Spor Toto Süper Ligin 24. haftasında Akhisar Belediyespor Manisa 19 Mayıs stadında Fenerbahçe’yi ağırladı. Maç Fenerbahçe’nin 3-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Maçın ardından konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vıtor Pereira’nın “ Zemin kalitemizi göstermemize izin vermedi. Şu ana kadar gördüğüm en kötü zemindi” sözleri ulusal basında yankı uyandırdı. Öte yandan Yorumcu Erman Toroğlu da stadın zeminini sert eleştirdi. Toroğlu; “ Manisa 19 Mayıs Stadı’nın Zemininde inek otlamaz sen Van Persie’yi sokuyorsun” diye konuştu. 
 
Yine başka bir spor programında yorumcular sahanın yakınından çekilmiş fotoğrafı inceleyerek sahanın çamur tarlası olduğunu söyleyerek eleştirilerini dile getirdiler. 
Akhisar Belediyespor - Fenerbahçe maçının ardından Futbol değil Manisa 19 Mayıs stadının zemini konuşuldu.
AKHİSAR Belediyespor teknik direktörü Cihat Arslan, geçen hafta deplasmanda Gençlerbirliği'ne 3-1 yenilen kadroda geniş çaplı bir rotasyona gitti. Cihat Arslan, sakatlığı bulunan Dougla ve Sami'nin yanı sıra performanslarından memnun olmadığı Merter, Onur, Tolga ve Kadir'i keserken bu oyuncuların yerine İsmail, Alper, Vaz Te, Muğdat, Soner ve cezası sona eren Ahmet Cebe'ye forma verdi.
 
 
SAKAT OLAN NANİ GETİRİLMEDİ
 
 
FENERBAHÇE'de sakat olan Markovic ve Gökhan Gönül'ün yanı sıra cezalı Caner ve Alves ile son anda sakat olduğu için kadrodan çıkarılan Nani Akhisar Belediyespor karşılaşmasında forma giyemedi. Teknik Direktör Vitor Pereira savunmanın sağında Gökhan'ın yerine Şener'e, solda ise Caner'in yerine Hasan Ali'ye forma verirken Alves'in yokluğunda Kadlec sahaya çıktı.
 
FENERBAHÇE U21 LAÇZINI KAZANDI 
 
 
AKHİSAR Belediyespor ile Fenerbahçe'nin U21 takımları arasındaki mücadeleyi Fenerbahçe ilk yarım saatte bulduğu gollerle 3-1 kazandı. Akhisar İlçe Stadı'nda yapılan karşılaşmada sarı-lacivertli ekibin gollerini 5. dakikada Ahmet Han Köse, 12. dakikada Semin Ergün ve 30. dakikada Melih Okutan kaydetti. Bu sonuçla U21 Ligi'nde Fenerbahçe puanını 54'e çıkarırken, Akhisar Belediyespor 21 puanda kaldı.
 
 
ÇİMLER ELDEN GEÇİRİLDİ
 
 
MANİSA 19 Mayıs Stadı'nın günlerdir tartışılan zeminindeki sorunları gidermek ve sahayı maça hazır duruma getirmek için personel dün sabaha kadar yoğun bir faaliyet içine girdi. Bakımından, tesisi kiralayan Akhisar Belediyespor kulübünün sorumlu olduğu stadın zeminde şok gübreleme sonucu çıkan çimler kesildi, rulo çim serilen bölgelerde ise silindirleme çalışması yapıldı. 
 
ZEMİNDEN DERT YANDI
 
FENERBAHÇE Teknik Direktörü Vitor Pereira, karşılaşma öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada zeminden dert yandı. "Bu zeminin Süper Lig düzeyinde olduğunu düşünmüyorum" diyen Portekizli teknik adam, dün Manisa'ya gelir gelmez sahayı inceleyip, futbolcularına zeminin son durumu hakkında bilgi verdiğini belirterek, "Teknik ve hızlı oyuna izin vermeyecek bir zemin olduğunu söyleyebilirim. Kalitesi yüksek bir maç oynayacağımızı düşünmüyorum. Zeminin bizi zorlayacağını düşünerek takımda bazı değişiklikler yaptım. Ancak şampiyonluk hedefleyen bir takım olarak şartlar ne olursa olsun, kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Saha ne kadar bozuk olursa olsun, koşmamızı ve baskı yapmamızı engel olmayacaktır" ifadesini kullandı.
 
"BEŞİKTAŞ'LA BİZ HERS HAFTA DEPASMANA GİDİYORUZ"^
 
AKHİSAR Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan da maç öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada zeminden yakındı. "Fenerbahçe bu zeminde bir kez oynuyor ama biz tüm iç saha maçlarımızı bu sahada oynuyoruz" diyen genç teknik adam, "Fenerbahçe kadro yapısı, Türk futboluna kattığı değerler, hedefleri açısından çok önemli bir kulüp. Zeminin bozukluğundan dert yanmalarına hak veriyorum. Ama biz de dertliyiz. Buradan bakanlara, milletvekillerine, yetkililere sesleniyorum, bizim de stat sorunumuz var. Beşiktaş ve biz, her hafta deplasmana gidiyoruz" diye konuştu. Cihat Arslan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira gibi kendisinin de dün zemini incelediğini belirterek, "Ama biz medyatik olmadığımız için kimse haber yapmadı" sözleriyle medyaya şaka yollu göndermede bulundu.
 
BİLYET FİYATLARI SEYİRCİ SAYISINI ETKİLEDİ 
 
KARŞILAŞMANIN 110 ve 150 TL arasında değişen yüksek bilet fiyatları, seyirci sayısını da olumsuz etkiledi. Fenerbahçeli taraftarlar, kendilerine ayrılan 3500 kişilik Gediz kale arkasını tamamen doldururken, Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen taraftar dernekleri, pankartlarını tribüne astılar. Akhisar'a ise yaklaşık 4 bin futbolsever destek verdi. Spil yönündeki kale arkası açılmazken, kapalı alt tribününün Fenerbahçelilerin oturduğu Gediz kale arkasına bakan yarıya yakın bölümü, güvenlik gerekçesiyle boş bırakıldı.
 
MAHMUT USLU VE BAŞKAN ERYÜKSEL MAÇI BİRLİKTE İZLEDİ 
 
KARŞILAŞMADA Fenerbahçe Kulübü'nü temsilen Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu hazır bulundu. Mahmut Uslu, müsabakayı Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'le birlikte izledi. Bu arada şampiyonluk ve üçüncülük yarışında büyük önem taşıyan kritik mücadele için naklen yayın ekibiyle birliekte 146 basın mensubunun akredite olduğu bildirildi.
Editör: TE Bilişim