Gelirlerinin tamamının Soma’daki maden şehitlerinin ailelerine bağışlanacağı Süper Kupa Finali hakkında açıklama yapan TFF Profesyonel Kurul Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar, maçın her yönüyle destek maçı olacağını belirterek, “Biletler TFF’nin resmi internet sitesinden bugün satışa çıkacak. Protokol, görevli basın mensupları dahil herkes maçı ücretle izleyecek. Hakemler, maçtan ücret almayacak ve maçta görev yapacak polisler alacakları ücretleri Soma’ya bağışlayacak.” dedi

 

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Kurul Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar, 25 Ağustos Pazartesi günü Manisa 19 Mayıs Stadı’nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa Finali hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Manisa’da ilk kez oynanacak olan Kupa finalinin tüm gelirlerinin Soma’da maden faciasında hayatını kaybeden maden şehitlerinin ailelerine bağışlanacağını ifade eden Koşar, “Soma’da hayatını kaybeden maden şehitlerimiz hepimizin yüreğini burktu. İnşallah Allah bize bir daha bu acıları yaşatmaz. Bizler de TFF olarak, burada yaraların sarılması noktasında elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bu nedenle Süper Kupa’da elde edilecek tüm gelirleri, Soma’daki maden şehitlerinin ailelerine bağışlayacağız.” diye konuştu.

 

“BİLETLER BUGÜN SATIŞA ÇIKIYOR”

25 Ağustos Pazartesi günü Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynanacak maçın biletlerinin bugün satışa çıkacağını kaydeden Koşar, “Biletler 8 Ağustos Cuma günü, TFF’nin resmi internet sitesi olan www.tff.org sitesinden satışa çıkacak. İsteyenler buradan girip biletlerini alabiliyorlar. Biletler kargoyla taraftarın ayağına kadar geliyor. Onun dışında önümüzdeki hafta içi de Manisalılar’a özel olarak bilet satışı yapılacak. Manisa’da hem Galatasaraylılar, hem de Fenerbahçeliler için iki ayrı noktada bilet satışı yapılacak.” şeklinde konuştu.

 

“PROTOKOL ve BASIN DAHİL HERKES MAÇI ÜCRETLE İZLEYECEK”

TFF Süper Kupa Finali’nin tamamen bir yardım maçı olacağının altını çizen Koşar, “Tüm gelirlerin Soma’ya aktarılacak olması nedeniyle tüm biletler ücretli olacak. Kale arkaları 75 TL, Kapalı ve Tarzan Tribünleri de 150 TL olacak. Protokol biletleri ise 250 TL olacak. Ayrıca bu mücadeleyle birlikte Türkiye’de ilk kez yapılacak bir uygulamaya imza atacağız. Protokol dahil, görevli basın mensupları bile maça ücretle girecek. Maçta görev alacak hakem arkadaşlarımız, mücadeleyi herhangi bir ücret almadan yönetecek. Maçta görev yapacak emniyet mensuplarımız alması gereken ücretleri almayıp Soma’ya bağışlayacak. Bu nedenle her yönüyle Soma için tam bir destek maçı olacak.” ifadelerini kullandı.

 

“ŞEHİT MADENCİLERİN AİLELERİ TRİBÜNDE OLACAK”

Maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerinin de mücadeleyi izleyeceğini belirten Koşar, “Maden şehitlerimizin ailelerinin acılarını bir nebze de olsa azaltmak için onları da maça davet ettik. Onlara tribünde özel bir yer ayırtıp maçı izlemelerine olanak sağlayacağız. Yaptığımız tüm çalışmalar, maden şehitlerinin ailelerinin, eşlerinin, çocuklarının acılarına ortak olmak. Bir Manisalı olarak tüm Fenerbahçeli ve Galatasaraylı Manisalılar’dan ricam, bu maçı bir derbiden ziyade bir birleşme, bir kardeşlik maçı olarak görmeleri. Bunu tüm Türkiye’ye göstermemiz lazım. Bu nedenle herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim