Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u konuk edecek olan Akhisar Belediyespor, maçın hazırlıklarına Yılmaz Atabarut Tesisleri'nde yaptığı antrenman ile başladı. İdmana izinli olan Gekas, sakatlıkları süren Didier Zokora, Ahmet Cebe ve Vaz Te katılmazken, hafif ağrıları olan kaleci Oğuz Dağlaroğlu, Bilal Kısa ve Custodio Castro takımdan ayrı çalıştı. 

"KUPADAN İSTEMEDİĞİMİZ BİR ŞEKİLDE ELENDİK"
Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos, kupadan istemedikleri bir şekilde elendiklerini belirterek, "Buraya geldiğimden bu yana tam anlamıyla futbolcularla bir antrenman yapma imkanını bulamadık. Bu hafta inşallah güzel antrenmanlara başlayacağız. Taktiksel ve fiziksel idmanların ardından hafta sonu yapılacak müsabakaya hazır olacağız” dedi.

"GEKAS’TAN DAHA İYİ PERFORMANS BEKLİYORUZ"
Golcü oyuncu Gekas’ın performansını da değerlendiren teknik patron Carlos, "Gekas nasıl kendi ülkesinde dünya çapında bir futbolcu ise kendisinden daha çok performans bekliyorum. Takımda herhangi bir futbolcunun en ufak bir problemi olduğunda bunu kendi aramızda çözmemiz gerekiyor. Eğer bir sıkıntı varsa zaten bu daha sonra medyaya yansır” diye konuştu.

"SİSTEM FAZLA ÖNEMLİ DEĞİL"
Takımda sistemden daha çok futbolcunun kabiliyetinin öne çıktığını dile getiren Carlos, "Son Sivasspor maçında 4-4-2 şeklinde sahaya çıktık. Merter ve Custodio orta sahada Bilal ve Gekas ise forvette oynadı. Sistem en son düşünülecek şeydir. Önemli olan futbolcuların kabiliyetleridir. Sistem kağıt üzerinde güzeldir” dedi.
Takımın ikinci devre oyundan düşmesinin nedeninin uzun süredir kazanamama psikolojisinden dolayı olduğunu ifade eden Carlos, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu sorunu çözmek de bize düşüyor. Oyuncularımızın üzerindeki bu baskıyı da kaldırmamız gerekiyor.”

BİLAL KISA: "HER ŞEYE YENİDEN BAŞLAMAK İSTİYORUZ"
Her şeye yeniden başlamak istediklerini dile getiren Akhisar Belediyespor’un kaptanı Bilal Kısa ise, "Arkadaşlarımız ile de oturduk ve konuştuk. Her şeye yeniden başlamak istiyoruz. Kayseri Erciyesspor ile final maçı niteliğinde bir karşılaşmaya çıkacağız. Erciyesspor maçını kazanarak rahat bir nefes almak istiyoruz. O açıdan bu hafta bütün konsantremiz bu maç üzerine olacaktır. Arkadaşlarla konuşup, tartışacağız ve bu maçta taraftarlarımızın da desteği ile tek düşüncemiz olan 3 puanı almak istiyoruz. Kadromuzda çok büyük değişiklik oldu. Tabi ki kadronun oturması, uyum sağlaması ve katkı vermesi biraz zaman alır. Yeni gelen arkadaşlarımızın da bir an önce takıma katkı sağlamalarını bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim