Maçın ardından basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Maça aslında iyi başlamadık. Eskişehirspor iyi başladı. Ama ilk golü bulan taraftık. İlk yarıda yakaladığımız net pozisyonlar vardı. İkinci yarıda penaltı var mı yok mu bilemiyoruz. Penaltı golüyle 1-1 bitirdik. Belki Eskişehirspor’un bir penaltısı daha vardı. Bilemiyorum. Bizim Merter’in kafa pozisyonunun penaltı olduğunu düşünüyorum. Yakaladığımız birçok pozisyonu değerlendiremedik. Son dakikalarda Eskişehirspor’un yakaladığı pozisyonlar oldu. Son dakikalarda belki 2-1, 3-1 biz mağlup gelebilirdik. Zor bir maç oldu. İki tarafta birer puanla ayrıldı. Önümüzde Bursaspor maçı var. İnşallah oradan yeterli puanları almaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Gruptan çıkma şanslarını değerlendiren Hamzaoğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Kazansaydık garantilemiş olacaktık. Diğer takımlar kadar bizim de şansımız var. Bir şey kaybetmiş değiliz. İnşallah Bursaspor maçında gerekli puanları alırız. Zaman gösterecek.”
İyi bir oyundan 1 puan aldıklarını ifade eden Çağdaş Atan, “Mağlup olmuş gibi üzüntü verici bir skor oldu. Yarı final ayağımıza kadar gelmişti. Yine her şey elimizde. Paun gerekiyorsa alabiliriz” dedi.
Kerim Zengin ise maçtan galip gelmek istediklerini ama olmadığını ifade ederek, "Maçı alabileceğimiz pozisyonlar vardı. İnşallah Bursa’da galip gelerek yarı finali görürüz” şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maçın ardından şöyle konuştu: 
“Kaçırdığımız 3 puandan çok Diego’ya üzülüyorum. Sakatlığı ciddi gibi görünüyor. Yarınki kontrollerde bizi sıkıntıya sokacak çok ciddi bir durum ortaya çıkmaz. Maça gelince maçı kazanıp son maçlar öncesinde iddiamızı devam ettirmek ve avantaj kazanmak istiyorduk. Oyunun başında golü yedik. Oyun Akhisar’ın istediği duruma geldi. Sonrasında pozisyonda verdik. Daha sonra çift forvet ile anlayışımızı değiştirdik. Sonra erken bir hamle ile Lavalı oyuna aldık. Onunda hemen sakatlanmasıyla 3. değişikliği çok erken yaptık. 10 kişiye düştük. 10 kişi oynadığımız bölümlerde çok net pozisyonlar da bulduk. Bunları değerlendiremedik. Sivasspor ile Bursaspor oynayacak. Oradan çıkan sonuç ne olacak bilmiyorum ama son maça kaldı gibi duruyor. Grup maçlarda gruptan çıkacak takımlar belli olacak. Grup lideri belli olacak. Bir puanı kötü bulmamakla beraber, son dakikalarda elde ettiğimiz pozisyonları başaramamak. 3 puanı kaçırdığımız için üzülüyoruz. Bir takıldığım nokta Henri Bienvenü’nün ikinci pozisyonu yüzde 100 penaltıydı. Nereye gitseniz o penaltıydı. Süleyman Abay, çok net bir penaltıyı vermedi. Bir penaltı verildi diye ikinci penaltı verilmez diye bir kural mı var bilemiyorum ama hakem penaltıyı vermedi. Hakem farklı değerlendirdi. Grupta iddiamız son maça taşındı. Son maçı sahamızda Sivassspor ile yapacağız. Yarınki maçlar sonunda grup ne hale gelecek onu da bilmiyoruz. Bugünkü maç her haliyle çok zor bir maçtı. Çok yoğun bir süreçten geçiriyoruz. Bugün akşam maçı vardı. Döneceğiz, İstanbul’a gideceğiz. 2 gün sonra Galatasaray ile oynayacağız. Fenerbahçe karşısında nasıl iyi oynadıysak, Galatasaray maçında da çıkıp oyunumuzu oynayacağız. 3 puanı alacağız.”
Maçın genelinde iyi bir oyun sergilediklerini belirten Kamara, “Maçın son 5-10 dakikasında kazanma şansımız vardı. Diego’nun sakatlığı bizi üzdü. Önümüzdeki maça konsantre olmaya çalışacağız” dedi.
Başarılı bir oyun ortaya koyduklarını vurgulayan Akaminko, “Elimizden gelen her şeyi yaptık. Diego’nun ise en kısa sürede iyileşmesini bekliyoruz. Biz kendi gücümüzün farkına varırsak kazanırız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim