Spor Toto Süper Lig’de Gekas fırtınası esiyor… Yunan golcü, attığı gollerle Akhisar Belediyespor’u zirveye taşımayı başardı. 2012-2013 sezonunda devre arasında geldiği Yeşil-Siyahlılar’da attığı 12 golle takımının ligde kalmasında büyük rol oynayan Gekas, geçtiğimiz sezon başında mali konularda anlaşma sağlayamayınca geçen sezonu Torku Konyaspor’da geçirmişti. Mustafa Reşit Akçay’ın takımın başına getirilmesiyle Akhisar’dan gelen teklifi kabul eden Gekas, ilk iki maçında attığı 4 golle gol krallığında oldukça iddialı olduğunu gösterdi.

UZATMA ANLARINDA 2 GOL

İlk olarak geçen hafta Sivasspor karşısında 2 gol atan ve uzatma dakikalarında attığı golle takımına 1 puanı getiren Theofanis Gekas, bu haftada Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor deplasmanında harika gollere imza attı. Gekas, takımı 1-0 gerideyken ikinci yarının başında kafayla topu ağlara gönderip skora denge getirdikten sonra uzatma anlarında gelişen kontratakta orta sahadan yaptığı deparla Mehmet Akyüz’ün pasını golle buluşturdu.

FENERBAHÇE’Yİ İPLE ÇEKİYOR

Akhisar Belediyespor formasıyla Fenerbahçe ağlarını henüz havalandıramayan Gekas, hafta sonunda konuk edecekleri Fenerbahçe maçına şimdiden odaklanmaya başladı. Daha önce Beşiktaş ve Trabzonspor ağlarını havalandıran Gekas, gol koleksiyonuna Fenerbahçe’yi de ekleme hesapları yapıyor. 28 Eylül Pazar akşamı saat 19.00’da oynanacak maçta Akhisar Belediyespor’un en önemli kozu yine Gekas olacak.

SENELİK KAZANCINI 3 HAFTADA KAZANDIRDI

Son 2 maçta 3 gol atan Gekas, 1 milyon TL olan senelik kazancını kulübüne 1.5 milyon TL olarak 3 haftada kazandırdı. Gekas, Süper Lig'de çıktığı 53 maçta 37 gol atarken, 12 asist yaptı. Yunan golcü, bu performansını sürdürmesi halinde Akhisar Belediyespor’un efsane oyuncusu olacak.

TÜRKİYE LİGLERİNDE 72 TAKIMI SOLLADI

3 maçta rakip fileleri 4 kez havalandırarak takımını liderliğe, kendisini de gol krallığı yarışında zirveye taşıyan Akhisar Belediyesporlu Theofanis Gekas, bu müthiş performansıyla Türkiye liglerinde mücadele eden 127 profesyonel takımın 72'sini solladı. İlk hafta Balıkesir deplasmanını pas geçtikten sonra Sivasspor ve Kayserispor karşılaşmalarında "duble" yapmayı başaran Yunanlı yıldız golcü, Süper Lig'deki 12, PTT 1'inci Ligi'ndeki 9, Spor Toto 2'nci Lig'deki 16, Spor Toto 3'üncü Lig'deki 35 takımdan daha fazla skor üretti.

HEDEF EN AZ 20 PUAN

Öte yandan Fenerbahçe maçına odaklanan Akhisar Belediyespor, ilk üç haftada 7 puana ulaşırken, ligin ilk yarısını en az 20 puanla tamamlamayı planlıyor. Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, Fenerbahçe karşısına da üç puan için çıkacaklarını belirterek, “Kimseden çekinmiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim