maçtan sadece 3 gün sonra Medipol Başakşehir'le Türkiye Kupası'nı kazanmak için mücadele edecek olan Konyaspor, Akhisar Belediyespor karşısına daha yedek ağırlıklı kadroyla çıkacak. Kadrosunda birçok önemli isim bulunduran Konya'nın en büyük kozu hocası Aykut Kocaman. Bu kadroyu baştan kuran ve orta sıralardan aldığı takımını 2 senedir ligin en tehlikeli takımlarından biri haline getiren kurt hoca, bu sezon sonunda Fenerbahçe koltuğuna da gelebilir. Kadrosunda Ria Bajic gibi bir süperstar bulunduran Konya, bu oyuncusundan tam 22 gollük bir katkı almayı başardı. Bunun haricinde Rangelov, Serkan Kırıntılı ve Ali Turan gibi isimleri kadrosunda bulunduran ekibin bu maça nasıl bir kadroyla çıkacağı merak konusu oldu. 
AKİGO SERİYİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR
Tarihinin en kötü günlerini geçirdiği zamanlarda 5 sezonluk Süper Lig macerasının sona erme ihtimali bile beliren Akhisar Belediyespor, şimdiyse bambaşka bir gerçeklik yaşıyor. Okan Buruk takımın başına geldiğinden beri tüm futbolcular kendilerini parlatırken, birçok oyuncunun talipleri çıkmaya başladı bile. Son 7 maçta 6 galibiyet alan ve sadece Kadıköy deplasmanında Fenerbahçe'ye mağlup olan Akigo, taraflı tarafsız herkesin alkışını alıyor. Olcan Adın ve Cikalleshi'nin performansları yeşil siyahlıların performansında büyük rol alırken, Özer ve Soner'in de çıkışları gözlerden kaçmıyor. Bu seriye 3-4 hafta önce girseydi Avrupa Kupaları'nı bile zorlama şansı olan Akigo, en azından seriyi 7'ye kadar çıkartıp, önümüzdeki sezon için iddiasını herkese göstermek istiyor. Akigo'nun kadrosunda tek eksik Mustafa Yumlu bulunuyor. Geçen hafta sarı kart cezası sebebiyle formasından uzak kalan Ömer, yeniden sahada olacak.  Formda kadroyu bozmayı düşünmeyen Okan Buruk, sahaya şu 11'i koymayı planlıyor: Lukac, Lopes, Caner, Tolga, Ömer, Soner, Aykut, Özer, Olcan, Cikalleshi, Vaz Te. Son 5 maçta 20 gol atan ve maç başı 4 gol istatistiğini yakalayan Akigo, bu istatistiği Konya'da da sürdürmek isteyecek. Atiker Konyaspor- Akhisar Belediyespor mücadelesi yarın 16.00'da Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Serkan Tokat, Serkan Çimen ve Oğuz Terzi yapacak. Maç beIN Sports 2'den naklen yayınlanacak. 
Editör: TE Bilişim