ÖZEL RÖPORTAJ: MUSTAFA TATLI

Yunusemre Belediyespor, Kocaçeşmespor’a 2-1 yenilerek Bölgesel Amatör Lig’e yükselemedi. Mavi-Beyazlılar’ın genç başkanı Arif Alkan, rakibin BAL Ligi’nde kalmayı hak eden bir oyunla maçı kazandığını belirterek, çok üzgün olduklarını söyledi. Alkan merak edilen birçok konu hakkında da önemli ifadeler kullandı.

“SOYUNMA ODASINDA GÖZYAŞI DÖKTÜM”

Kocaçeşmespor’u tebrik eden Alkan, “Çabaladık. Mücadele ettik. Yıkıldık.  Maçın ardından soyunma odasında gözyaşı döktüm. Bir saat uyku uyumadım. Üzüntümü kimse anlayamaz ancak yaşayan bilir. Yapacak bir şey yok. Kadere inanan insanlarız. Nasip değilmiş. Rakibimizin yolu açık olsun” dedi.

“KİMSEYİ ÜZME KASTIYLA BU İŞE GİRMEDİK”

İki senelik emekle bu takımı buralara getirdiklerini anlatan Alkan, kimseyi üzme kastıyla bu işe girmediklerini belirterek, “Belediye takımları sevilmez. Yenerken bile üzülüyorsun. Bu yolda ilerlerken mahalle takımların belki kalbini kırdık. Ama biz kimseyi üzme kastıyla bu işlere girmedik. Şahsım olarak hiçbir yönetici ve takıma karşı kibirlenip böbürlenmedim. Yensek de yenilsek de soyunma odasına gidip rakiplerimizi tebrik ettim. Derdimiz kimseyi üzmek değildi. Derdimiz BAL Ligi’nde Manisa’yı temsil etmekti. 13 branş var. Futbol altyapıları var. Çeşitli başarılar elde ettik. Ancak futbolun görselliği var. Bunu hepimiz biliyoruz. A Takımlar başarısız olduktan sonra altyapı başarılarının bir önemi olmuyor. Gençlerin hedefi olmuyor. Amacımız Bölgesel Lig takımlarını merkezde izletmekti. Mahalli kulüplerimizin her isteğine olumlu yanıt verdik. BAL Ligi’ni neden istedik? Onlarla aynı ligde yarışmamak için. Keşke tesisimiz olsa da kullandırabilsek. Bir başarı olacak diye insanları üzmek kırmak benim kitabımda yok. Biz bugün varız yarın yokuz.  Sanayispor kırgın üzgün. Onların üzüntüsünü görünce ‘keşke siz çıksaydınız’ demiştim. Kaybeden anlar bunu. Onları şimdi daha iyi anlıyorum. Onlara saygı duyuyorum. Horozköyspor’u da anlıyorum. Benim de cebimden para çıktı ama onların cebinden çıkanla bizimki ölçülemez” diye konuştu.

“UÇUK PARALAR HARCAMADIK”

Alkan, aman aman büyük paralar harcayan bir takım olmadıklarını ifade ederek, “Gecemizi gündüzümüzü verdik. Özellikle genel kaptanımız Yılmaz Korap takımın yanından hiç ayrılmadı. Uçuk paralar harcamadık. Bir tek Sanayi maçından sonra biner lira prim verdik. Bin lirada yöneticilerimiz kendi cebinden verdi. Play-Off’ta Donatım maçında da aynı şekilde prim verdik. Kulübün sadece kira geliri var, başka da geliri yok. Her şeyimiz açık şeffaftır. Geçen yıl 13 branşta antrenör ücretleri hepsi dahil 395 bin lira para harcadık. Futbol da dahil. Oyuncularımızın çoğu belediyede çalışıyor. Bize tek hayal kırıklığı yaratan olay, Levent Çınar’ın sezon başında çapraz bağlarının kopmasıydı. Temmuz ayına kadar ikna etmeye çalıştık. Çok büyük beklentilerle transfer ettiğimiz bir oyuncuydu. Ama maalesef onun yerini dolduramadık. Peşinat almayan oyuncular vardı. Aşırı rakamlar vermedik. Alaşehir takımı daha maliyetliydi. Bizden de iyi bir takımdı. 4-5 yıldan bu yana uğraştılar. Bizim ilk senemizdi” dedi.

“TEMMUZDA KONGREMİZ VAR”

Temmuz ayında olağan kongre yapacaklarını kaydeden Alkan, “Kongreye kadar bir şey yapmayı düşünmüyorum. Bir yandan da mahalli takımlarla yeniden rakip olma ihtimalini düşünüyorum. Sonuçta bu bir problem. Yönetici arkadaşlarla oturup bir karar vereceğiz. Ya a takım düzeyinde futbolu geri plana atacağız ya da bir yıl daha BAL Ligi hedefi için bir takım yapacağız” şeklinde konuştu.

 
Editör: TE Bilişim