TFF 1. Lig’in 21. haftasında Giresunspor, deplasmanda Manisaspor’u 2-1 mağlup ederek, galibiyet serisini 5 maça çıkardı.

Son haftaların çıkış yakalayan iki takımı olan Manisaspor ve Giresunspor, Manisa 19 Mayıs Stadı’nda karşı karşıya geldi. Savunmasından çıkarken uzun toplarla rakibine zor anlar yaşatan Giresunspor, ilk yarıda bulduğu gollerle maçı 2-1 kazanmayı başardı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Manisaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, “Giresunspor’u tebrik ediyorum. Deplasmanda nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynadılar. Aldığımız tedbirler maalesef işe yaramadı. İyi mücadele yaptık. Zaman zaman iyi futbol oynadık. Bireysel hatalardan gol yedik. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Pozisyonlar da bulduk, yetenekli ayaklarımız da var. Bir topumuz çizgiden çıktı. Kaybetmememiz gereken bir maçtı. Geçen hafta nasıl deplasmanda kazandıysak bu hafta evimizde kaybettik. Önümüzde bir Göztepe maçı var. Onu çok çabuk atlatmamız gerekiyor. Zor durumumuz devam ediyor. Bu kolay bir şey değil. 5-5 atmak bazen beklentiyi yükseltiyor ama takımın potansiyelini de bilmek lazım. Potansiyeli yüksek stresli maçlar oynuyorlar. Kolay değil, onları da takdir ediyorum. Ortada bir başarı varsa onların başarısıdır” dedi.

Giresunspor cephesi

Maçtan önce zor bir karşılaşma olduğunu bildiklerini kaydeden Giresunspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, deplasmanda 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi. İldiz, “Gerçekten zor bir müsabaka olacağını biliyorduk. Sezonun ikinci yarısına başlarken iyi bir gidişatımız vardı. Manisaspor’un da iyi bir çıkış yakalamıştı. Son 2 hafta çok iyi neticeler almışlardı. Müsabaka ilk yarısına bakacak olursak oyuna dengeli başladı her iki takım. Oyunu 2-0’a getirdikten sonra bir tane hatamızdan dolayı gol yedik. İkinci yarıda yaptığımız değişiklikler vardı. Son dönemde en zorlandığımız maçlardan birini kazanmayı bildik. Deplasmanda kazandığımız için mutluyuz. Manisaspor’da iyi bir takım oluşturdu. Bundan sonraki maçlarında başarılar dilerim” diye konuştu.
Kaynak: iha