Karate Antrenörü Ahmet Çorapçıoğlu yönetiminde 30 öğrenci karate öğreniyor.  Gediz Ortaokulu Müdürü Erhan Çiftçi,  “Okulumuzda şuan Karate Antrenörü Ahmet Çorapçıoğlu yönetiminde 30 öğrenciden oluşan iki grup çalışmaktadır. Bu çalışma ile öğrencilerin, boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmeleri, her türlü kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları, internet kafe- playstation gibi sigaralı, havasız sıkıntılı olumsuz ortamlardan uzak durmaları sağlanacaktır.  Arkadaşına, ailesine, küçüğüne, büyüğüne, saygılı, mutlu ve uyumlu insan, seviyeli, kişilikli, iyi karakter sahibi, okulda ve sosyal çevresinde örnek bireylerin yetişmesi amaçlanmaktadır.  Öğrencilerimizin, Karate ve diğer spor dalları sayesinde, okulu benimseme, okula sahip çıkma, kendinin okula ve çevresine yararlı biri olduğunun farkına varmaları sağlanacaktır. Kültürel değerlerimizi fark etmeleri ve yaşatmaları,  başka illerdeki maçlarda insanlarla karşılaşacağından dolayı daha sosyal birisi haline gelmeleri, maçlarda da artı sağlayan-moral veren bir takım ruhu oluşturma imkânı elde edeceklerdir. Çocuklara, sorumluluk kazandırma, yardımseverlik ve işbirliği yapmayı öğretme, kazanmanın ve kaybetmenin günlük hayatın bir parçası olduğunu kavratmak gibi faydaların sağlanması düşünülmektedir” dedi.

 

Çiftçi, Şehzadeler Kaymakamlığı, Şehzadeler Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "Okul Bahçeleri Spor Bahçesi Oluyor" projesinin protokolünün hayata geçirilmesi ile öğrencilerin daha uygun ortamlarda spor eğitimi almalarının sağlanacağını kaydetti. Çiftçi, güveni ve desteği sayesinde kendisinde daha iyi bir güç bulduğunu, onun için çalışma şeklini değiştirdiğini, haftada 5 gün antrenman, emeğinin karşılığını aldığını, çocuklar hazır olunca gidecekleri maçlardan madalya ile dönmek istediklerini belirtti.  

 

Karatenin bir savunma sporu olduğunu söyleyen Karate Antrenörü Ahmet Çorapçıoğlu, Karate müsabakasında ki amaç karşıdaki insana zarar vermek değil,  centilmence rakibe ve kendine zarar vermeden puan alıp maçı kazanmaktır. En iyi Karateci ne rakibe ne de kendine zarar veren kişidir.  Karate nezaketle başlar,  nezaketle biter.  Karate antrenmanları ve maçları selamla başlar, selamla biter. Japon dövüş sanatıdır. Spor yapınca oksijen gereksinimi artıp oksijen yenileceğinden dolayı beyin hücrelerinin daha iyi çalışacağı, insanın çevresine göre artı avantaj sağlayan, zekâ kapasitesinin artmasını neden olan, sağlıklı yaşam kalitesine göz kırpan,  yenilenmiş oksijenle hem zihinsel, hem de bedensel gelişimimizi sağlarız” diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim