Geçen hafta aldığı 2-1'lik Balıkesirspor galibiyetiyle puanını 36'ya yükselten ve ateş hattının 3 puan üstüne çıkmayı başaran Manisaspor, ligin son 2 haftasına kümede kalmak için büyük bir avantajla çıkıyor. Bu sezon son kez 19 Mayıs Stadı çimlerine çıkacak olan siyah beyazlılar, ardından son hafta için Boluspor deplasmanında ligi noktalayacak. Kümede kalmak için bu büyük avantajını kullanmak isteyen Tarzan'ın yapması gereken tek şey Şanlıurfaspor'u mağlup etmek olacak. Ateş hattıyla aynı puanda olmasına karşın hemen dışında 15.sırada kalmayı başaran Şanlıurfaspor da, Manisa'dan alacağı puan ya da puanlarla kümede kalma iddiasını sürdürmek istiyor. 
URFA'NIN KAZANMAKTAN BAŞKA ÇARESİ YOK
33 puanda bulunan Şanlıurfaspor, küme düşme korkusunu en derinden yaşayan takımların başında geliyor. Manisaspor'un     3 basamak altındaki ekip, son 2 haftadan da galibiyet almak zorunda. Bandırmaspor'un Mersin deplasmanına gideceği haftada en azından 1 puan alması gereken Urfa, Manisa'ya can derdinde gelecek. Geçen hafta Bolu'yu deplasmanda mağlup ederek alt tarafı karıştıran ve aldığı 3 puanla ateş hattından çıkmayı başaran Urfa, Manisa'da tökezlemesi halinde yeniden kümeye girecek. Ogün Temizkanoğlu'yla yollarını ayıran yeşil sarılılarda son maçta takımın başında Hayati Soydaş çıkmış, Urfa Banahene ve Abdulaziz'in golleriyle deplasmandan 2-0'lık galibiyetle dönmüştü. Sakatlığından dolayı haftalardır forma giyemeyen Batuhan Karadeniz'e kavuşan ekip, zayıf deplasman karnesiyle dikkat çekiyor. 16 deplasman mücadelesinden sadece 2 galibiyet alabilen yeşil sarılılar, 5 kez berabere kalırken, 9 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Attığı 13 deplasman golüyle bu alanda ligin en kötü 3. istatistiğe sahip olan Urfa, kalesindeyse 27 gol görerek -14 averaja sahip oldu. Bu maçın ardından son maçını evinde oynayacak olan ekip, ligde kalmak için mücadele edecek. Takımda birçok yetenekli isim bulunurken eski milli golcü ve Beşiktaşlı oyuncu Batuhan Karadeniz haricinde, 1. Lig şampiyonluğu yaşamış Bakary Soro, Oktay Delibalta gibi isimler öne çıkıyor. Hatırlanacağı üzere 1. devrenin son maçında Manisaspor Urfa deplasmanında Batuhan Artarslan ve Hüseyin Kala'nın golleriyle 2-0 mağlup olmuştu.
KAZANIRSAK İŞİ BİTİRİYORUZ
Ligin ilk yarısında mağlup olduğu rakibini bu sefer sahasına ağırlayacak olan Tarzan, ev sahibi avantajını son kez olumlu kullanmak istiyor. Evindeki son Altınordu maçında taraftarını üzen siyah beyazlılar, kapanışı galibiyetle yapıp, kümede kalmayı son hafta öncesi garantilemek istiyor. Urfa'da oynadığı maçta hücum hattından varlık gösteremeyen siyah beyazlılar, evinde rakibine karşı gol sıkıntısı çekmek istemiyor. Hafta içinde yaptığı idmanlarda oyuncularına bitiriş vuruşları çalıştıran Karafırtınalar, kadroda küçük bir değişiklik yapacak. Antep deplasmanında yediği kırmızı kartla 2 maç ceza alan İsmail Haktan Odabaşı cezasını tamamladı ve bu maçta forma giyebilecek. Bilal Sebaihi ve Mikic'in cezaları bu hafta da sürerken, 2 oyuncu da Boluspor maçı için kadroya girebilecek. Bu koşullarda Bakaki'yi kenara alması beklenen Karafırtınalar'ın, şu kadroyla sahada olması bekleniyor: İsmail, Ufuk, Erman, Dimov, Fahri, Umut, Metin, Hakan, Gökhan, İsmail, Bahattin. Perovic'i de daha sonradan oyuna sokmayı planlayan Karafırtınalar, bu maçta hata istemiyor. Takımının gol yemesi durumunda strese girebileceğini bilen teknik adam, biraz daha kontrollü bir futbolla sahaya takımını sürecek. Evinde oynadığı 16 maçtan 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet elde eden Tarzan, sezonun kapanışını galibiyetle yapıp, taraftarına bu sezonu telafi ettirmek istiyor. Manisaspor- Şanlıurfaspor mücadelesi yarın 17.00'da 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Suat Arslanboğa, İsmail Şencan ve İbrahim Bozbey yapacak. Maç TRT Spor'dan naklen yayınlanacak. 
Editör: TE Bilişim