Manisaspor-Elazıspor maçı öncesinde taraftarların istifa daveti sonrasında AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, taraftarla polemiğe girmişti. Yaşanan olaylar sonrasında Taraftarlar Derneği Başkanı Altan Çakıcı, açıklamalarda bulundu. Çakıcı’nın yazılı açıklaması şöyle;

“ELEŞTİRİYE AÇIK DEĞİLSENİZ…”
“Her türlü zorluğa rağmen sahaya çıkarak aslanlar gibi mücadele eden takımımızı canı gönülden kutluyorum ve alınlarından öpüyorum. Hafta sonu Manisasporumuz kazandı ve çok mutlu olduk. Her zaman takımımızın arkasındayız. Her türlü engellemelere rağmen stattaki yerimizi alarak takımımızı sonuna kadar destekledik. Tüm futbolcu kardeşlerimizin ve teknik heyetin arkasındayız. Fakat hafta sonu statta alışık olmadığımız ve farklı tepkiler görmek beni şaşırtmadı desem yalan olmaz. Spor sevgim gördüklerimden sonra bir kez daha beni Türk futbolu hakkında, Türk futbolunda yaşananlar hakkında ve Türk futbolunu yönetenler hakkında düşünmeye yöneltti. Maça passolig kartımda yaşanan bir sorun nedeniyle 5 dk geç girdiğimde taraftarlarımın hemen yanıma gelerek söyledikleri beni şaşkına çevirdi. Başkan taraftarıma küfür etmiş; Düşünün bir kulüp başkanı transfer yasağını kaldırmamış, takımın istenen seviyeye gelmesinde katkısı olmamış ve taraftar tepki gösteriyor. Manisaspor kulüp başkanı da bu tepkilere küfür ile karşılık vermiş, bu hiç doğru bir hareket değil. Öyle ki bir tribün doğal hakkı olan istifa sesleriyle yükselirken, s…..tir gidin kelimesi kullanan bir kulüp başkanı derhal istifa etmelidir. Taraftar takımıyla bütündür. Sen taraftarı görmemezlikten gelemezsin. Bu koltukta oturuyorsan eleştiriye açık olmalısın. Bu konuda nasıl taraftar tepki verdiğin de gerekli cezalar veriliyorsa federasyon yetkililerinin ve temsilcilerinde bu konuda gerekeni yapmasını bekliyoruz.”

“HEPİNİZİ ALDIRIRIM NE DEMEK?”
AK Parti İl Başkanı taraftarımı tehdit etmiş; taraftarlarımın doğal hakkı olan tepkilerini vermeye çalıştıkları ve bir tribün Manisaspor kulüp başkanına tepki gösterirken, Ak Parti il başkanının ayağa kalkarak taraftarı tehdit ettiklerini belirttiler. Ne şekilde bir üslup kullandı dediğim de ise aklımın almayacağı çok ilginç bir cevapla karşı karşıya kaldım. Taraftarların hepsini göstererek ‘hepinizi aldırırım’ diye bir seslenişte bulunmuş. Bu asla kabul edilebilir bir şey değildir. Ülkenin kolluk kuvvetleri var. Eğer yanlış bir şey yapılırsa gereğini yapıyor ve gerekli cezaları veriyorlar. Biz 1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği olarak amacımız, kimsenin şahsına hakaret ettirmek değildir. Aksine hakaret edecek olanları susturmaktır ve bunu her maç elimizden geldiğince uyguladık. Bu dün de böyle oldu. Kimseye küfür ettirmedik, laf söyletmedik. Eleştiriye açık değilseniz, bu bizim problemimiz asla değildir. Bunun yanında Manisaspor yönetiminde olan ve Mhp il başkanlığına atanmış olan yönetici arkadaşımızda buna sessiz kalıyor. Çekin elinizi Manisasporumuzdan. Manisaspor bir siyaset için maşa değildir ve olmayacaktır. 1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği olarak her iki siyasi parti başkanlarının hafta sonu oynanan maçtaki davranışlarına karşılık genel merkezlerine gerekli şikayet dilekçelerimizi vererek gereğinin yapılmasını isteyeceğiz. Oysa ben parti başkanlarının hep halkının yanında olduğunu ve onların dertlerini dileyerek çözüm aradığını iyi bilenlerdenim. Sizlerden de bunu beklemek bir vatandaş olarak doğal hakkımdır diye düşünüyorum.

“MANİSASPOR BASAMAK DEĞİLDİR”
“Hafta içi ilçe belediyeleri ile ilgili Manisaspor kulüp başkanının bir açıklamasında ‘seçimde sizi göreceğiz’ demesi de bana çok anlamsız geldi. Çünkü Manisaspor bir basamak değildir ve bu şekilde düşünen varsa derhal gereğini yapmalı istifa etmelidir. Büyükşehir belediye başkanı, şehzadeler belediye başkanı ve yunusemre belediye başkanlarımızın halk olarak taraftar olarak sonuna kadar arkasındayız. Etrafında kimse olmayan kişilerin tehditleri, sadece boş ve çaresizlikten yapıldığını düşünüyorum. Seçimde oy verecek gerçek kitle halktır. Halk hür iradesiyle oy verir ve seçim gerçekleşir. Halk kimseden emir alarak seçime katılmaz. Demokrasi dediğimiz de budur.”

“TAHRİKLERE KAPILMAYIN”
“1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği olarak her zaman futbolun sevgi ve saygı çerçevesinde oynanarak eğlenceye dönüşmesinden yanayız. Taraftarımızdan tek isteğimiz, hiçbir şekilde tahrik edici hareketlere kapılamamaları ve herhangi bir cezaya maruz kalmamalarıdır. Yaklaşık olarak 4 yıldır yaptığım bu görevde Ne Manisaspor’a zarar verecek ne de devletimizin yasalarını çiğneyecek bir harekette bulunmadım ve bulunanlara da müsaade etmeyeceğimi belirtmek isterim.”

 
Editör: TE Bilişim