Haber: Hakan AĞAR
Elazığspor'dan 3 puan çıkartmayı elinden kaçıran Manisaspor, zorlu deplasmanan aldığı 1 puana yine de sevindi. Direkt rakiplerinden birisine kaybetmeyen Tarzan, kümede kalmak için önemli bir sonuç almış oldu. Ümraniyespor maçına hazırlanan Manisaspor'da, orta sahada gösterdiği performansla Hakan Turan yüzleri güldürdü. Savaş Yılmaz'ın performansının düşmesiyle beraber orta sahada sivrilen ve Umut'un transferiyle beraber formasını kaybetme riskiyle beraber performansını iyice yukarıya çeken Hakan Turan, devre arasının ardından oynadığı 2 maçta da gösterdiği enfes performanslarla taraftarı mest etti.
PALAZ'LA KAYBOLDU
Sezon öncesi yönetimle 2 senelik sözleşme uzatan, Manisaspor'da aralıksız oynayan tek Manisalı oyuncu olan Hakan, uzun süredir beklenen patlamayı yapmaya başladı. Sezon başında Mehmet Altıparmak'la beraber karakteristik oyununu sergileyeceğini gösteren Hakan, Altıparmak'ın gidişiyle beraber düşüşe geçmişti. Buna rağmen standart performansıyla gelen her teknik adamın değişilmezi olan Turan, Koray Palaz döneminde kadroda yer bulamaz olmuştu. Palaz'ın geldiği Eskişehirspor maçında 69 dakika oynayan 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, ardından gelecek 3 mağlubiyette de forma giymemişti. Karafırtınalar'ın gelişiyle beraber orta sahada formasına kavuşan Hakan, 2. yarının sonlarına doğru yükselttiği performansıyla değişilmez oyuncular arasına girmişti. Manisaspor'un Mersin İdman Yurdu maçıyla başlayıp, 6 maç sürdürdüğü yenilmezlik serisinde büyük rol oynayan Hakan, bu maçların arasında sadece Samsunspor maçına ilk 11'de başlamamış, bu maça da 2. yarıda dahil olmuştu.
ASİSTLE TAÇLANDIRDI
Ligin 2. yarısında Manisaspor taraftarı, hep hayal ettiği Hakan Turan'a resmen kavuştu. 2-2 biten Boluspor maçında hatasız bir futbol oynamasına karşın Teknik Direktör Sait Karafırtınalar tarafından 55. dakikada kenara alınan Manisalı futbolcu, taraftarından alkış almıştı. Kritik Elazığ deplasmanında savunmasına yaptığı yardımlarla dikkat çeken Turan, uzun toplardaki başarısıyla takımının hücuma çıkmasında büyük etki yarattı. Maçın 8. dakikasında savunmasından aldığı topu sol kanada kadar, sırtında savunmacıyla götüren Hakan, Bahattin Köse'ye 40 metrelik harika bir pas attı ve golün mimarı oldu. Asistiyle taçlandırdığı iyi futboluyla takımının en iyi performans gösteren oyuncularının arasına giren Hakan, yine de Karafırtınalar'ın rotasyonundan kaçamadı ve 55. dakikada yerini yine Umut Gündoğan'a bıraktı. Hakan-Umut rotasyonuyla iyi bir formül bulan Karafırtınalar, Hakan'ın verdiği performansta büyük pay sahibi oldu. 
GİYDİĞİ TEK FORMA SİYAH BEYAZ
Kariyerine Manisaspor'da başlayan ve hiç başka formayı sırtına geçirmeyen Hakan Turan, bunu altyapı oyuncuları haricinde yapan tek oyuncu oldu. 2011-2012 sezonunda takımının Süper Lig'den düşeceği kesinleşmesiyle beraber ilk kez forma şansı bulan Turan, 3-0 mağlup olunan Gençlerbirliği maçında 3 dakika forma giyerek siftah yapmıştı. 12-13 sezonunda toplamda 9 maçta forma giyen Hakan, ardından gelecek 2 sezonda 53 maçta Manisaspor formasını terletti. Geçen sezon Taner Taşkın yönetiminde 23 lig maçına çıkan ve tek golünü Kocaeli Birlikspor maçındaki kritik vuruşuyla kaydeden 24 yaşındaki oyuncu, bu sezon ligde 14 maçta 915 dakika forma giyerek takımının en çok forma giyen oyuncularından oldu. Hakan Turan'ın performansının geçici bir yükseliş ve ya patlama performansı olup olmadığını önümüzdeki haftalar gösterecek. Hakan AĞAR
Editör: TE Bilişim