Görme engelli sporu olan Gollball Celal Bayar Üniversitesinde oynandı. Manisa Görme Engelliler Spor Kulubüyle, Şehzadeler Görme Engelliler Spor Kulübü sporcuları ve Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri arasında Gollball turnuvası düzenlendi. Turnuvaya 3 kişilik ekiplerden oluşan 4 takım 12 sporcu katıldı.

Celal Bayar Üniversitesi spor yöneticiliği bölümünde alan çalışması kapsamında yürütülen turnuvaya Malatyalılar Birlik ve Beraberlik Derneği destek oldu. yürütülen bu faaliyet hakkında bilgi veren YRD. DOC.DR. Yavuz Yıldız, amaçlarının "hem görme engeli sporcularla okul öğrencilerimizi kaynaştırmak hem de bu sporun okulumuza tanıtımını sağlamak" olduğunu söyledi. Yıldız; "cbü spor yöneticiliği bölümünde alan çalışması kapsamında bir faaliyet yürütüyotuz. Goallball görme engelliler için hazırlanmış bir spor. Bu oyunda 3 kişilik guruplar kalelerin önündedirler ortada ise içinde zil olan bir top yer alır. takımlar kalelere topu atmaya çalışır ve gol yememeye çalışırlar. kurallar gereği herkesin gözünde gözlük bulunur. en fazla gol atan oyunun galibi olur. Bu faaliyette amacımız hem görme engeli sporcularla okul öğrencilerimizi kaynaştırmak hem de bu sporun okulumuza tanıtımını sağlamak" dedi.

Manisa'da aktif olarak bu sporu yapan 6 tane görme engelli sporcımız var diyen Yıldız; "6 tane de bizim okul öğrencilerimiz var her takım 3 kişiden oluşuyor. toplam 4 takım var bu gün 12 sporcu goalball ile mücadele edecek" dedi.

Turnuvada hakemliği üstlenen Yunus okul öğrencilerinden Yunus Korkmaz ise 4 maçlık kısa bir organizasyon planladıklarını anlatarak amaçlarının görme engelli sporu olan golball u tanıtmak olduğunu söyledi.Korkmaz :"

CBÜ Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu alan çalışması kapsamında Goallball Turnuvası düzenledik. Turnuvamızda Manisa Görme Engelliler Spor Kulubüyle, Şehzadeler Görme Engelliler Spor Kulübü Sporcuları ve okulumuzdan bizim çalıştırdığımız sporcular var. Turnuva kapsamında 4 maçlık kısa bir organizasyon planladık, amacımız burada CBÜ öğrencilerine Goalball sporunu tanıtmaktır. Turnuvada CBÜ'lü öğrencilere karşı yarışan görme engelli sporcular arasında Goalball milli takımında yer alan iki sporcu da var" dedi.


 

Editör: TE Bilişim