Manisaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, yeni sezon hazırlıklarının devam ettiği Kartepe kampında açıklamalarda bulundu. Yeni sezon hazırlıklarına Manisa da başladıklarında kadronun tam olmadığını ve yeterli oyuncu sayısına sahip olmadıklarını ifade eden Karafırtınalar, “Manisa’daki ön kamp döneminde fiziksel çalışmalara ağırlık verdik. Kartepe’de de fiziksel ağırlıklı çalışmalarımızı devam ettirirken taktiksel çalışmalarımıza da geçiş yapmaya başladık ama burada da sayısal anlamda tam değiliz. Takım içinde 11’e 11 oyun oynamadan bir hazırlık maçı da yaptık. Bu maçta takımımız hazır görünmedi. Yeni gelen oyuncuların çok olması ve ilk defa bir arada oynamaları gibi etkenler vardı. Ama bu maç, güzel işler çıkardığımız bir karşılaşma da oldu ve bu bizi gelecek adına sevindirdi. Çabuk kuvvet antrenmanı yapmadan maç oynadık. Hazırlık maçları için yaptığımız planlamamızdan daha önce oynadığımız bu karşılaşma, bazı oyuncularımızın bize ne kadar katkı sağlayabileceğini görmemiz açısından erken oynanan bir maçtı.” diye konuştu.
Karafırtınalar, takımın çalışma temposunda ise son derece memnun olduğunu aktararak, “Takım içinde herkesin kendisine bir hedef koyması bizim için sevindirici. Forvet oyuncumuzun ve yeni transferlerimizin de gelmesiyle takım sayısal anlamda daha da istediğimiz seviyelere gelecek. Kampta bütün futbolcularımızdan elektriği alıyorum. Bütün futbolcularım elinden geldiğince çalışıyor. Yeni transferlerimizle birlikte yeni bir takım gibi olduk. Yeni bir takım olmak kolay değil, daha erken. Hazırlık maçlarıyla daha da gelişeceğiz. İkinci kamp dönemi planladığımız 3 hazırlık maçıyla ve taktik ağırlıklı çalışmalara yönelik geçecek.” ifadelerini kullandı.
Yeni sezona zor bir fikstürle başlayacaklarını ama bunun mazereti olmayacağını vurgulayan Karafırtınalar, “Maçlar oynanmadan kazanılmıyor. Fikstürün zor olmazı bizi uyanık tutar. Zor gördüğümüz maçları ligde ilk haftalarda olmasa, diğer haftalarda bir şekilde oynayacaktık. Bu maçları kazanırsak kendimiz adına önemli bir avantaj olacağının da bilincindeyiz. Ligde, geçen sezon yaşadığımız sıkıntıları yaşamak istemiyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim