Bu ekibin başında Fenerbahçe Yardımcı Antrenörü Niyazi Eniseler’in olduğunu iddia eden Hasgönüllü, “2006 yılında Manisaspor Başkanı Emre Hasgör’ün yazıhanesinde Manisa’da yeni bir hareket oluşturdular. Bu oluşumda Manisasporlu eski futbolcuların yeri olmayacaktı. Yeni düzende Manisa Belediyespor’u da işin içine kattılar” dedi.

Manisasporlu Futbolcular Derneği Başkanı Bülent Hasgönüllü, yine bomba etkisi yaratacak açıklamalar yaptı. Manisa’da 2006 yılında “sporda derin devlet” yapılanmasının günümüze kadar tıkır tıkır işlediğini belirten Hasgönüllü, bu oluşumun liderinin Fenerbahçe Yardımcı Antrenörü Niyazi Eniseler olduğunu iddia etti.

“TRANSFERLERİ ENİSELER YAPIYOR!..”

Hasgönüllü, Niyazi Eniseler’in Manisaspor’un transferlerinde başrol oynadığını ifade ederek, yıllar önce kurulduğunu iddia ettiği yapılanmada Manisa Belediyespor’un da işin içine katıldığını söyledi.  Hasgönüllü, “Niyazi Eniseler, Manisa’da 2006 yılında sporda günün tabiriyle derin devlet oluşturulmasıyla ortaya çıktı. Manisaspor Başkanı Emre Hasgör’ün yazıhanesinde Manisa’da yeni bir hareket oluşturdular. Bu oluşumda eski tarzanlar başrol oynadı. Bu oluşumda Manisasporlu eski futbolcuların yeri olmayacaktı. Bunu da 2006 yılından bu yana eski futbolcuları yok sayarak başardılar. Niyazi Eniseler bir numaralı rol oynuyor. Yeni düzende Manisa Belediyespor’u da işin içine kattılar. Oyuncu alıp vermeleri biraz irdelerseniz bu da ortaya çıkacaktır” dedi.

“BU KAHRAMANLIK HİKAYESİ DEĞİL”

Kenan Yaralı yönetiminin aklanmaması gerektiğini söyleyen Bülent Hasgönüllü, yeni yönetimin kahramanlık hikayesi yazmadığını aksine iş bilmezlikten görevi devraldığını belirterek, “Genç kardeşlerimiz bu görevi aldılar. O zaman kendilerine söyledik. ‘Bu borcun yükünü almayın’ diye… Bu kahramanlık hikayesi değil olsa olsa iş bilmezliktir. Demek ki genç kardeşlerimize olmayacak şeyler vaat etmişler ki kabul ettiler. Aşktan bahsediyorlar. Böyle aşk olmaz. Biz bu takıma 8 yaşında girdik. Ayağımızı kırdık, kafamızı kırdık. Yani bir aşktan bahsediliyorsa bundan büyük aşk olmaz. Manisaspor için ölüyoruz diyorlar. Ölmesinler. Manisaspor Kulübü önce yaşamalı. Manisaspor çağdaş olarak yaşamalı. Yeni bir mali ve idari yapılanma şart. Yeni tesisler yapmalıyız. Yeni şirketler kurup para kazanmalıyız. Yeni yapılanmayı yapamazsan ‘ver Vali bey’ ‘ver belediye başkanı’ diyerek avuç açarak bu işler yürümez. Biz bu kulübün kötülüğünü asla istemeyiz” diye konuştu.

“VESTEL’İN DEMOKRASİ KILICI”

Başkan Hasgör’ün borcumuz 21 milyon lira açıklamasına katılmadığını belirten Hasgönüllü, Vestel’in 15 milyon liralık borcu yarın bir başka yönetimden isteyebileceğinin altını çizerek şöyle konuştu: Sayın başkan göreve gelirken ‘6 ayda bir mali bilançomuzu açıklayacağız’ diye konuşmuştu. Ancak gördük ki şeffaflıktan uzaklaşıldı. Bu bilgiler kamuoyuna sunulmadı. Sorduğumuzda ‘rakiplerimiz bizim mali yönden zayıf olduğumuzu öğrenmesin’ diye cevap veriliyor. Manisaspor’un borcunun 21 milyon lira değil 40 milyon lira civarında olduğunu da biliyorum. Vestel 15 milyon lirayı istemiyor deniyor. Vestel, gelecek başka yönetimden istemeyebilir mi? Emre’den istemiyor ama yarın bir başkasından ister. Vestel madem bir güzellik yapacak önce bu 15 milyonluk borcu sildiğini açıklamalı. Demokrasi kılıcı gibi kafamızda tutuyorlar. Valilik, belediye ve sendikalar fabrikalar için Vestel’in üzerine giderse bu borcu yarın koz olarak kullanacak.”

“SCOUT EKİBİ NEDEN ÇALIŞTIRILMIYOR?”

Hasgönüllü, scout ekibinin yıllardır neden çalıştırılmadığını sorgulayarak, şöyle devam etti: “Yüzlerce futbolcu izleniyor, maaşlar veriliyor, raporlar tutuluyor; ama bir tane adam alınmadı. Keyfe göre transferler yapılıyor. Şampiyonluğa oynayan takım önce mevcut kadroyu koruyup üzerine takviye yapması lazım. Abdulkadir iyi oyuncu ama hazır değil. Kenan’ın yaşı var. Tam transfer yapıldı diyemeyiz. Bekir’in gidişi büyük kayıp. Bence sezon sonu beklenmeliydi.”

“ÖZDEŞ, ERGİNER’DEN İYİSİNİ YAPARSA…”

Teknik Direktör Kemal Özdeş’in takıma geçen sezon Play-Off finali oynatan Reha Erginer’den iyi bir takım devraldığını kaydeden Hasgönüllü, “Futbolcu şansı, golcü şansı dediğimiz şans, Kemal Özdeş’in antrenörlüğünde var. Kendisinde antrenörlük şansı olduğu bir gerçek. Pek başarılı olduğunu söyleyemem. Reha Erginer geçen sezon final oynattı. Özdeş ancak bu başarının üzerinde bir başarı elde ederse başarılıdır. Manisaspor ilk 2’ye giremez. Play-Off’ta da iş şansa kalmış” diye konuştu.

Haber: Mustafa Tatlı…

Editör: TE Bilişim