Haber: Hakan AĞAR
Geçen hafta aldığı 5-1'lik Çanakkale Dardanelspor maçıyla benliğine dönen ve taraftarlarına umut aşılayan Manisa Büyükşehir Belediyespor, yarın Bursa deplasmanında olacak. Oynattığı dominant futbolla Dardanelspor'a sahayı dar eden Levent Devrim'in öğrencilerinin tek amacı, küme düşme korkusu yaşayan rakiplerini, deplasmanda yenerek bir galibiyet serisi yakalamak olacak. Ancak Yeşil Bursa hiç de kolay bir ekip değil. 
YETENEKLİ OYUNCULARI VAR
Ligin 15. sırasında bulunan Yeşil Bursa, ligdeki konumuna karşın oldukça yetenekli ve genç bir ekip olarak dikkat çekiyor. Manisa Büyükşehir Belediyespor'un yetenekli stoperi Semih Durmuş'un da çıktığı Yeşil Bursa, Bursaspor'un pilot takımı niteliğinde bir takım olarak dikkat çekiyor. Lige yaptığı güçlü başlangıçla bu noktalara düşmeyeceği tahmin edilen yeşil beyazlılar, son haftalarda yaptığı düşüşle hayal kırıklığı yaratmıştı. Oynadığı son 12 maçın 9'unu kaybeden Yeşil Bursa, son 2 maçından puan dahi alamadı. Ligin 2. yarısına Erbaaspor maçında aldığı beraberlikle başlayan timsahlar, ardından önce evinde Tire 1922'ye 2-1, son olarak da HAESK deplasmanından 1-0'lık mağlubiyetlerle ayrılmıştı. Sezon başından beri takımı idare eden Nevzat Dinçbudak'ı koltuktan alan yeşil beyazlılar, onun yerine takımın başında Erbaaspor maçıyla beraber Turhan Şen'i getirmişti. Yeni teknik adamıyla daha galibiyet alamayan ve son olarak 3 puanı 2016'da alan Yeşil Bursa'da tek hedef, yeni yıldaki ilk galibiyetini evinde zorlu Manisa BŞBS'den almak ve küme düşme hattından uzaklaşmak olacak. Ev sahibi olduğu maçlarda dışarıya göre kat be kat üstün bir futbol oynayan Yeşil Bursa, aldığı tüm galibiyetleri kendi sahasında elde etti. Oynadığı 11 iç saha maçında 5 galibiyet ve 1 beraberlik elde eden ekip, sahadan 5 kez de mağlup ayrıldı. Evinde attığı 14 gole karşılık kalesinde 13 gol gören ekip, +1 averajla iyi bir konumda bulunuyor. Takımın gol yükünü toplam 7 golle Tugay Meşekoparan ve Semih Durmuş yaparken, Manisa BŞBS'nin yaş ortalaması 25'ken, Bursa ekibinin yaş ortalaması ise sadece 21 olarak dikkat çekiyor. 
BELEDİYE GALİBİYETTEN EMİN
Dardanelspor galibiyetinin ardından hemen sabah idmanıyla çalışmalarına devam eden ve çift idman temposuyla maça hazırlanan Manisa Büyükşehir Belediyespor, belki de hiç kendinden bu kadar emin olmamıştı. İç sahada oynadığı harika bir maçın ardından bu istekle Bursa'ya gidecek olan ekipte, galibiyet andı içildi. Futbolcular şampiyonluk umuduyla başladıkları sezonda yaşadıkları ayrılıklar ve teknik adam değişiklikleriyle yitirdikleri ritmi yeni teknik adam Levent Devrim'le yeniden bulduklarına inanıyorlar ve 3 puan için Bursa'ya gidecekler. İç sahadaki bu performansa karşın, Manisa Büyükşehir Belediyespor'un deplasman karnesinde ise büyük bir kırık yer alıyor. Levent Eriş dönemiyle başlayan, İsmail Yalçın döneminde de devam eden deplasman krizine, bu maçla beraber son verilip, galibiyet serisi yakalanmak isteniyor. Ligde toplamda aldığı 9 beraberlikle bu alanda lider olan Belediye, oynadığı 10 deplasman maçından sadece Erbaaspor maçında 3 puan çıkartabildi. Bunun haricinde oynadığı 9 maçta 7 kez berabere kalıp, 2 kez mağlup olan Belediye toplamda sadece 10 puanı dış sahalardan alabildi. Ligde Bodrumspor'un ardından +13'le en iyi averaja sahip 2. takım konumunda olan Belediye, golcü profilini Bursa'da da yansıtmak istiyor. İşte Belediyespor'un muhtemel kadrosu: Umutcan, Bilal, Semih, Ufukhan, Mehmet, Burakcan, Samed, Olcay, Furkan, Alper, Ali. Zorlu Yeşil Bursa- Manisa Büyükşehir Belediyespor mücadelesi yarın saat 13.30'da Minareli Çavuş Spor Tesisleri'nde yapılacak. Maçın hakemliklerini Enez Kaplan, Muhammed Yıldız ve     Barış Akdağ yapacak. Maç Bursaspor TV'den naklen yayınlanacak. 
Editör: TE Bilişim