Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen’in, Manisaspor eski kaptanı gazeteci yazar Bülent Hasgönüllü hakkında açtığı ‘hakaret’ davasının ilk duruşması yarın gerçekleşecek.
 
 “Hakaret” davası başlıyor!..
 
ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI
Manisaspor eski kaptanı gazeteci yazar Bülent Hasgönüllü, Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen’in açtığı “hakaret” davası nedeniyle, 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşmaya çıkacak. İlk celse, yarın (perşembe) saat 10:00’da görülecek.
HASGÖNÜLLÜ: “GERÇEKLERİ SÖYLEDİM”
Hasgönüllü, söz konusu dava ile ilgili, “Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, kendisi ve yönetimi hakkında devam eden “görevi kötüye kullanma” davası nedeniyle, bazı yerel ve ulusal medya kuruluşlarına verdiği demeçte, beni dava edeceğini söylemişti. Ben de buna istinaden verdiğim röportajda, ortaya koyduğumuz belgelerin bilirkişi raporuyla belgelenmiş iddialar olduğunun altını çizmiş, “Abdullah Mergen bize dava açamaz. Çünkü bizi dava etmeye cesaret edemez. Onda o yürek yok. Eğer bizi mahkemeye verirse kirli çamaşırları ortaya çıkar. İpliği pazara çıkar” ifadelerini kullanmıştım. Bu ifadelerimden ötürü kendisi bana “hakaret” davası açmış. Süreç içerisinde uzlaşmak istemedim. Gerçekleri söyledim. Bu sözlerimde bir hakaret yok. Bu suçlamayla hakim karşısına çıkacağım” dedi.
“YENİ SUÇ DUYURULARINI ENGELLEME VE ÖNLEME AMAÇLI BİR DAVA BU”
Söz konusu davanın yeni suç duyurularını engellemeye yönelik olduğunun altını çizen Hasgönüllü, sözlerini şöyle tamamladı: “Abdullah Mergen’in tarafıma açtığı “hakaret davası” ileride kendisi hakkında bulunacağımız suç duyurularını engelleme ve önleme amaçlıdır. Ben bir gazeteciyim. Kamunun gerçekleri bilmesini, doğru haber almasını her şeyin önünde görürüm. Bu dava ile basın susturulmak istenmektedir. Mergen hakkında görülen “Görevi kötüye kullanma” davası, benim kişisel davam değil kamu davasıdır. Kamunun menfaatleri kişilerin menfaatlerinden önde gelir. Bilirkişi raporları, kirli çamaşırları ortaya çıkarmıştır. Hiçbir kimyasal bu kiri temizleyemez. Ancak ve ancak yargı temizler” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim